LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hoće li prilikom raspetljavanja doći do razvodnjavanja dionica “perjanica”?

Koliki su mogući gubici za male dioničare prilikom budućih zbivanja raspetljavanja?

Ovo što se događa na Agrokoru nije da liči na stečaj, to jest stečaj. Prethodne obveze su zamrznute, radi se stečajni plan unovčenja radi namire vjerovnika, stečaj s preustrojem jer se nastavlja poslovanje nekih dijelova koncerna. Vlasnik će se razbaštiniti, imovina ide u prodaju radi namirenja dugova.

Jedina razlika između formalnog stečaja i ovog stečaja jest u tome da se u ovaj neće petljati hrvatsko pravosuđe, a to je super stvar.

@lebowski

Slažem se. Ovo je klasični stečaj po dosadašnjim hrvatskim zakonima.
Čak bi rekao klasični bankrot.

Meni nisu jasni dioničari Leda i ostalih firmi Agrokora.

Todorić više nije vlasnik Agrokora već to su banke i ostali vjerovnici (dobavljači).

Ono što bi trebali mali dioničari napraviti upit Upravi Leda da li su oni više suvlasnici LEDA ili nisu.

I ako su mali dioničari još uvijek vlasnici LEDA, da li je njihovo vlasništvo koliko je na burzi ili puno manje.

Znači tražite da se LEDO, a i ostali članovi Agrokorov koncerna očituju kakve imaju aranžmane s Agrokorom, koliko im Agrokor duguje.

Također, da li su svojom imovinom dali jamstva za kredite Agrokoru ili nekoj drugoj firmi za nekakve kredite, i koliko ti krediti iznose.

Vi kao mali dioničari imate PRAVO znati te informacije jer su navedene tvrtke izlistane na Zagrebačkoj burzi i dužni su Vam te podatke dati.

Tek na osnovi svih tih podataka donesite odluku da li će te ulagati u firme na ovim cijenama.

Dok Vam se Ledo i ostale firme ne očituju, treba tražiti od HANFE da prekine trgovinu s navedenim dionicama.

Ljudi moji iz postova koje čitam Vi nemate pojma o ničemu.

Ni da li ste više vlasnici dionica, niti da li je bilanca LEDA i njegova vrijednost jednaka onoj u izvještajima na burzi.

Nemojte igrati ruski rulet sa svojim novcima. Zato postoje zakoni koji sprečavaju trgovinu dok se ne znaju sve relevantne činjenice.

Lp,

ps. Što je s dionicama kojima je vlasnik Agrokor? Što ako ih banke počnu prodavati na burzi?

Hoćete ih kupovati i gdje će onda cijena?
[/quote]
A što ako se aktiviraju jamstva? Ledo će, najprije prodati tvrtke-kćeri za otplatu kredita. A onda i vlastitu imovinu. Što će, na kraju priče, ostati dioničarima? Ne dao Bog da se ovo dogodi, jer imam nešto dionica Leda. Godinama sam ih zaobilazio u širokom luku, upravo zbog vlasnika, i vrag mi nije dao mira, pa sam prošle godine kupio desetak.

sava,
kao imatelju dionica Leda, drag mi je tvoj negativni stav na ovoj dionici, puno draži nego pozitivan i priviđanja silnih crnih limuzina.

Sava,
nije on naložio da se pomogne Agrokoru nego da se isti preuzme.
Na sceni je nova politika Rusije na balkanskom prostoru. Srbija i Srpska republika je po šapom Rusije.Crna Gora očajnički žuri u NATO,a ni to joj neće pomoći.Pitanje je vremena kad će pasti klimava vlast i doći će proruske snage na vlast.Djelovi Kosova će se milom ili silom vratit u okrilje Srbije i to je dogovoreno s Putinom.Čeka se samo prilika .Rusija je na taj način vratila tj pripojila sebi sve djelove gdje žive Rusi(ostalo malo u Litvi i Estoniji)
Hrvatska je politički ,gospodarski i socijalno uništena zemlja koja još postoji samo na papiru.Više od pola stanovništva je na rubu egzistencije,320 000 ljudix3 blokirano.
Radno sposobno stanovništv,a time i vojni obveznici bježe glavom bez obzira.Energetika je pod kapom Mađara,a Rusi će preuzeti kontrolu na prehrambenom industrijom.Bez hrane i energije nema niti države.Šta ti ostane ,samo zrak.
Turizam.Par bombi ili jedna ekološka katastrofa na Jadranu ,nema više turizma koji je 20 % BDP-a.
Tramp- platite mi da Vas štitim.
Vojna snaga.12 aviona-stare kante ,pola nepokretnih.40 upotrijebljivih tenkova.Helikopteri donirani bez naoružanja.Ljudstvo 22 000 HV od toga skoro pola neborbeni sektor.Plaće nikakve.Miniciju ne proizvodimo.Vojarne su u horor stanju.
Plenković je samo ubrzao proces raspada zemlje povlačeći Putina za rep stavljajući se u zaštitu Ukrajine.Ne zrelo,nepromišljeno i pogubno za Hrvatsku.
Burza u Hrvatskoj ,smješno,mafija i špekulacije.Dionice padaju ili rastu 50% u danu ,gdje to ima. Normalni ljudi i fondovi tu nikad neće uložiti novce.
Jednom rječju spašavaj se tko može,što prije i što dalje odavde.

