LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gledam tržište, askovi se gomilaju iznad 5.600 i onda se pojavi lik koji savi čep od 50 komada na 5.450. Ovo nije tržišno ponašanje. Normalan prodavač želi zaraditi što je moguće više, a ne rušiti cijenu i to se ponavlja već danima. Da ne komentiram transakcije u zadnjim sekundama kojima se opet – ruši cijena. Možemo mi ovdje do sutra pričati o rizicima, jamstvima i sl, ali ovdje netko namjerno drži cijenu nisko i to se koristi za transakcije tisuća dionica po jako niskim cijenama. Ovo nema veze s panikom, ovo je čisto preuzimanje.

Ono što Agrokor ima su jaki brandovi i uhodana sposobnost generiranja casha. Prema tome NIKOME nije u interesu ubiti koku koja nese zlatna jaja, najmanje bankama, kad je mogu nastaviti cijediti sljedećih 10-20 godina, upravo kako su to činile do sada. …..

Jel stvarno misliš da banke imaju namjeru čekati 20 godina da se naplate. ?

U krajnjem slučaju mogu prodati pojedinačne firme nakon što ih restrukturiraju za 3x veću vrijednost nego će ih sad vjerojatno dobiti.

Što znači restrukturiraju i 3 x veću vrijednost ? Jel misliš da u LEDU ima toliko viška zaposlenih i nepotrebnih troškova da se njegova vrijednost može toliko povećati bez drastičnog povećanja prihoda novih ulaganja, novih tržišta, novih proizvoda itd.

Po meni restrukturiranje podrazumijeva prodaju svih djelatnosti koje nisu osnovne i nekako sam mišljenja da sve ide na bubanj osim Konzuma i Merkatora

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Gledam tržište, askovi se gomilaju iznad 5.600 i onda se pojavi lik koji savi čep od 50 komada na 5.450. Ovo nije tržišno ponašanje. Normalan prodavač želi zaraditi što je moguće više, a ne rušiti cijenu i to se ponavlja već danima. Da ne komentiram transakcije u zadnjim sekundama kojima se opet – ruši cijena. Možemo mi ovdje do sutra pričati o rizicima, jamstvima i sl, ali ovdje netko namjerno drži cijenu nisko i to se koristi za transakcije tisuća dionica po jako niskim cijenama. Ovo nema veze s panikom, ovo je čisto preuzimanje.

Mozda se jednostavno radi o pametnom investitoru ili fond menageru koji uspjeva unovciti dionice koje su sada vrlo rizicne!

drži se cijena ispod 6000 jer manageri kupuju na privatne račune u iščekivanju vijesti o deblokadi računa,a kad se to za dan-dva riješi…jasno je svima kuda će cijena zar ne? 😉

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Mozda se jednostavno radi o pametnom investitoru ili fond menageru koji uspjeva unovciti dionice koje su sada vrlo rizicne!
[/quote]
a ljudi kupuju kao da nema sutra. misle povoljno je, pa fondovi su kupovali po 8k. doduše moj target je 2,5k s obzirom na rizik možda nudim i puno

promet LEDOM danas je već preko 14 milijuna kuna (1125 komada u predotvaranju tj.6 milijuna kuna) + redovno trgovanje za sada 8,4 mil.kuna
ali pravi vatromet ovdje će krenuti čim se objavi info o deblokadi računa!

@ avax10

Ne bih ti kvario raspoloženje, ali možeš mi reći što se to promijenilo od petka?

Osim što je Agrokor dobio prinudnog (stečajnog upravitelja).

I da saznali smo da je stanje gore nego što smo mislili, kad su banke stavili svog čovjeka.

A prvi korak koji je donesen je još veće zaduživanje Agrokora da bi avansno mogao platiti svoje dobavljače da bi mogao dobiti robu.
Jer je ostali dug privremeno zamrznut.

Ja iskreno ne volim banke jer su se pokazale na Diokiju, kojeg su sterali u stečaj bez želje da ponovno pokrenu proizvodnju.

Tako da nisam baš optimist. Banke će se samo željeti naplatiti.

Danas sam slušao gđu. Dalić koja je zanimljivo objasnila što je LEX Todorić.

Da je to stanje koje će biti prije predstećaja, odnosno stećaja.

Ljudi bi rekli isto sra. drugo pakovanje.

Lp,

ps.

Avax da li onda LEDO duguje Agrokoru ili nekom drugom iz koncerna neku lovu, i koliku?

I koliko je garantirao zajmove i u kojem iznosu?
[/quote]

nema koristi od tog filozofiranja na dugo i na široko, za uspješno trgovanje na burzi ključna je psihologija.
dok su u zraku bile špekulacije da će jamstva uništiti LEDO ljudi su prodavali + je račun blokiran. sad se iščekuje deblokada i nastavak poslovanja svih firmi uz restrukturiranje holdinga što je za same firme unutar agrokora pozitivna stvar da se iščupaju iz tog čeličnog stiska.
kao što je netko dobro rekao – kad se objavi deblokada računa, jasno je kuda će cijena. na tome može svatko zaraditi tko to želi…a može i ne poduzeti ništa nego ovdje svaki dan mlatiti desetke ispraznih postova i gledati sa zavišću druge kako zarađuju.
svatko si bira sam na kojoj će strani biti, ja znam gdje sam…a ti možeš nastaviti kao i do sada ili nešto promijeniti.
toliko od mene, over &out.

Ignore: KressoM, delux

Evo još jedna pozitivna vijest
http://www.seebiz.eu/dobavljaci-agrokora-ce-u-najvecoj-mjeri-nastaviti-isporucivati-robu/ar-153553/

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Brutalan dokup skrbničkih u petak bez prodaje mirovinskih

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Prijatelj mi je javio da je na večerašnjem Dnevniku (HTV) bio segment sa Studio 4 gdje sam bio gost danas. U tom…

Objavljuje Milan A. RačićPonedjeljak, 3. travnja 2017.

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Ja bih volio da je to dobar pokazatelj.Ali kako za ovakove I slične postove padaju same 100-ke psihologija mi govori da su svi mali uglavnom ukrcani I da će na prvu lošu vijest biti stampedo!
Volio bi da griješim ali feeling je gadna stvar.
Sretno, ako uspijete zatrejdati svaka čast meni se neda (bar ne za sad) jer mi se ovo čini kao end of story.(Ali to je samo moje mišljenje,a tko sam ja)

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Da je bilo obratno, mirovinci se brutalno iskrcavaju, a nitko ne ulazi, da li bi Vi napisali identičan post?

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Kolega, mozete li navesti da vidimo te promjene u top 10 ?

New Report

Close