LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ukoliko i iskristaliziraju stanje međusobnih jamstava,kompletnog duga i mjenica, te dođe i do pokušaja prodaje određenih poduzeća, to sigurno neće biti ona koja donose keš.

A koja to društva donose keš ?

u zadnje dvije godine Agrokorov udio u dividendama :
1. Leda oko 97 milja kuna
2. Jamnice oko 68 milja kuna
3. Konzum oko 165 milijuna kuna (2015) + 250 milijuna 2014 – nemam podatke za 2016

Ako su revizorska izvješća točna[/b] Jaminica, Ledo, Konzum (2015) imaju preko 4,5 milijarde kuna zadržane dobiti. Postoji mogućnost (doduše kratkoročna) da bi se postojeći dioničar mogli osladiti
A dugoročno ne znam da znam Da

Cijeđenje pa prodaja ?

Nije nagovor na ništa – nemam nikakvih dionica na ZSE

veliki mogu sve i koliko oce i kada sve ode k vragu onda se treba intervenirati.
lex agrokor je samo dokaz da sustava nema jer i dijetetu je jasno da sustav ne postoji kada se mora donositi jos neki zakoni pored nejga.

A nepravilnost i teski kriminal, u isto vrijeme, vriste po postovima na ovom forumu u beskraj. ispda da dorh ne cita nita nego samo ceka mig politike da nekoga slanci i optuzi.

Teiming što bi rekli tehničari je jako bitan.
ili kronološko dospjeće obveza prema vjerovnicima
1.u slijedećih petnaest mjeseci treba pokriti sve troškove tekućeg poslovanja i zaraditi barem za povrat dodatnih sredstava za nastavak poslovanja/do sad 80 mil EUR,potencijalno još 100 koje je u ožujku uložio Sperbank i još 100 koje bi trebale uložiti odmah radi pripreme turističke sezone/
Eventualni višak bi se trebao koristiti za smanjenje obveza prema malim dobavljačima,a ako bude moguće i prema velikim/.Zašto prema dobavljačima?Pa njihov tajming je najbolji,jer oni potražuju dvije milijarde EURA,dan poslije odlaska prinudne uprave.Oni imaju prednost ,ali i interes sa se kotač
nastavi vrtiti jer Agrokor i Konzum im je najaći prodajni kanal i to je njihova slabost,ali teiming im je
prednost.Strane banke trulog zapada sa jamstvima od 250 mil EUR bi mogle najbolje proći ako budu
tjerale mak na konac.Da li će to napraviti ili će biti dobrohotne radi smanjenja ruskog utjecaja.Za sada je jasno da se nisu baš isprsile,verbalno da financijki ne.
A oda dolazi argamedon,jamstva sa dospjećem od 1250 mil EUR u rujnu 2019.Da ali dobavljaći imaju jaku pregovaračku pozicijui dobar tajming dospjeća potraživanja.Nije li već sada pomalo ćudno da se dobavljačima i u prisilnoj upravi daje prioritet u odnosu na ostale vjerovnike.Ne,imaju dobar
teiming i koriste ga.Ako jamstva krenu ,dobavljai će izvisiti.Kolač je premali da bi se svi naplatili u punom iznosu u kratkom roku.Pa će sjesti i dogovoriti se tokom 2017/2018.Mišljenja sam da će dobavljaći smekšati tvrdu
bankarsku poziciju pa će se jamstva ili potpuno izbrisati ili svesti na razumnu mjeru u kojoj bi dobavljači tebali biti u istoj poziciji kao i bankari.
Ako se ne dogovore slijedi stećajh u kome će svi vjerovnici najviše izgubiti,pa stećaju neće biti u agrokorovim društvima koje zarađuju ili imaju mogućnost da postanu profitabilna jer je to jedini i pravi interes vjerovnika.Keš mašina mora nastaviti raditi.
Domaće banke će biti spremne na suradnju jer nekontrolirani pad Agrokora bi im donio velike gubitke.Država će biti moderator u traženju kompromisa između dobavljača i vjerovnika.I vlasnici obveznica će za stol,Otpis,manje kamate,produženje rokova,ulazak u temeljni kapital tj dokapitalizacija .Odgoda naplate potraživanja na duži rok ili veliki otpis odmah,a otpis nitko ne voli.

