LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@bisakovi

Na temelju čega tvrdite da su jamstva veća od kapitala i da li su jamstva dospijela pa na temelju toga tvrdite da su brojke bez pokrića?

Objavljeno je u medijima da su sveukupne obaveze vece od 5 MLRD EURA!!!!
LEDO je jamac za preko MILIJARDU EURA samo po ugovorima objavljenim 11.11.2016(reprogram),koje svatko moze provjeriti!
Zar po novom Zakonu se sve obveze ne smatraju dospjelim?
Postoje i oveznice AGROKORA takoder!
I uostalom Moddys je jucer objavio svoje misljenje!!!!
Takoder je LEDO i sam potpisnik nekih ugovora o kreditu!
Sada samo lijepo stavite te brojke na papir i usporedite sa kapitalom tvrtke!
LEDO ne mora nuzno bankrotirati,ali trebat ce ocito sve restrukturirati i skinuti teret ovih monstruoznih dugova ne samo sa LEDA,vec i drugih tvrtki unutar koncerna!
Bio sam zapanjen kada sam vidio da je i VUPIK jamac!

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-se-financirao-koncern-otkrivaju-se-stvarni-razmjeri-duga-kompanija-dobila-cak-47-milijardi-kuna-prikrivenih-kredita/5895852/

@bisakovi

Na temelju čega tvrdite da su jamstva veća od kapitala i da li su jamstva dospijela pa na temelju toga tvrdite da su brojke bez pokrića?

LEDO je jamac za preko MILIJARDU EURA samo po ugovorima objavljenim 11.11.2016(reprogram),koje svatko moze provjeriti!
LEDO ne mora nuzno bankrotirati,ali trebat ce ocito sve restrukturirati i skinuti teret ovih monstruoznih dugova ne samo sa LEDA,vec i drugih tvrtki unutar koncerna!
[/quote]
Dakle ukratko
Ledo ne vrijedi ni 100 kn? Ako je toliko zadužen treba mu 2 života da vrati dug ili?
Samo me interesira vaše mišljenje ništa zlonamjernog

@bisakovi

[/quote]

Pa vjerovali ili ne, upravo zato što stavljam brojke na papir to i pitam, jer po onome što ja vidim, LEDO je u svim kreditima jamac zajedno sa ostalim tvrtkama iz koncerna, i stoga mi je nelogično, da navodite tolike brojke, a da ih nista pri tome rasporedili po ostalim sastavnicama koncerna…

Nadam se da razumijete da Ledo kao jamac za kredit ne može sam snositi tolike troškove, zato tu i jesu ostali jamci…

Dakle za taj dokument od 11.11.2016. za koji navodite da je Ledo jamac, nije tu samo Ledo, već i Belje, VPIK, Zvijezda, Jamnica,… sve to ima na ZSE…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-se-financirao-koncern-otkrivaju-se-stvarni-razmjeri-duga-kompanija-dobila-cak-47-milijardi-kuna-prikrivenih-kredita/5895852/

Kako se moglo neslužbeno doznati iz financijskih krugova, privatni kupci obveznica Agrokora, bondholderi, također se organiziraju kako bi mogli sudjelovati u Vijeću vjerovnika Agrokora. Predstavnici tih bondholdera (držatelji obveznica) koji posljednjih dana održavaju sastanke sa svim stakeholderima (svi zainteresirani akteri) u Hrvatskoj kada je Agrokor u pitanju, navodno su vrlo konstruktivni i smatraju kako je odmah u prvom koraku nužno Agrokoru ubrizgati injekciju likvidnosti od 300 do 400 milijuna eura (koje uključuju ovih početnih 150 milijuna eura). “Oni smatraju da Agrokor ima potencijala, ali da ne smije izgubiti tržišni udio ove sezone, a za to mu je potrebna odmah jaka doza likvidnosti i spremni su dati vlastiti udio u novom zaduživanju Agrokora”, neslužbeno nam je rekao jedan od sudionika tih sastanaka.

Koliko ja vidim, ovdje i država i dobavljači i rusi i amerikanci žele dalje financirati Agrokor i svi smatraju da Agrokor može preživjeti, jer inače bi ga bilo bolje odmah pokopati i raskomadati. A vi samo lijepo prodajte dionice i širite paniku pa da nas stranici jefitnije preuzmu. Nisu neznalice ovih odana potrošile 100m kn na Agrokorove dionice. Neznalice nemaju taj novac.

Po tekućim cijenama cijenama Agrokor ne vrijedi 20% uloženih novaca.

Cijeli LEDO odgovara za jamstva .Dakle ne samo "Todoricev dio"!!!
Jamstva su ogromna i mozete pogledati novija jamstva na ZSE.HR pod LEDO (novosti od 11.11.2016)!

