LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisam siguran da nije nelegalno. Dapače, uvjeren sam da jest. Preuzimanje jamstva od 2.5 mlrd kuna mora biti popraćeno sasvim odgovarajućom kompenzacijom društvu, proporcionalnom iznosu i riziku. Da li je to ovdje bio slučaj? Mislim da ne.
Znači, ovdje se radi o oštećivanju društva od strane njegovog direktora. Ne može biti da to nema uporište u postojećim zakonima. Samo je stvar konkretne i suštinske, a ne površne papirnate kvalifikacije.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ja sam siguran da je nelegalno. nije bilo ni oduke skupštine da to potvrdi. to je nužno jer se pogoduje jednom dioničaru. članak 360 ZTD jasno govori da je pobojna odluka. u Srbiji kad kompanija preuzima jamstva mora ići ponuda za otkup svim dioničarima koji su protiv.

300 dionica se kupi na asku po 3700 a MM se brze bolje postavi na prodaji po 3677…toliko o kontroliranju cijene

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Jasno da je nelegalno. Jamstvo je implicitni dug, odnosno zahtjev za plaćanjem. A plaćaju se robe i usluge. Ne može se preuzimati bez istih.
Još je nevjerovatnije da burza uredno preuzme obavijest, objavi i nikom ništa. Zar nemaju oni obvezu postaviti upit o materijalnim činjenicama? Jamstvo: zašto, za čiju korist (to je išlo) i s kojom naknadom? Ovdje mora biti nekoliko tisuća uhićenih, treba slomiti kičmu takvom agrokorskom gospodarstvu da više nikome ne padne na pamet išta slično.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

300 dionica se kupi na asku po 3700 a MM se brze bolje postavi na prodaji po 3677…toliko o kontroliranju cijene

Pozdrav

zar ti još nije jasno da nemaju već za koga braniti cijenu (ili sa čime)? vidiš da je slobodni pad i dalje na djelu?

Pozdrav

zar ti još nije jasno da nemaju već za koga braniti cijenu (ili sa čime)? vidiš da je slobodni pad i dalje na djelu?

serislav@
Ledo ne izgleda dobro sa ovim jamstvima,ma koliko mi sebe tješili.
Čudne neke igre sa jamstvima.!?Možda dioničari ostanu kratkih rukava.?
Sudbina je sad u nečijim drugim rukama a najmanje u dioničarima LEDA.

Planski se ruši cijena, jutros prolazili nalozi sa par stotina komada na 4000 kn a sad negativna blokada.
Smatrajte me drukerom, naivcem, pravdajte se velikim jamstvima koje je preuzelo Ledo ali ovakacv način rušenja cijene nije slučajan.
I neka zabiju cijenu na 1000 kn što im je i cilj ali znajte da se netko krca tim istim dionicama.

Stara prica netko se krca, al prica uvjek ima dvije medalje netko se i iskrcaje koja je razlika s jedne strane kupac i prodavac ista kolicina se razmijeni nitko nije u prednosti svak ima svoju racunicu zasto to radi.Po meni u ovu dionicu ce jedino uc spekulanti spremni preuzest rizik gubitka 50% pa na vise, ozbiljni investitor nece uc s vecom lovom dok ne bude mogao procjenit rizik i razvoj dogadjaja sa odredjenom sigurnoscu ili ce uc sa 2-5% posto kapitala cisto kao dio koliko je spreman izgubit u najgorem slucaju i svjesno ulazeci u kocku, a ta bi cijena rizika vjerovatno bila jos nize, previse je tu sta ako, a ne postoji zakonski kako bi trebalo bit vec iskljucivo stvar nagodbe svih vjerovnika u postupku, a dionicare vise nitko ne pita nista kupujete dionice s pravom glasa u odlucivanju, a vas glas sada vrijedi ravno nula razmislite malo o tome sta zapravo kupujete.U trenutku kad se bude moglo procijenit koliko vas glas kao dionicara vrijedi tada ce se moci procijenit i koliko vrijedi sama dionica, a do tada je duga godina pripremite se na novinske natpise svakakvih teorija zavjere, navodnih rekla kazala i povlastenih informacija kroz cijelu godinu jer novinari od toga zive.

Ignore : renči

@Status
Svaka cast na postu!
Da sam tako razmisljao prije nekoliko godina nikad se nebi doveo u ovu situaciju.
Jos jednom….. Svaka čast!

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Ocekivam da ce se jamstva skinuti s Leda i da ce se Ledo ici prodavati.
To bi trebalo biti dobro za male dionicare.

No to je moje razmisljanje.
Nisam unutra, ali razmisljam o ulasku.

ja pravo udaranje vidim tek pred kraj radnog vremena-bar je tako bilo zadnjih dana…mislim da će ovaj silovatelj spustiti ledo na 3000 ako ne i niže. Možda i ovih 1000 zatvori po bidu. Može li netko vidjeti stanje bida i do kud bi to išlo? hvala

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Nemam Ledo ali mi je slabo gledati ove propade, zar nije netko napisao da je na 3500 neki otpor, fibo… štaliveć…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close