Ima nade za nomade.Ne zaboravite da mirovinci imaju 80 mlrd kn imovine i oni mogu pomoći da Agrokor,odnosno Konzum i sve ostale agrokorove vedete ostanu u hrvatskim rukama.Keš je kralj.
A mirovinci ga imaju i previše,ali im se imovina mora zaštititi.Oni moraju biti partner u svim ovim
pregovorima jer oni su moć i imaju ono što je Agrokoru u ovom trenu najpotrebnije.money,money.Mi mali ćemo uz velikog bijelog mirovinca ,kolateralni dobitnici,onako usput.aravno,s obzirom na sadašnje cijene dionica!!!

Ukoliko i iskristaliziraju stanje međusobnih jamstava,kompletnog duga i mjenica, te dođe i do pokušaja prodaje određenih poduzeća, to sigurno neće biti ona koja donose keš.

A koja to društva donose keš ?

u zadnje dvije godine Agrokorov udio u dividendama :
1. Leda oko 97 milja kuna
2. Jamnice oko 68 milja kuna
3. Konzum oko 165 milijuna kuna (2015) + 250 milijuna 2014 – nemam podatke za 2016

Ako su revizorska izvješća točna[/b] Jaminica, Ledo, Konzum (2015) imaju preko 4,5 milijarde kuna zadržane dobiti. Postoji mogućnost (doduše kratkoročna) da bi se postojeći dioničar mogli osladiti
A dugoročno ne znam da znam Da

Cijeđenje pa prodaja ?

Nije nagovor na ništa – nemam nikakvih dionica na ZSE
[/quote]

Oni ne smiju isplatiti kunu ničega jer nemaju kuna. Kapital u knjigama je povijest i zadržana dobit i sve to skupa… mirovinci su nebitni. Popušili su i završena priča. Nije im prvi, a vjerojatno ni posljednji put.

I obveznicari imaju samo generalno jamstvo, a ne zalog na dionicama. Samo jedan zalog može biti na imovini, al ta imovina bez obzira na zalog može jamčiti u nekom drugom pravnom ili financijskom poslu. Nemojte brkati osnovne pojmove jer je očito da većina vas plasira uglavnom dezinformacije i pametuje.

Trebalo bi potrošiti cijeli dan i ispravljati krive Drine za većinom vas, “nadarenih” komentatora.

Ledo bez Agrokora ( Konzuma, Velpro, pa i Plodina kao produžena ruka ) ima male šanse. Lidl kao vlasnik Kauflanda i Spaar kao vlasnik Bille u zemlji biti će skoliniji uvozu proizvoda Ledove konkurencije iz njihovih zemalja.

A konzum prodavaonice će nestati ili što?
Ovdje se govori o tome kao da je sve propalo i onda kada se gospodin sava još uključi koji je svojim neznanjem i lupetanjem gluposti mnogim ljudima na dioki-u donio gubitke bolje da pobrišete temu jer ledo i sve ostalo više ne postoji.

Ledo bez Agrokora ( Konzuma, Velpro, pa i Plodina kao produžena ruka ) ima male šanse. Lidl kao vlasnik Kauflanda i Spaar kao vlasnik Bille u zemlji biti će skoliniji uvozu proizvoda Ledove konkurencije iz njihovih zemalja.

Upravo to. Ledo, Jmnc, Podravka, Kras, Zvijezd, Franck, da ne nabrajam dalje…bez Konzuma su jako nagrabusili….

Oni ne smiju isplatiti kunu ničega jer nemaju kuna. Kapital u knjigama je povijest i zadržana dobit i sve to skupa… mirovinci su nebitni. Popušili su i završena priča. Nije im prvi, a vjerojatno ni posljednji put.

I obveznicari imaju samo generalno jamstvo, a ne zalog na dionicama. Samo jedan zalog može biti na imovini, al ta imovina bez obzira na zalog može jamčiti u nekom drugom pravnom ili financijskom poslu. Nemojte brkati osnovne pojmove jer je očito da većina vas plasira uglavnom dezinformacije i pametuje.

Trebalo bi potrošiti cijeli dan i ispravljati krive Drine za većinom vas, "nadarenih" komentatora.

Ti ili nešto znaš iz prve ruke ili blebećeš bez veze ?

Gledaj ja sam do nedavno imao uspješnu firmu koje sam prodao i jako dobro znam što su poslovne knjige, bilance, revizori inspekcije i raznorazni papir.
Onaj tko i imalo radio na financijskom izvješće zna da nije dovoljno popuniti kućiće u excelu i pazit da zbroj na kraju kolone štima i da je aktiva = pasiva. Iza svake takve brojke u kućici stoje deseci raznoraznih papira koje bi netko morao falsificirati i za muljažu na toj razini moralo bi biti uključeno desetke ljudi. Drugo pitanje zašto bi netko muljao sa knjigama jer muljanje samo po sebi nema smisla a i kažnjivo je. Muljanjem se obično pokušava sakriti nešto dugo – nekakav kriminnal.

