a ocito da od plana restrukturiranja nema jos uvijek nista.
a do tada i dalje slijedi pritisak na pad cijene.
rejting agencija je danas dodatno smanjila Agrokorov rejting, jos jedna losa vijest.
prosječna cijena dionice LEDA na ZSE je 3735 kn! iz ovoga se najbolje vidi kako je cijena LEDA danas namjerno rušena na malom prometu da se malima kroz paniku izbiju dionice iz ruku i prrebace u “čvrste” ruke bijelih ovratnika
Ja razumijem da je Ledo u banani i da mu treba PSN, ali situacija s Ledom nije takva, tako da mi je bilo logično da se za njega pokuša dobiti što više novca koji onda ide na hrpu na Agrokorov račun, ovakvo kretanje cijene dionice je slično PTKM. Dakle trenutna TK je 3400*313.920= 1 067 000 000 kuna, dio koji se tiće Agrokora se vreduje oko 500 milja kuna jer ima 48%, pa ovim se ne pokriva niti hitna kreda od 100 milja evra za likvidnost. Ne nagovaram niti na kupnju niti na prodaju, čisto pitam.
Evo i psihijatri su postali menađeri ekonomisti
“Smatram da sve hrvatske kompanije, kada ove iz Agrokora izađu na tržište, trebaju sudjelovati u kupnji, jer smatram da nam ne treba jedan gigant, već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila – udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržinu utakmicu”,
Pozdrav
Po meni je jedino rješenje da mirovinci uđu u Ledo i otkupe ga od Agrokora.
Ako su ga plaćali po 8.000 kn, mislim da bi im po 3.000 kn trebao biti dobar.
Ono što smo do sada vidjeli da Vlada zapravo nema nikakav plan.
Ja sam mislio da će se dogovoriti s mirovinskim fondovima da kupe LEDO, Jamnicu i Zvijezdu.
Time bi se isplatili dobavljači, a mirovinski fondovi bi postali većinski.
Što se tiče Belja i Vupika kako su ga dali za 1 kn, sada ga Vlada treba otkupiti za 1 kunu.
Neka ga umjesto poticaja što su davali Agrokoru saniraju Belje i Vupik
Sve ostalo Vam je mlaćenje prazne slame.
Nemojte zaboraviti da Vlada mora otkupiti INU od Mađara i Hrvati to očekuju od njih.
Lp
I kad ga kupe šta su kupili? Kupili su prava ali i obveze. Dug je loš drug 🙂
Evo i psihijatri su postali menađeri ekonomisti
"Smatram da sve hrvatske kompanije, kada ove iz Agrokora izađu na tržište, trebaju sudjelovati u kupnji, jer smatram da nam ne treba jedan gigant, već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila – udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržinu utakmicu",
Pozdrav
Da prvo donese zakon kojim poništi slobodno tržište i utakmicu.
Onda taj zakon je donesen da država izvadi agrokor iz bankrota.
I onda se sjeti da najbolje da hrvatske firme kupe Agrokor?
Zašto? Pa ovo je kapitalizam. Nevažno tko je vlasnik.
Zar bi i ostale hrvatske tvrtke trebale bankrotirati jer Božo ne zna zbog čega je dignuo ruku u saboru.
Lp
“I onda se sjeti da najbolje da hrvatske firme kupe Agrokor?”
Ne kolega Božo zove da hrvatske firme kupe firme Agrokora kad one dođu na prodaju..aocito ce doci..Znaci da zove Emila..Podravku..itd..da kupe Ledo..Janu..itd..
Pozdrav
posebno primamljivo zvuci “niz jakih hrvatskih kompanija….”
ja ne znam gdje su ovi ljudi ucili o poslovanju?
ili lupetaju bezveze – samo da dobro zvuci u tom trenutku.
i odkad je firma sa 9 milijardi dolara prometa gigant?
smijesno. smijesni ljudi , smijeni prijedlozi….
“Nema problema. Samo neka preuzmu i dugove Agrokora.
Po meni neka ih proda za 1 kunu jer više od toga i ne vrijede.
A za navedene, nadam se da znaju u što će se upustiti.
Lp”
Danasnji naslov koji je sve “zgrozio” je da Ledo jamci za 2,5 milijarde Agrokoru..Ledo u zadrzanoj dobiti i dobiti iz 2016 ima samo 879 mil kuna..!..Godisnju dobit na razini od cca 250 mil kuna…
Stavite to u neke druge primjere..Imate jamca koji jamci za kredit od 250 000 eura a usteđenih ima 87 i godišnje cistu dobit od 25 tis eura ..i cega bi se vjerovnik ili jamac trebao bojat !?..Niceg osim da se jamcu ne zatvori biznis..ne obezvrijedi imovina..ili pak da ga vjerovnik preuzme pa samo preuzimanjem novca na racunu vrati dug za 1/4 a ostali dio u par godina poslovanja…Ne bojte se za Ledo…
Trenutno je situacija takva sto se cijene dionice tice ali glavno je da proizvodnja i prodaja nastave..Tu je sva vrijednost..ovo su samo spekulacje.
Pozdrav
"Nema problema. Samo neka preuzmu i dugove Agrokora.
Lp"
Danasnji naslov koji je sve "zgrozio" je da Ledo jamci za 2,5 milijarde Agrokoru..Ledo u zadrzanoj dobiti i dobiti iz 2016 ima samo 879 mil kuna..!..Godisnju dobit na razini od cca 250 mil kuna…
Stavite to u neke druge primjere..Imate jamca koji jamci za kredit od 250 000 eura a usteđenih ima 87 i godišnje cistu dobit od 25 tis eura ..i cega bi se vjerovnik ili jamac trebao bojat !?..Niceg osim da se jamcu ne zatvori biznis..ne obezvrijedi imovina..ili pak da ga vjerovnik preuzme pa samo preuzimanjem novca na racunu vrati dug za 1/4 a ostali dio u par godina poslovanja…Ne bojte se za Ledo…
Trenutno je situacija takva sto se cijene dionice tice ali glavno je da proizvodnja i prodaja nastave..Tu je sva vrijednost..ovo su samo spekulacje.
Pozdrav
Kako onda da su upali u blokadu kad Ledo ima zadržane dobiti 879mil kuna?Ili tih novaca nema?
Možda su posudjene matici a matica ih je spržila?
"Nema problema. Samo neka preuzmu i dugove Agrokora.
Lp"
Danasnji naslov koji je sve "zgrozio" je da Ledo jamci za 2,5 milijarde Agrokoru..Ledo u zadrzanoj dobiti i dobiti iz 2016 ima samo 879 mil kuna..!..Godisnju dobit na razini od cca 250 mil kuna…
Pozdrav
Kako onda da su upali u blokadu kad Ledo ima zadržane dobiti 879mil kuna?Ili tih novaca nema?
Možda su posudjene matici a matica ih je spržila?
[/’Mogu obećati isplatu plaća radnicima Agrokora do petka’
http://hr.n1info.com/a190604/Vijesti/Mogu-obecati-isplatu-placa-radnicima-Agrokora-do-petka.htmlquote%5D
‘Mogu obećati isplatu plaća radnicima Agrokora do petka’
http://hr.n1info.com/a190604/Vijesti/Mogu-obecati-isplatu-placa-radnicima-Agrokora-do-petka.html