Biti ce ovdje jako zanimljivo. Logicno je da sve sastavnice Agrokora sada padaju, ali promet koji Ledo ostvaruje je prakticki nevidjen jos od 2007. I jos jednom se vidi koliko su nasi mirovinski fondovi grozni, ponasaju se kao da im ovih dana nije izbrisano stotine milijuna vrijednosti, doslovno niti jednu izjavu nisu dali. I kakve ovo manevre izvodi Erste plavi? Bjezi iz Leda glavom bez obzira, vec 3500 komada su prodali ne pitajuci za cijenu. Imaju jos uvijek 330 000 Petrokemije u portfelju, a Ledo im je rizican?
Ne znam hoce li ovo zavrsiti pozitivno ili negativno, ali zanimljivo sigurno.
Dečki iz ERSTEA čini se da znaju što rade…
Sumanuto su kupovali VDKT na 370_430 kn
Sad rasprodaju LEDO, a na 4.000 kn nisam siguran da im je to dobra odluka!!!
Uostalom, ako misle prodat tu siću koju posjeduju svjesni su da je i ovo dobra cijena…
I što će nam dežurni katastrofičari sada pripremiti??!!
Već su se iscrpili svi mogući drukovi, i Coperfield bi se posramio svojih trikova!
Sve rejting agencije, sastanci ovi i oni, Lex Agrokori, blokade računa, rekla kazala… su se sad već iscrpili.
Sad će trebati posegnuti duboko u kreativnost, jer sad je svima već sve jasno, stabilizacija poslovanja stiže na koji god način se izabere, jer druga mogućnost niti je moguća niti će je biti, jer samo tako će svi dobiti a ne izgubiti!
Deblokade računa su vjerojatno pitanje sati, ipak Konzum dnevno tuče lijepi promet, i to je onda to!
Kreditne obveze će mirovati dok se sve ne stabilizira, a onda treba polako prodavati ono što se već htjelo i prije svega ovoga i to pomirivati onda bankama.
Uživajmo malo u kolotečini na Zse, sad su je sigurno već svi željni (osim brokera naravno – natukli su se provizija ovih dana!)!
Nitko ne spominje stečaj
A ovo je stečajni postupak kako god da gledamo
Nekako mi izgleda da u bankama razgovaraju s dobavljačima da se odreknu nekog postotka a zauzvrat da im se da garancija plaćanja od upravo tih banaka. Klasičan stečajni manevar
Banke će opet zaradit kako god da okreneš.
Kaže Alvarez da ima već neki napredak.
Sutra je novi dan
svakim danom novi gubitci i manje prihoda od prodaje u Konzumu mislim da je rupa puno veca nego sto se misli i da od restukturiranja nece biti nista to je samo moje misljenje jer Agrokor je zrel za stecaj pusta obecanja i tople rijece znace i neznace puno kad nema mance tj para
Mislim da je netko pitao tko je kupovao ovih dana rezultat je malo zapanjujući
vidi prilog
vidi prilog
Ja ne vidim što je tu zapanjujuće?
@Mario44 imaš pravo velike ribice su opet nasamarile male ili se možda varam
Stvarno, što je zapanjujuće?
vidi prilog
Ne znam za vas, ali mirovinci su se poneli ovih dana tako sramotno, izgubili su i onaj zadnji trun povjerenja.
Zakucati naše mirovine, stvoriti paniku, sudjelovati u histeriji rasprodaje dionice Leda. Tko može više te likove doživljavati ozbiljno nakon svega, ne bi se začudio da u saboru ne počnu otvoreno pričati o oduzimanju njihovih ovlaštenja za rad.
Lalovac u saboru poziva na odgovornost Hanfe zasto se ne zaustavlja trgovanje dionicama leda..jane..tvrtki iz todexa.??..Do drzava doosi zakone za njihovo spasavanje spekulanti ruse i obezvrijedjuju tvrtku da bi je sutra lakse pruzeli…da bi zaradili…kolaterali se ruse…Hanfa !?..,Tko je to ?
Zasto su dobavljaci financirali Agrokor ?..Zato jer su kod njega imali najvece marze…Kod stranih lanaca nema zarade..itd..itd.
Napokon jedna konstruktivna rasprava
Pozdrav
Lalovac upravo objasnjava da je Hanfa morala zaustaviti trgovanje todex dionicama, dajući primjer Leda kojem je vrijednost pala za 60% te je, kaže nepravedno da će sada špekulanti zaraditi na kupnji jeftinih dionica dok država izmišlja kako pomoći.
Pet puta je naglasio kako će špekulanti zaraditi.
Šta je i on dioničar Leda pa druka 🙂