LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"Nema problema. Samo neka preuzmu i dugove Agrokora.

Po meni neka ih proda za 1 kunu jer više od toga i ne vrijede.

A za navedene, nadam se da znaju u što će se upustiti.

Lp"

Danasnji naslov koji je sve "zgrozio" je da Ledo jamci za 2,5 milijarde Agrokoru..Ledo u zadrzanoj dobiti i dobiti iz 2016 ima samo 879 mil kuna..!..Godisnju dobit na razini od cca 250 mil kuna…
Stavite to u neke druge primjere..Imate jamca koji jamci za kredit od 250 000 eura a usteđenih ima 87 i godišnje cistu dobit od 25 tis eura ..i cega bi se vjerovnik ili jamac trebao bojat !?..Niceg osim da se jamcu ne zatvori biznis..ne obezvrijedi imovina..ili pak da ga vjerovnik preuzme pa samo preuzimanjem novca na racunu vrati dug za 1/4 a ostali dio u par godina poslovanja…Ne bojte se za Ledo…
Trenutno je situacija takva sto se cijene dionice tice ali glavno je da proizvodnja i prodaja nastave..Tu je sva vrijednost..ovo su samo spekulacje.

Pozdrav

Kolega.

Ne bojim se ja za Ledo, Jamnicu i Zvijezdu.

Samo mi je žao malih i malo većih dioničara.

Zato sam i napisao da ih mirovinski fondovi kupe.

Tako da dioničari dio svojeg novca dobiju bar u penziji.

Lp

"Nema problema. Samo neka preuzmu i dugove Agrokora.

Po meni neka ih proda za 1 kunu jer više od toga i ne vrijede.

A za navedene, nadam se da znaju u što će se upustiti.

Lp"

Danasnji naslov koji je sve "zgrozio" je da Ledo jamci za 2,5 milijarde Agrokoru..Ledo u zadrzanoj dobiti i dobiti iz 2016 ima samo 879 mil kuna..!..Godisnju dobit na razini od cca 250 mil kuna…
Stavite to u neke druge primjere..Imate jamca koji jamci za kredit od 250 000 eura a usteđenih ima 87 i godišnje cistu dobit od 25 tis eura ..i cega bi se vjerovnik ili jamac trebao bojat !?..Niceg osim da se jamcu ne zatvori biznis..ne obezvrijedi imovina..ili pak da ga vjerovnik preuzme pa samo preuzimanjem novca na racunu vrati dug za 1/4 a ostali dio u par godina poslovanja…Ne bojte se za Ledo…
Trenutno je situacija takva sto se cijene dionice tice ali glavno je da proizvodnja i prodaja nastave..Tu je sva vrijednost..ovo su samo spekulacje.

Pozdrav

Kako onda da su upali u blokadu kad Ledo ima zadržane dobiti 879mil kuna?Ili tih novaca nema?
Možda su posudjene matici a matica ih je spržila?
[/quote]
Bit će da su jamstva 2,5 milijarde EUR-a, a ne kuna. Novinar je nešto pobrkao. Uostalom, odite na
stranice Leda na ZSE pa provjerite (datum 11.11.2016. a i starije objave).

a ocito da od plana restrukturiranja nema jos uvijek nista.
a do tada i dalje slijedi pritisak na pad cijene.
rejting agencija je danas dodatno smanjila Agrokorov rejting, jos jedna losa vijest.

evo i sluzbene obavijesti o spustanju rejtinga.
jos je jedan buran dan pred Todexom…

Koliko vidim ide ekspresno unistavanje svih tvrtki. Kazu da u ledi fale neke sirovine za proizvodnju. Firma ce od vojagera postati varteks.

a ocito da od plana restrukturiranja nema jos uvijek nista.
a do tada i dalje slijedi pritisak na pad cijene.
rejting agencija je danas dodatno smanjila Agrokorov rejting, jos jedna losa vijest.

evo i sluzbene obavijesti o spustanju rejtinga.
jos je jedan buran dan pred Todexom…
[/quote]
– Naša odluka o smanjenju Agrokorova rejtinga odraz je kompanijinog podnošenja zahtjeva za restrukturiranje prema novom hrvatskom zakonu (lex Agrokor), što prema nama znači da je bankrot vrlo izgledan, izjavio je potpredsjednik i viši analitičar u Moody’su Vincent Gusdorf.

