U prilogu popis kompanija AGROKORA U HR
Ostatak novca od kredita, oko 30 milijuna eura, ići će za nabavu novih zaliha za Agrokorove tvrtke, poput Jamnice i Leda, kako bi se mogli pripremiti za predstojeću sezonu
pobijanje jamstava je smijeh koji nitko neshvaca ozbiljno kad bi se to desilo pitam se tko bi Hrvatskoj posudio i jedan novcic kapitala nebacajte prasinu u oci jer i ako to imaju neke zemlje tipa Srbija taj zakon Hrvatska nije imala kako nema retrogradnosti donosenja zakona nego vrijedi onaj tko tuzenom u vrijeme donosenja vise odgovara ovo vodu nepije jer da su banke znale za taj zakon nebi kreditirale u tom slucaju Agrokor preko davanje jamstava za recimo Ledu
I da bude li drzava potezala pravna pitanja oko jamstava poprilicno sam siguran da se kao drzava vidimo na sudu sa bankama u Washingtonu ali i ne samo po tom pitanju poprilicno sam siguran da ce se povuci i pitanje konverzije Svicaraca na istom a kako mi je poznato mi kao drzava uvijek pusimo takve sporove
mislim da se mi kao drzava nesmijemo dovesti u pitanje gubitka cca 30 miljardi kuna po svim sporovima koje bi glatko izgubili u tom slucaju
I jos mi nesto odgovorite ako MF misli da se samo tako mogu ponistiti jamstva zasto onda zadnjih mjeseci bjesomucno rasprodaju dionice Leda pa jer nebi bilo logicno da u tom momentu ostaju u poziciji koju su stekli nebudite lakomisleni ovo ide dole a Americki hedge fondovi ili Rud+si nek se sami igraju vuka i lisice a zeca nema netko uvijek izvisi ali ja na ovu mulju ne nasjedam
Iscurile su neke informacije.
Prvo Agrokor nema ni 50% ukupnog kapitala i imovine za podmirenje svih obveza. Agrokor je založeio Ledo u 48% djelu svoje imovine ( toliko ima dionica ) i to ne samo kroz mjenice i financijske kolaterale, već je Agrokor založio i strojeve, objekte i svu imovinu Leda u 48% djelu svoga vlasništva. ZABA sama kontrolira 25% toga zaloga/duga. Kako će se to raspetljati za sada neznaju ni Ledo ni ZABA.
Dobro sada imamo malo više informacija.
Glavno je pitanje da li Agrokor može vratiti 3 milijarde dolara?
Po meni oni bez zaduživanja ne mogu podmirivati ni tekuće obveze, a kamoli puste milijarde.
Što će biti s malim dioničarima. Sjetite se Diokija ili Kaštelanskih staklenika gdje dug nije bio tako velik kao kod Agrokora.
@ lopina
Nije lički medvjed bez veze zaštićen.
On je ugrožena vrsta, kao i ti.
Što ako veliki bijeli procijeni da zbog rizika mora prodati sve dionice (vidimo da kupaca za sada ima po 3.000 kuna).
Gdje ćeš se onda sakriti?
To mrcvarenje dok mirovinci ne izađu može trajati godinu dana.
Kaj misliš gdje će cijena završiti?
Budi oprezan.
Lp
I da bude li drzava potezala pravna pitanja oko jamstava poprilicno sam siguran da se kao drzava vidimo na sudu sa bankama u Washingtonu ali i ne samo po tom pitanju poprilicno sam siguran da ce se povuci i pitanje konverzije Svicaraca na istom a kako mi je poznato mi kao drzava uvijek pusimo takve sporove
Bolje da ne komentiraš materiju koju ne razumiješ.
Država ili mirovinci i ako budu osporavali prava sigurno neće osporavati u Washingtonu nego u Zagrebu. Sud u Washingtonu je je nadležan u sporovima između Agrokora i izdavatelja obveznica. Država ili mirovinci nisu potpisnici tog ugovora pa ih se sukladno tome i ne tiče .
pobijanje jamstava je smijeh koji nitko neshvaca ozbiljno kad bi se to desilo pitam se tko bi Hrvatskoj posudio i jedan novcic kapitala nebacajte prasinu u oci jer i ako to imaju neke zemlje tipa Srbija taj zakon Hrvatska nije imala kako nema retrogradnosti donosenja zakona nego vrijedi onaj tko tuzenom u vrijeme donosenja vise odgovara ovo vodu nepije jer da su banke znale za taj zakon nebi kreditirale u tom slucaju Agrokor preko davanje jamstava za recimo Ledu
Kako možeš pričati o retrogradnosti a jamstva još nisu ni stupila na snagu ?
Kad ne ide suptilno ajmo probati objasnit zdravo- seljački
Ja i ti smo potpisali sporazum da ćeš mi prodati zemljište (recimo u Ogulinu) i sva pripadajuća prava koja iz toga proizlaze prema Američkim zakonima i da je u slučaju spora nadležan sud u Washington-u.
E sada na mojoj zemlji u Ogulinu se otkrije nafta i ja počnem bušiti, a država kaže e ne ne može jer je to moje rudno bogastvo a ja kažem da sam sa snupy-em potpisao po američkom pravi gdje ja imam pravo bušiti naftu .Šta misliš što će sud u Washingtonu presuditi Da mogu bušiti naftu ili ne?