Zasto nitko ne pise? Na strani pasive 40 mlrd obveza, a kolika je imovina Agrokora? Prema izvjestaju za 2015. ako dobro pamtim 52 mlrd. Ide li Ledo na bubanj? Nestle nesto nudi? Podravka i Atlantic isto? Puno pitanja, cekamo odgovore…
Mene interesiraju mišljenja
Koji cemo rec da je los izvjestaj.
Koji je očekivan
Koji je bolji od ocekivanog
I na kraju koji je apsolutno los i slijedi potop?
Bas me interesira a najvise zbog raznih pametnjakovića koji su najpametniji kasnije
Tu izvještaji nemaju veze nego što će biti sa jamstvima i prodajom firme i što će biti sa prodavaonicama kroz koje ledo prodaje.
Cijena je ionako pala skoro 2/3 zadnjih mjeseci.
Ledo je ionako uz jamnicu tvornica novca tako da sad tu deset milijona gore dole ne znači ništa.
Tu izvještaji nemaju veze nego što će biti sa jamstvima i prodajom firme i što će biti sa prodavaonicama kroz koje ledo prodaje.
Ledo je ionako uz jamnicu tvornica novca tako da sad tu deset milijona gore dole ne znači ništa.
Al znas da ima onih kojima i da je na 10% vrijednosti nije dovoljno.
Naravno oni ni na toj cijeni nece uc.
LEDO je “tvornica jamstava”,a ne novca!Samo zahvaljujuci “LEX AGROKOR’,LEDU nije blokiran racun i nije vec otisao u predstecajnu ili stecaj
Bojim se da je LEDO bez Konzuma “u gadnim problemima”!
Prije par mjeseci nisam baš pratio al sam vidio da je cijena išla sa 8 na 11 tisuća- zašto ne znam. Meni je neka realna vrijednost bila oko 7-8. 11 mi je bilo previše jer tu nisam vidio da ima nekog prostora za zaradu pogotovo jer mi je još prošle godine kolegica iz jamnice govorila da koncern ima problema i da se prgovara o prodaji jamnice.
Po meni za konzum bi bilo najbolje da ga preuzmu dobavljači kojima je dužan, samo konzum ima vrlo malo svojih prodavaonica i većinom su to prostori u najmu koji su prodani, plaća se najam a novac je potrošen na širenje.
A kao dioničara leda isto me brine kako ćemo mi mali završiti i koji su mogući scenariji – kad bi moglo nekako doći do poništenja jamstava pravnim putem bilo bi idealno.
LEDO je "tvornica jamstava",a ne novca!Samo zahvaljujuci "LEX AGROKOR',LEDU nije blokiran racun i nije vec otisao u predstecajnu ili stecaj
Bojim se da je LEDO bez Konzuma "u gadnim problemima"!
[/quote]
Pogledajte izvještaje pa ćete vidjeti koliki promet ide preko Konzuma, mislim da je oko 20% ako se dobro sjećam, dakle, može se i bez toga. 😉
Rekao bi Mladen Delić- ma ljudi, jel’ to moguće ?
Ma nije moguće da mu se vjeruje ?
Jer ako je tako……. trebalo je pustiti Alvareza da to razrješi u mjesec dana i svi na svojim nogama.
Ogromna količina našeg novca je nečijim hirom zablokirana u dionicama kojima je obustavljeno trgovanje… vi ne možete raspolagati svojom imovinom.
To je trebalo napraviti sa početka priče, ili nikada………… pa je sve to za okarakterizaciju ispod razine uljudnoga.
Rekao bi Mladen Delić- ma ljudi, jel' to moguće ?
Ma nije moguće da mu se vjeruje ?
Jer ako je tako……. trebalo je pustiti Alvareza da to razrješi u mjesec dana i svi na svojim nogama.
Ogromna količina našeg novca je nečijim hirom zablokirana u dionicama kojima je obustavljeno trgovanje… vi ne možete raspolagati svojom imovinom.
To je trebalo napraviti sa početka priče, ili nikada………… pa je sve to za okarakterizaciju ispod razine uljudnoga.
Al te imovine ti više nema, nema smisla trgovati bezvrijednom i nepostojećom imovinom. To bi bila prevara prema novim ulagačima. A ovi stari, hebiga…. netko će morati platiti cijenu uletavanja “grlom u jagode”.
Jedino što je tu ogromno je jaz između imovine i obveza.
LEDO je "tvornica jamstava",a ne novca!Samo zahvaljujuci "LEX AGROKOR',LEDU nije blokiran racun i nije vec otisao u predstecajnu ili stecaj
Bojim se da je LEDO bez Konzuma "u gadnim problemima"!
[/quote]
Pogledajte izvještaje pa ćete vidjeti koliki promet ide preko Konzuma, mislim da je oko 20% ako se dobro sjećam, dakle, može se i bez toga. 😉
[/quote]
Zar ste zaboravili da je nedavno bio blokiran racun drustva i da nisu mogli sami odblokirati racun?
I kada je LEX Agrokorom odblokiran nisu imali obrtni kapital za pokrenuti proizvodnjiu pa je dignut novi kredit i dio je proslijeden LEDU da uopce mogu raditi!
Da ne spominjem jamstva koja su ogroman uteg za poslovanje!
Sada su zasticeni Zakonom,ali kasnije?