Obrazlozenje danasnjeg skidanja rejtinga!

Zadnja recenica FI za 2016..

.”Sve materijalno znacajne transakcije su odgovarajuce evidentirane u racunovodstvenim evidencijama na kojima se temelje financijski izvjestaji. Pruzaju istinit i potpun pregled imovine i obaveza , financijskog polozaja i poslovanja drustva Leda d.d..”

Potpisane direktorica racunovodstva i direktorica sektora financija.

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/LEDO-fin2016-4Q-NotREV-K-HR.pdf

Kolega ako tome nije tako onda ce D.O. imat pune ruke posla.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Pozdrav

ovaj pad danas bio je sulud, od 4200 na 3200, pad od 1000 kn po dionici, a da se ništa posebno lošega danas nije dogodilo (ovo s rejtingom agrokora je irelevantno jer samo odražava zbivanja zadnjih mjesec dana), dapače deblokiran je račun, poslovanje je normalno nastavljeno i kreće restrukturiranje agrokora

Ignore: KressoM, delux

Zadnja recenica FI za 2016..

."Sve materijalno znacajne transakcije su odgovarajuce evidentirane u racunovodstvenim evidencijama na kojima se temelje financijski izvjestaji. Pruzaju istinit i potpun pregled imovine i obaveza , financijskog polozaja i poslovanja drustva Leda d.d.."

Potpisane direktorica racunovodstva i direktorica sektora financija.

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/LEDO-fin2016-4Q-NotREV-K-HR.pdf

Kolega ako tome nije tako onda ce D.O. imat pune ruke posla.

Pozdrav

Pa izvješća su u redu. Problem su jamstva vlasnika, izvješća nemaju ili ne bi trebala imati veze sa jamstvima.

A za jamstva se zna, pa prema tome… ostaju još ufanje i nada. Al na tome ne možeš “sazidati” čvrstu kuću odnosno vrijednost.

Vidi mi se da će brzo utihnuti pozdravi i dogodit se naglo otrežnjenje.

Ramljak …

“Što se tiče situacije na burzi, to me ne brine i nije relevantno za situaciju u kompaniji. Očekujem da će se vrijednost dionica uskoro početi dizati.”

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/479986/s-todoricem-nisam-u-kontaktu-a-trebat-ce-nam-barem-450-milijuna-eura-ramljak-predstavio-tim-koji-ce-spasavati-agrokor

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Nisam uspio nac 2,5mlrd eura duga od leda.
Treba napomenuti da je Ledo solidaran jamac ako se ne varam dakle Jmnc pik vrhovec zvzd, svi su oni jamci za taj dug.
Dakle treba se podijeliti po firmama.
Al jako je teško odgoneynuti tko je kome koliko dužan. Agrokoru treba pothitno uzet dionice, todi dvorac i čarape. A firme i dalje vrijede. One koje vrijede i koje ne ovise o potporama.

Koliko vidim ide ekspresno unistavanje svih tvrtki. Kazu da u ledi fale neke sirovine za proizvodnju. Firma ce od vojagera postati varteks.

vidjeti cemo kad se glasine pretvore u izvjesca, ali sto ocekivati kad je pala u drzavne ruke.
alvarez otputovao.
rekao mi prijatelj da je njegov prijatelj studirao s novim, kaze panj, svi se cudili kad je diplomirao.
da ne bude zabune jos sam u ledu, cijena na malo preko pola od prosjeka ulaza i nekakva 4% portfelja.

Ramljak …

"Što se tiče situacije na burzi, to me ne brine i nije relevantno za situaciju u kompaniji. Očekujem da će se vrijednost dionica uskoro početi dizati."

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/479986/s-todoricem-nisam-u-kontaktu-a-trebat-ce-nam-barem-450-milijuna-eura-ramljak-predstavio-tim-koji-ce-spasavati-agrokor

Pozdrav

Nakon ove izjave sad nam je svima lakše, e Ramljak Ramljak, tko te ne zna, skupo bi te platio

New Report

Close