LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/skrivene-obveze-samo-ledo-opterecen-jamstvima-teskim-25-milijarde-kuna/ar-154018/

SEEbiz spominje jamstva Leda u visini 2.5 mlrd…Da banke nisu smatrale da Ledo barem toliko vrijedi nebi ta jamstva prihvacale.
Tržišna vrijednost Leda po ne tako davnoj vrijednosti dionice od 11 000 je 3,5 mlrd kuna.
Vrijednost dionice po kojoj se Ledo kapitalizirao od 8 000 kn je taman negdje daje tu vrijednost tvrtke i u slucaju prodaje tesko da bi bilo ispod..I svi bi se namirili..a novi vlasnik dobio profitabilnu i neopterecenu tvrtku.
S druge strane ovakav pad dionice odgovara svima koji ne igraju na kartu prodaje vec kupnje i akumuliranja neceg sto i nije toliko beznacajno.
A zanimljivo je i da urednik stavlja u naslov takav podatak a ne da su kupci obveznica spremni kreditirat Agrokor sa 400 mil eura…Znaci jos imamo pritisak losih vijesti..
http://www.seebiz.eu/skrivene-obveze-samo-ledo-opterecen-jamstvima-teskim-25-milijarde-kuna/ar-154018/

Pozdrav

svi smo mi Crobex

cetus, 11.04.2017. u 09:46

ajoj..bojim se da će se ovo teško povoljno rasplesti za male dioničare i da cijena preuzimanja neće biti iznad sadašnjih 4000 kn

krivo misliš. naravno da će cijena preuzimanja biti petroznamenkasta. ako bi cijena po kojoj bi se prodao Ledo bila ova onda bi svi iz Agrokor posla izašli sa minusom.

zašto je cijena još na 4000 mislim da je svima jasno. treba još toga provući po ovima cijenama dok se još može.

156 09:42:49 3.999,99 594 2.375.994,06

Sve sam sigurniji da nema straha za Ledo.

Ukoliko sve završi na ovih 150m eura piši propalo.

Mene zanima kolika je kamata na tih "pisljivih" 150MEUR?
tj. da li se agrokor guli i dalje ili to ide na nekih normalnih 4-6% kamate…
[/quote]zamjena za udjele u kompanijama ,,ali to cemo saznati kad dodje vrijeme
[/quote]
Sorry, ali postoje brojevi i oni bi trebali biti javni i dobro znani svima.
ov je i opet na tragu hanfe koja sa onim prirepkom matekom sluzi samo kao dekor burzui, da si djele placice i da reagiraju samo na mig politike.
P.S.
Po meni bi hanfa sada trebala pitati upravu i povjerenika o kojim se tocno brojevima tu radi … ako nisu novci onda su udjeli, koji i kaoo …sve do u detalj!
ako sada nije vrijeme da se javno kaze i objavi onda ne znam kada je.
P.S. II
Nemam dionice agrokora (nit jedne ni iz jedne firme) ali mi ovo sve ovdje je jako lijepa skola kuda nase trziste moze otici.

Ako su točni medijski podaci da Ledo ima još 2,5 milijarde Kuna obveza po jamstvima za Agrokor koliko vrijedi dionica ?

spominju se jamstva, ali ta jamstva nisu dug LEDA, nego agrokora, a ovim zakonom koji je u ponedjeljak aktiviran jamstva se ne mogu naplatiti u idućih 15 mjeseci…. kroz taj period restrukturirat će se dug agrokora, možda netko otkupi sva potraživanja uz diskont i preuzme agrokor…možda će perjanice poput leda ili jamnice biti prodane… puno je mogućih pozitivnih varijanti jer ledo je odlična kompanija, a ta jamstva nisu dug leda i čim se riješi/reprogramira dug agrokora, jamstva postaju manje bitna za kretanje cijene dionice, a ulogu će preuzeti fundamenti kompanije LEDO, a to znači…. 🙂

Ignore: KressoM, delux

ako sada nije vrijeme da se javno kaze i objavi onda ne znam kada je.

nikad nije i nikad ni nece..
sastavnice agrokora nisu smjele u prodaju skupo i dogadja se to sto se dogadja .
rasprodaja mirovinaca(paljenje penzija) ,lex,banke,hanfa,politika,,sve je premrezeno kroz ovaj igrokaz.