Ima li netko ideju od vas "koji sve znaju" tko je u ovim negativnim, stečajnim okolnostima u zadnjih 3 radna dana kupio dionica Leda za cca 57 mil kn po prosječnoj cijeni od cca 5700,00 kn ?
Tko god je prodavao u ovim paničnim vremenima je za razumiti. Zanimaju me kupci…mali, sitni, nevažni, oni koji ne znaju šta će s parama…57 mil kn…koji su to?

Špekulanti, igraču, špekulanti, veliki i mali. “Mali, sitni, nevažni, oni koji ne znaju šta će s parama” gdje npr ja spadam ili pak veći kao primjerice 4 skrbnička računa iz top 10 koja su bar 20 miliončeka ovog tjedna uložili u Ledo. Svima nam je vjerojatno zajedničko da vjerujemo u pozitivan rasplet Todex priče. Budimo realni, tko bi drugi ulazio u dionicu koja ovoga trenutka ima toliko nepoznanica?

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

Sava,
Na sceni je nova politika Rusije na balkanskom prostoru. Srbija i Srpska republika je po šapom Rusije.Crna Gora očajnički žuri u NATO,a ni to joj neće pomoći.Pitanje je vremena kad će pasti klimava vlast i doći će proruske snage na vlast.Djelovi Kosova će se milom ili silom vratit u okrilje Srbije i to je dogovoreno s Putinom.Čeka se samo prilika .Rusija je na taj način vratila tj pripojila sebi sve djelove gdje žive Rusi(ostalo malo u Litvi i Estoniji)
Hrvatska je politički ,gospodarski i socijalno uništena zemlja koja još postoji samo na papiru.Više od pola stanovništva je na rubu egzistencije,320 000 ljudix3 blokirano.
Radno sposobno stanovništv,a time i vojni obveznici bježe glavom bez obzira.Energetika je pod kapom Mađara,a Rusi će preuzeti kontrolu na prehrambenom industrijom.Bez hrane i energije nema niti države.Šta ti ostane ,samo zrak.
Turizam.Par bombi ili jedna ekološka katastrofa na Jadranu ,nema više turizma koji je 20 % BDP-a.
Tramp- platite mi da Vas štitim.
Vojna snaga.12 aviona-stare kante ,pola nepokretnih.40 upotrijebljivih tenkova.Helikopteri donirani bez naoružanja.Ljudstvo 22 000 HV od toga skoro pola neborbeni sektor.Plaće nikakve.Miniciju ne proizvodimo.Vojarne su u horor stanju.
Plenković je samo ubrzao proces raspada zemlje povlačeći Putina za rep stavljajući se u zaštitu Ukrajine.Ne zrelo,nepromišljeno i pogubno za Hrvatsku.
Burza u Hrvatskoj ,smješno,mafija i špekulacije.Dionice padaju ili rastu 50% u danu ,gdje to ima. Normalni ljudi i fondovi tu nikad neće uložiti novce.
Jednom rječju spašavaj se tko može,što prije i što dalje odavde.

