LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

većina ekipe ovdje ima preružičaste naočale, što je, naravno, samo moje mišljenje.
no dojma sam da se u očaju pokušava dovesti u vezu intrinzična vrijednost
fantastično uspješne firme (kao i Jamnica), zaglavljene u živom pijesku leša na aparatima za kojeg kao jamac odgovara cijelom svojom imovinom,
sa cijenom dionice.
tako uzeta vrijednost same firme je crna ili tamno siva a vrijednost dionice na burzi je još uvijek svijetla i veoma u nesrazmjeru s obvezama po jamstvima. jedina mogućnost da se ta vrijednost digne je, po meni, imedijatna prodaja. no potencijalni kupac će gledati da ne žuri dok tu vrijednost ne obori do maksimuma. dakle, pitanje je samo koliko će dugo cijena ostati iznad 4K . ili 3, 3.5.

prekomjerni optimizam je najopasniji na početku krize.

@skaro
, Rusi i drugi vjerovnici, uključujući i Ledo će dio svojih potraživanja pretvoriti najvjerojatnije u kapital Agrokora. Sve ostalo neće ići. Sve iznad 3.5m kuna morati će odobriti vjerovničko vijeće a tamo će sjediti i predstavnici države, dobavljača i drugi. Ovo će sve biti pod velikim povećalom, vlada nije homogena. Nije Plenković Sanader. Misliš da će država, fondovi i svi ostali mirno sjediti i gledati kako im rusi uzimaju najvrednije kompanije. Ne vjerujem u otpis bilo čega. Ledo će kratkotrajna potraživanja pretvoriti u dugotrajna potraživanja i financijsku imovinu.

Apsolutno netocno i nevjerodostojno!
Ako budu ,potrazivanja ce biti pretvarana u kapital ,kako u Agrokoru,tako i firmama -kcerima(jamcima) !
Bez otpisa i pretvorbe u kapital,stecaj je izvjestan(i ovako ce ga biti tesko izbjeci)!
Banke i dobavljaci nisu humanitarne organizacije,a ako dode do sudskih sporova sa stranim bankama,rjesavat ce ih sudovi izvan Hrvatske,a to vani rjesavaju jako brzo(ne kao kod nas godinama)!
Dug je preko 5 Mlrd .EURA!!!!

@skaro
, Rusi i drugi vjerovnici, uključujući i Ledo će dio svojih potraživanja pretvoriti najvjerojatnije u kapital Agrokora. Sve ostalo neće ići. Sve iznad 3.5m kuna morati će odobriti vjerovničko vijeće a tamo će sjediti i predstavnici države, dobavljača i drugi. Ovo će sve biti pod velikim povećalom, vlada nije homogena. Nije Plenković Sanader. Misliš da će država, fondovi i svi ostali mirno sjediti i gledati kako im rusi uzimaju najvrednije kompanije. Ne vjerujem u otpis bilo čega. Ledo će kratkotrajna potraživanja pretvoriti u dugotrajna potraživanja i financijsku imovinu.

Ako budu ,potrazivanja ce biti pretvarana u kapital ,kako u Agrokoru,tako i firmama -kcerima(jamcima) !
Bez otpisa i pretvorbe u kapital,stecaj je izvjestan(i ovako ce ga biti tesko izbjeci)!
Banke i dobavljaci nisu humanitarne organizacije,a ako dode do sudskih sporova sa stranim bankama,rjesavat ce ih sudovi izvan Hrvatske,a to vani rjesavaju jako brzo(ne kao kod nas godinama)!
[/quote]

Nažalost mislim da si u pravu.
Banke mogu aktivirati svoja jamstva i to je to.
Dobro razmislite, zašto oni i dalje financiraju Agrokor ? Zato što agrokor sa tvrtkama kćerima vrijedniji u komadu.
S druge strane ako se odluče na komadnu prodaju aktivacijom jamstva bankama pripada više firme nego sada.
Jedino ovaj zakon muti vodu ali ja ga više shvaćam kao moratorij

Nije li Ledo otkazao market maker u?

sto ga MM tiska dolje

@skaro
, Rusi i drugi vjerovnici, uključujući i Ledo će dio svojih potraživanja pretvoriti najvjerojatnije u kapital Agrokora.

Znači ja govorim krivo i vi me ispravite i velite to isto?

Da, dio duga će pretvoriti u kapital. Neće biti otpisa jer će se dug sa 5Mlrd. € svesti na 2Mlrd€ a 3 će se pretvoriti u kapital ako bi recimo 60% potraživanja pretvarali u kapiral. A tko veli da će postojeći kreditori dokapitalizirati Agrokor, možda ponude dionice građanima i fondovima pa lijepo isplate ruse i ostale. U svakom slučaju postojeći dioničari će isto moći sudjelovati u dokapitalizacijama pa ne vidim tu nikakav problem.

Gdje je Dalićka rekla da će moći sudjelovati u dokapitalizaciji mali dioničari?

Odobrite zahtjev za prijateljstvom, da Vas možemo čitati prije odobrenja administratora! Hvala!

I u kapital Agrokora ali i u kapital Leda i ostalih tvrtki zahvaćene jamstvima.

Ramljak je samo piun…brizan…prestrasen ..a cini mi se i lagano ne pripremljen za ovakve bitke ..cijelu igru vodi Plenki i vlada…Bar se tako da zakljucit nakon konferencije za novinare..a bilo je tako i za pretpostavit da ce bit..
Plenki u 10 ima sastanak s dobavljacima..u podne s bankarima..Znaci sve se preselilo u zgradu vlade RH-a.
Znakovito je bila izjava da ce danas bit deblokiran racun Agrokora i da danas krece “redovno” poslovanje. Vidjet cemo hoce li tome biti tako i hoce li se to odnosit i na Ledo..Janu…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

nisam našao na netu pa sam prepisao:

JL, subota 8.4.17, veliki intervju sa ministricom Dalić na dvije stranice

“-Kakva će biti nova struktura kapitala Agrokora, utvrdit će se nagodbom. Ono što se sada može pretpostaviti jest to da će sustav Agrokor trebati dokapitalizaciju. Kratkoročni problem jest problem likvidnosti a dugoročni nova struktura kapitala Agrokora i njegovih tvrtki i potreba za novim kapitalom. Tko će dokapitalizirati Agrokor zasad je pitanje na koje se ne može dati odgovor, a mogu se samo nadati da će to biti hrvatski kapital. Utvrdi li se potreba za dokapitalizacijom, taj proces će biti otvoren svima, a moja je nada, kažem, da će se odazvati hrvatski kapital.

Dokapitalizacija je u biti RAZREĐENJE tj dilucija.
Kolač se dijeli na više manjih komada. Da li će to zahvatiti Ledo ? Nemam pojma, moguće.

S druge strane evo piše Goranko da će možda Frikom otići na bubanj jer nije zahvaćen jamstvima
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/fizulic-detaljno-objasnjava-sto-ce-se-od-danas-dogadati-s-agrokorom-i-zasto-su-nazalost-obecanja-ministrice-dalic-nerealna/
Dakle da prodaju Frikom odma skinite dobar dio prihoda Leda. Sad meni nije jasno kome bi para išla od prodaje ? Ledu ? Agrokoru ? Banki ? Da li će uopće ići?

U svakom slučaju niko živ ne kuži što kako kamo i gdje, već me ruka boli od pisanja…

Frikom spada direktno pod Agrokor. Nema veze sa Ledo.

New Report

Close