Dakle ako ti nešto znaš iz prve ruke svi mali dioničari mogu biti mirni jer tada svi mali dioničari mogu tužiti velikog i malog Todu koji su u nadzornom odboru Jamnice te se naplatiti od njihove osobne imovine koje fala bogu ima. A da stvar bude bolja prema zakonu o trgovačkim društvima teret dokazivanja krivnje nije na malim dioničarima nego na Todima da dokažu nevinost – kao u najbolje doba komunizma – samo optužiš pa neka dokazuje nevinost.
Stoga svoja saznanja lijepo podijeli sa ostalima i u akciju, da ljudi mogu mirno spavati i da ne brinu za svoje dionice.

Upravo to. Ledo, Jmnc, Podravka, Kras, Zvijezd, Franck, da ne nabrajam dalje…bez Konzuma su jako nagrabusili….

Ivan Orešković kvalitetan i pristupačan proizvod ne treba Konzum. Otiđi na primjer u Spar pa pogledaj malo asortiman recimo mineralnih voda koja je naj zastupljenija ?
Da pomognem J _ _ _ _ _ A

Trebalo bi potrošiti cijeli dan i ispravljati krive Drine za većinom vas, "nadarenih" komentatora.

Ti ili nešto znaš iz prve ruke ili blebećeš bez veze ?

Gledaj ja sam do nedavno imao uspješnu firmu koje sam prodao i jako dobro znam što su poslovne knjige, bilance, revizori inspekcije i raznorazni papir.
Onaj tko i imalo radio na financijskom izvješće zna da nije dovoljno popuniti kućiće u excelu i pazit da zbroj na kraju kolone štima i da je aktiva = pasiva. Iza svake takve brojke u kućici stoje deseci raznoraznih papira koje bi netko morao falsificirati i za muljažu na toj razini moralo bi biti uključeno desetke ljudi. Drugo pitanje zašto bi netko muljao sa knjigama jer muljanje samo po sebi nema smisla a i kažnjivo je. Muljanjem se obično pokušava sakriti nešto dugo – nekakav kriminnal.

Dakle ako ti nešto znaš iz prve ruke svi mali dioničari mogu biti mirni jer tada svi mali dioničari mogu tužiti velikog i malog Todu koji su u nadzornom odboru Jamnice te se naplatiti od njihove osobne imovine koje fala bogu ima. A da stvar bude bolja prema zakonu o trgovačkim društvima teret dokazivanja krivnje nije na malim dioničarima nego na Todima da dokažu nevinost – kao u najbolje doba komunizma – samo optužiš pa neka dokazuje nevinost.
Stoga svoja saznanja lijepo podijeli sa ostalima i u akciju, da ljudi mogu mirno spavati i da ne brinu za svoje dionice.

[/quote]

Opet blelebtanje. Kakva krivnja, kakvi bakrači. Ledo ne može isplatiti ništa jer je nelikvidan. I vjerojatno nema vise kapitala, ako to ne možeš razumijeti, bavi se nečim drugim.

To je otprilike kao kad ti vise ne možeš vraćati kredit za stan i u ovrhama si, a ti odeš na večeru od 5 tisuća kuna i skupocjeni šampanjac.

I pogledaj gluposti koje si pisao, ja sam komentirao te gluposti u kojima ti spominješ neku zadržanu dobit i dividende. Toga nema, izbrisano je. Za to ne moraš znati “ništa vise” nego uključiti zdrav razum. Ostali dioničari su nebitni jer kažnjiva je samo šteta prema društvu, a ne dioničarima. Ne vidim još gdje su to dioničari oštećeni. Pored prava, dioničari imaju i neke dužnosti i obveze, a to je da solidarno jamče svojim ulogom, al ne ponaosob već većinom glasova. Zna se tko ima ili je držao većinu na skupštinama pa čak i kad te većina nije bila apsolutna.

Skoncentriraj se, jel je očito da ne kontroliraš misli pa skačeš sa teme na temu i pišeš gluposti o sudu, osobnoj imovini i sl. Takva priča ne može proći ni kao utješna.

http://www.seebiz.eu/skrbnicki-racuni-postaju-sve-vazniji-vlasnici-leda/ar-154330/

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=LEDO-R-A

Evo nadopune i dokaza na moj zadnji post.

New Report

Close