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Često se ovdje govori da je dug veći od kapitala pa da ide stečaj ili ne znam što.
Kakve veze što je dug veći od kapitala?
Ako je veći od imovine onda je možda problem, ali ne mora niti tada biti.

Ako imam npr. firmu koja ima milijun kn duga, a i nemam nikakve gotovine, a nešto malo imovine (nije bitno koliko, puno manje od duga). Kamata na dug mi je recimo 5%. A godišnja dobit mi je 200.000 kn.
Je li to problem? Mogu li vraćati “velike” dugove.

Tako i kod Leda.
Recimo, najgori scenarij.
Mora preuzeti cijeli dug za koji jamči, a kako se spominje to je 2,5 milijarde kn.
Recimo da je kamata na taj dug 6%, to znači kamata od 150 milijuna kn.
Ledo može i to pokriti iz svojeg EBIT-a i i dalje raditi sa dobiti (vjerojatno preko 100 milijuna kn).
Dakle, ne vidim zašto bi išao u stečaj.

Ali, tu su i velika potraživanja za zajmove, cca 1,2 mlijarde kn. Zašto bi morali preuzeti cijeli dug, a da nam se zajmovi ne vraćaju? I jedno i drugo je dug Agrokora.

I dalje se nadam da Ledo neće preuzeti dugove Agrokora. A ako preuzme onda očekujem odgovornost mirovinskih fondova koji su to dopustili i upropastili naše mirovine razbacujući se našim novcem bez ikakvog djelovanja.

spominju se jamstva, ali ta jamstva nisu dug LEDA, nego agrokora, a ovim zakonom koji je u ponedjeljak aktiviran jamstva se ne mogu naplatiti u idućih 15 mjeseci…. kroz taj period restrukturirat će se dug agrokora, možda netko otkupi sva potraživanja uz diskont i preuzme agrokor…možda će perjanice poput leda ili jamnice biti prodane… puno je mogućih pozitivnih varijanti jer ledo je odlična kompanija, a ta jamstva nisu dug leda i čim se riješi/reprogramira dug agrokora, jamstva postaju manje bitna za kretanje cijene dionice, a ulogu će preuzeti fundamenti kompanije LEDO, a to znači…. 🙂

Jeste li sigurni da se u sljedećih 15 mjeseci ne mogu aktivirati jamstva?

To je lijepa priča i ja bi volio da tako završi ali sumnjam

Jeste li sigurni da se u sljedećih 15 mjeseci ne mogu aktivirati jamstva?
[/quote]

da se jasnije izrazim – 15 mjeseci je max. rok, ne znači da će baš cijeli taj period jamstva biti zamrznuta, ali isto tako neće biti aktivirana dok se ne donese konačna odluka o budućnosti agrokora i povezanih kompanija, a to znači najmanje nekoliko mjeseci pa do 15 mjeseci

Ignore: KressoM, delux

Nije dovoljno što je to sada kao jeftino, a prije je kao bilo skupo, jer se ne zna scenarij za dalje.
Posebno mislim da je rizično za male ulagače.
Kockari i avanturisti ovdje vide priliku, ali osobno u širokom luku
zaobilazim građevinu i A. Za pretpostavit je da će Ledo ili Jamnica ili obje firme biti prodane,
ali bez obzira na dobro poslovanje, pregovaračka moć prodavatelja praktički ne postoji.
Ispada skoro tako, da će kupac određivati cijenu. Možda je bolje izabrati vrlo konzervativan pristup,
u ovom času na ZSE, ako se ulaže u dionice, vrlo studiozno birati, a ne kupovati samo zato što pada.

New Report

Close