LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Revidiranje revizora u slučaju Agrokora tražit će vjerovnici

Evo i ovi o tome pišu. Znači tek kada novi revizor plaćen od strane banaka pročešlja stara revizorska izvješća i FI-a svih kompanija koje su pod kapom Agrokora moći će se dobiti prava slika katastrofe. Do tada kupovati bilo što iz Todexa je ravno samoubojstvu. Za godinu dana će se možda moći odrediti smjer ako ranije sve ne ode u tri pivske flaše.

Hop vidi ovo iz 2012, obveznica 475 miljuna eurića,dospijeće 2020,sa promjenjivom kamatom… Staaari moj, ovi su totalno geared up with debt do grla brateee mili… stvarno bi trebao ovo odvrtit do 2007 da sve se zbroji… Gadno se Toda naguzio da se zaduži, stvarno mi je žao malo svih nas zbog toga.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/a9OJcA4r2PKPpV2FTZYWOQ==.pdf

Sjetio sam se starog vica kad se medo napuši s orlovima na nekoj litici. Bacaju se orlovi u ambis i provode tako vrijeme u igri kad eto i mede odjednom među njima. Upita ga jedan: – Hej medo, pa jel imaš ti krila?
– mm nemam..
– To facooo!
🙂

Ledo treba kupiti, samo treba znati kada će dionica doći do dna, odnosno kada će početi da raste dugoročno, a najbolje će proći onaj koji bude zano kada će se prodati bar jedan dan prije nogo se objavi u javnim medijima

Cijeli LEDO odgovara za jamstva .Dakle ne samo "Todoricev dio"!!!
Jamstva su ogromna i mozete pogledati novija jamstva na ZSE.HR pod LEDO (novosti od 11.11.2016)!

Ovo od 11.11.2016 što je potpisano je reprogram postojećih kredita i iznose oko 1,5 milijardi eura
k tome treba još dodati
obveznice koje dolaze na naplatu kako slijedi
rujan 2018. 150 milijuna eura
svibnj 2019. 300 milijuna eura
kolovoz 2019 325 milijuna eura
2020. godine 300 milijuna .

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ja razumijem da je Ledo u banani i da mu treba PSN, ali situacija s Ledom nije takva, tako da mi je bilo logično da se za njega pokuša dobiti što više novca koji onda ide na hrpu na Agrokorov račun, ovakvo kretanje cijene dionice je slično PTKM. Dakle trenutna TK je 3400*313.920= 1 067 000 000 kuna, dio koji se tiće Agrokora se vreduje oko 500 milja kuna jer ima 48%, pa ovim se ne pokriva niti hitna kreda od 100 milja evra za likvidnost. Ne nagovaram niti na kupnju niti na prodaju, čisto pitam.

rušilo se danas dionicu kao da je ledo u bankrotu, a ne jedna zdrava, uspješna firma, a jamstva su zaleđena na 12-15 mjeseci.
sačekajmo mi skoro FI pa da vidimo je li pad cijene LEDA od -70% bi opravdan ili debelo pretjeran. ne budite ovce za šišanje pa poklanjati managerčićima dionice LEDA sa 70% diskonta
[/quote]

Koliko Vi LEDOa imate u portfelju u % kad tako mislite ?

P/E 3,77
P/B 0,58
EV/EBITDA 0,79
P/EBITDA 2,67

Jel ovo najbolja prilika na zse?

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Erste i RBA su se najvise opekli preko faktoringa, navodno su njihova faktoring drustva drzala 70% mjenica Agrokora koja su postala nenaplativa, ukupni dug je 4.7 mlrd kn po mjenicama…

To bi objasnilo ovakvo izlazenje Erstea i RBA iz Leda…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

P/E 3,77
P/B 0,58
EV/EBITDA 0,79
P/EBITDA 2,67

Jel ovo najbolja prilika na zse?

Brojke bez pokrica!!!
Ako su jamstva daleko veca od kapitala,drustvo je u D(default)sto u pravilu rezultira bankrotom!

@bisakovi

Na temelju čega tvrdite da su jamstva veća od kapitala i da li su jamstva dospijela pa na temelju toga tvrdite da su brojke bez pokrića?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Nisam uspio nac 2,5mlrd eura duga od leda.
Treba napomenuti da je Ledo solidaran jamac ako se ne varam dakle Jmnc pik vrhovec zvzd, svi su oni jamci za taj dug.
Dakle treba se podijeliti po firmama.
Al jako je teško odgoneynuti tko je kome koliko dužan. Agrokoru treba pothitno uzet dionice, todi dvorac i čarape. A firme i dalje vrijede. One koje vrijede i koje ne ovise o potporama.

Pogledati pod LEDO na ZSE.HR-novosti od 11.11.2016(novi krediti jamstva)!
Mozete i proguglati za ranije kredite!
[/quote]
Evo linak pa neka si svi zbroje dugovanja samo po ovom objavljenom dokumentu:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/2LxK6DdB9KogzEEtn1zyiw==.pdf

evo koliko je ovaj pad danas bio izmanipuliran i isforsiran:

http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/ramljak-place-svim-radnicima-agrokora-obecao-do-petka-prva-sredstva-dobavljacima-u-cetvrtak-326628 [poslovni.hr]

Ramljak je rekao da je situacija nakon deblokade računa puno bolja od one koju je očekivao.

''Situacija je bolja danas nego sam očekivao, likvidnih sredstava ima sve više i više. Obećati mogu da će plaće biti svim zaposlenicima biti isplaćene do petka'', rekao je.

''Vođeni su pregovori s bankama o financiranju likvidnih sredstava do 150 milijuna eura. Očekujemo da ćemo sutra dogovorit cijelu dokumentaciju i da bi u četvrtak bila puštena sredstva za dobavljače te da bi se napravila zaliha za turističku sezonu'', rekao je.

to je odlično, kad Ramljak jasno izjavljuje da je situacija bolja nego je očekivao, znači da stvari nisu ni izdaleka tako crno kako se napuhivalo kroz medije! a i to što traže samo 150 mil.EUR za osiguranje likvidnosti govori da je situacija puno bolja nego se mislilo jer se najprije tvrdilo da će morati uzeti 350 mil.EUR kredita,znači da se nakon tih 150 mil.EUR kredta, iz redovnog poslovanja servisirati sve obaveze prema radnicima i dobavljačima, a vjerovnici će na kraju vjerojatno ući u vlasničku strukturu agrokora i sve bi moglo odlično završiti za sve strane, osim za todorića

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close