Ovo od 11.11.2016 što je potpisano je reprogram postojećih kredita i iznose oko 1,5 milijardi eura
k tome treba još dodati
obveznice koje dolaze na naplatu kako slijedi
rujan 2018. 150 milijuna eura
svibnj 2019. 300 milijuna eura
kolovoz 2019 325 milijuna eura
2020. godine 300 milijuna .
[/quote]

Znači Ledo jamči Agrokoro još 8 milijardi Kuna ?

Najvece pitanje su ti krediti po kojima su drustva jamstvi i sta ce se desit s njima nakon isteka privremenog upravljanja, ocito je da agrokor ne moze nastavit bez financijskog rekonstruiranja sta obuhvaca smanjenje duga i kamate na postojece kredite, za kamate mislim da ce se lakse dogovorit, a sad za smanjenje duga to vec ide teze nitko se ne zeli odrec ako ne mora i tu su u boljem polozaju oni vjerovnici koji su osigurani nekim jamstvom ili hipotekom s tim da je hipoteka u podrednijem polozaju jer vrijedi manje ako je izuzmete iz nekog drustva te je nije lako unovcit po cijeni po kojoj je dan kredit za hipoteku pa onda takvi vjerovnici cesto pristaju isto na smanjenje duga, a sad jamstveni krediti su tu u boljem polozaju da velicinu svog duga sacuvaju iako i tu postoji rizik da vjerovnici koji imaju zalozna prava ucjenjuju te s jamstvima jer ako recimo cijeli dug se prebaci na leda ko brani da ovi sa zaloznim pravima ne uzmu neku bitnu cijelinu drustva i tako ugroze cijelo drustvo i onda matematika ovih sa jamstvenim pravom nije vise ista, iako tu je u igri samo par banaka pa pitanje kako im se krediti ispreplecu s kojim pravima i kakvi interes ce im bit po pojedinom kreditu, puno je tu mogucih opcija i kompromisa, a svak ce se borit za svoje, vjerovnici su ti koji kolo vode sada, vlasnike nitko nista ne pita, njima je cilj sacuvat sta vise novaca, a puno je novaca u igri da bi prosli bez gubitaka.

Ignore : renči

@Ivan1902

Problem je što nigdje ne piše tko je koliko i na koji način u tom jamstvu, da li postoje limiti ili ne, da li postoji neki redoslijed. A to je jako važno jer ako vjerovnik ne nađe kod jednog za napaltiti se ide kod drugog.
Stavite se u poziciju da vi posuđujete novce Agrokoru, da li bi sami sebe limitirali na neki način ili bi si htjeli uzeti što više osiguranja i mogućnosti naplate. @StatusQuo je više puta to pisao i objašnjavao ali ga nitko baš ne doživljava previše, previše je ovdje rizika za male dioničare i nije mi jasno da se toliko ljudi gura ovdje.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Molim za odgovor:
Mene kopka jedna ideja , zanima me da li je to uopće realno, debt nadilazi equity, ako i 2,5 mlrd eura raspporedimo po firmama to firme zajedno ne mogu vratiti, pošto je net dobit cijelog agrokora 1,2 mlrd kuna, trebalo bi 15 godina da vrati samo to i to bez shadow banking i falsificiranih izvještaja. Zanima me da li je moguće da Banke zaplijene primjer Ledo i Jamnicu od dioničara, tena taj način zaplijene kolateral te ga onda bez malih dioničara prodaju bez jamstava, mislim da se u neku dokapitalizaciju tu neće ići.
Molim odgovor i mišljenje

Ovo što se trenutno događa s Agrokorovim dionicama je privatizacija 2.0. Veliki dečki sustavno ruše cijenu da bi što jeftinije mogli preuzeti kontrolni paket kad Ledo npr. dođe na 1.000 Kn. Kad se situacija ponovo stabilizira cijena će poletjeti natrag na 8.000 – 10.000 Kn, možda i više. Tko će vraćati Agrokor kredite? Dobrim dijelom porezni obveznici, zato i imamo Lex. Što da rade mali dioničari? Sjede i čekaju dok oluja prođe. Možda i dokupe nešto ako imaju s čim. Ovo je igra velikih igrača. Kako je Maček rekao – dok se veliki tuku, malima je mjesto pod stolom. Mudar čovjek.

Ovaj LEDO je najjača dionica na burzi, pravi prototip uspješne trgovine :

SVAKI DAN KUPUJEM, I PRODAJEM SA GUBITKOM, A VEĆ SLIJEDEĆI, SA ISTIM KEŠOM KUPUJEM VIŠE KOMADA !!!!!!!!!!

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

jesu li jutros pustli male da se igraju i ruše cijenu?
Promet malen, očito se kupe dionice od malih.

New Report

Close