Mislim da se dobavljači ne bi složili. Traže novac odmah, a dodatno zaduživanje sada je malo vjerojatno.
a gle ove burekđije, umjesto da budu strpljivi pa prodaju iznad 6000 kn, zatući će LEDO opet ispod 5000
Čini se da je 5.750 KN maksimalna cijena na LEDU koju ćemo gledati narednih dana…. !!!!
ma sve ovisi kad će biti deblokiran račun, a to je pitanje 1-2 dana….čim se to objavi, očekujem rast cijene prema 7000 kn, a do tada se mogu samo čuditi burekđijama što izvode na ZSE
p.s. prosječna danas je 5617 kn, a onda dođe lik i istrese se do 5300 kn!??
Nisam siguran avax…!!!
Mislim da su ovo dosegnuti vrhovi….pa pogledaj koliko njih želi izać van…. a da ne sruši cijenu..
Danas opet oko 5.000 kn po svemu sudeći! 🙁
AGROKOR D.D. na 48,04%
Do sredine prošlog tjedna je bio na 49,6%, to je cca. 4.700 dionica – otprilike koliko je i protrgovano u čet. i pet. Zašto bi Agrokor rušio sam sebi vrijednost najvrijednije imovine u trenutku dok ga stišću vjerovnici? Imam teoriju ali bi to više išlo pod rubriku “Crna kronika” pa je neću iznositi ovako javno…
AGROKOR D.D. na 48,04%
Do sredine prošlog tjedna je bio na 49,6%, to je cca. 4.700 dionica – otprilike koliko je i protrgovano u čet. i pet. Zašto bi Agrokor rušio sam sebi vrijednost najvrijednije imovine u trenutku dok ga stišću vjerovnici? Imam teoriju ali bi to više išlo pod rubriku "Crna kronika" pa je neću iznositi ovako javno…
vjerojatno neki lombardni krediti ili sl.
sad već lupetaš….on se može naplatiti jedino iz vlasničkog udjela koji agrokor ima u LEDU, a NE od LEDA izravno…a da se naplati iz njegovog vlasničkog udjela u LEDU, to bi bila odlična vijest za ostale dioničare da gazda koji je sve ovo zakuhao konačno odlazi!
[/quote]
Kolega,najprije budite pristojni i ne vredajte!
LEDO je jamac za ogromne kredite Agrokora I JAMSTVO SE ODNOSI NA CIJELI LEDO(sve dionicare)!
Pretezni utjecaj i dalje u LEDU ima AGROKOR i povezana drustva i uopce ne dvojim da ako budu trebali donijeti neke druge odluke u LEDU da nece imati problema sa pravnim i statutarnim pretpostavkama za to!
Osim toga postoji i STANDSTILL ugovor u kojem su te stvari regulirane!
Jos jednom,LEDO je jamac(cijelo drustvo,a ne 48% ili 51% etc…)
[/quote]
Točno.
AGROKOR D.D. na 48,04%
Do sredine prošlog tjedna je bio na 49,6%, to je cca. 4.700 dionica – otprilike koliko je i protrgovano u čet. i pet. Zašto bi Agrokor rušio sam sebi vrijednost najvrijednije imovine u trenutku dok ga stišću vjerovnici? Imam teoriju ali bi to više išlo pod rubriku "Crna kronika" pa je neću iznositi ovako javno…
Najbolje bi bilo da proda dionice i domogne se para, a onda dođu vjerovnici i temeljem jamstava rasprodaju imovinu.
AGROKOR D.D. na 48,04%
Najbolje bi bilo da proda dionice i domogne se para, a onda dođu vjerovnici i temeljem jamstava rasprodaju imovinu.
[/quote]
Koji crnjak… 🙂
AGROKOR D.D. na 48,04%
31.3. je 2509 komada oslo Podravskoj Banci.
promet LEDOM danas je već preko 14 milijuna kuna (1125 komada u predotvaranju tj.6 milijuna kuna) + redovno trgovanje za sada 8,4 mil.kuna
ali pravi vatromet ovdje će krenuti čim se objavi info o deblokadi računa!
promet LEDOM danas je već preko 14 milijuna kuna (1125 komada u predotvaranju tj.6 milijuna kuna) + redovno trgovanje za sada 8,4 mil.kuna
ali pravi vatromet ovdje će krenuti čim se objavi info o deblokadi računa!
@ avax10
Ne bih ti kvario raspoloženje, ali možeš mi reći što se to promijenilo od petka?
Osim što je Agrokor dobio prinudnog (stečajnog upravitelja).
I da saznali smo da je stanje gore nego što smo mislili, kad su banke stavili svog čovjeka.
A prvi korak koji je donesen je još veće zaduživanje Agrokora da bi avansno mogao platiti svoje dobavljače da bi mogao dobiti robu.
Jer je ostali dug privremeno zamrznut.
Ja iskreno ne volim banke jer su se pokazale na Diokiju, kojeg su sterali u stečaj bez želje da ponovno pokrenu proizvodnju.
Tako da nisam baš optimist. Banke će se samo željeti naplatiti.
Danas sam slušao gđu. Dalić koja je zanimljivo objasnila što je LEX Todorić.
Da je to stanje koje će biti prije predstećaja, odnosno stećaja.
Ljudi bi rekli isto sra. drugo pakovanje.
Lp,
ps.
Avax da li onda LEDO duguje Agrokoru ili nekom drugom iz koncerna neku lovu, i koliku?
I koliko je garantirao zajmove i u kojem iznosu?