Većina napisanog je istinita samo bi ja dodao da i naša predsjednica misli da su nam amerikanci prijatelji koji su spremni pomoći.
Eu je također u rasulu.
Za nas je rješenje biti u prijateljskim odnosima sa Rusima koliko god se to ne sviđalo amrerici ili evropi jer mi ionako od njih nikakve koristi nemamo.
Firme u njemačkoj samo čekaju dan da skinu sankcije rusima pa da opet krenu trgovat a mi se tu ponašamo ko idioti i bahatimo se rusima jer se nama upravlja iz američke ambasade.
http://www.24sata.hr/news/plenkovic-protiv-putina-to-je-sada-postala-presudna-bitka-518405?utm_campaign=Njuskalo_ticker&utm_medium=Widget&utm_source=Njuskalo

Ima li netko ideju od vas "koji sve znaju" tko je u ovim negativnim, stečajnim okolnostima u zadnjih 3 radna dana kupio dionica Leda za cca 57 mil kn po prosječnoj cijeni od cca 5700,00 kn ?
Tko god je prodavao u ovim paničnim vremenima je za razumiti. Zanimaju me kupci…mali, sitni, nevažni, oni koji ne znaju šta će s parama…57 mil kn…koji su to?

Špekulanti, igraču, špekulanti, veliki i mali. "Mali, sitni, nevažni, oni koji ne znaju šta će s parama" gdje npr ja spadam ili pak veći kao primjerice 4 skrbnička računa iz top 10 koja su bar 20 miliončeka ovog tjedna uložili u Ledo. Svima nam je vjerojatno zajedničko da vjerujemo u pozitivan rasplet Todex priče. Budimo realni, tko bi drugi ulazio u dionicu koja ovoga trenutka ima toliko nepoznanica?
[/quote]

Upravo to hoću naglasiti. Igrači iz TOP10 koji kupuju za mil kn nisu mali špekulanti i sigurno nebi ulagali silne mil kn da je situacija tako očita da se ovdje radi o stečaju kao što nekolicina ovdje sa sigurnošću tvrdi.
Zašto prodavači prodaju u panici i uvjetima nesigurnosti za silne mil kn mi je potpuno jasno.

twrr,
nećeš vjerovati,
ali svoj post napisao sam prije nego što sam pročitao taj članak i iznenadio se kad sam vidio da još netko vidi slično situaciju.

Ljudi razmišljaju slično ali se o tome puno ne piše niti možeš čuti jer u našoj demokratskoj državi možeš čuti bilo što samo da se ne zamjeriš amerikancima.
Prvo su nam strane banke posisale sav novac skupa sa našim svim vladama koje su im to dopustile, ostatak su izvikli iz proračuna fiktivnim fakturama i podjelili međusobno a sad odjednom mi imamo tri aviona i pet tenkova, nemamo vojsku i šta ja znam. Odjednom nama smetaju rusi a to je tržište od par stotina miljona ljudi na koje između ostalog imamo i veliki izvoz.
Amerkianci nam pokazali 91g koliko su bili spremni pomoći zajedno sa evropm.
Njima je bitno da tu nisu rusi a kako ćemo mi to ih ne zanima. A najgore što smo se samo doveli u tu poziciju ne provodiviši vlastite zakone i time što smo na silu htjeli u EU.

Amerikanci su livada. Mogu oni slati depesa koliko hoce, ali ako se hoce natezati s ruskim milijardama morat ce odresiti kesu. Nema nista od toga, bez para ni u stare babe.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Špekulanti, igraču, špekulanti, veliki i mali. "Mali, sitni, nevažni, oni koji ne znaju šta će s parama" gdje npr ja spadam ili pak veći kao primjerice 4 skrbnička računa iz top 10 koja su bar 20 miliončeka ovog tjedna uložili u Ledo. Svima nam je vjerojatno zajedničko da vjerujemo u pozitivan rasplet Todex priče. Budimo realni, tko bi drugi ulazio u dionicu koja ovoga trenutka ima toliko nepoznanica?
[/quote]
Evo,jasam ušao zbog toga sto imaju super brend i kvalitene proizvode i da su regionalno bez konkurencije .
I sad je prilika bila da ulazim jeftinije i spremna sam cekat 2 do 3 god.
Nedavno sam napisao da će to završit na ‘ovaj ili onaj način’ a to je ovaj standstill je sada riješeno, (onaj) kad bi država intervenirala .

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Sava,
Na sceni je nova politika Rusije na balkanskom prostoru.

Ja sam samo upozorio na iluzionizam koji pogoduje investicijskoj klimi a kada se govori o spašavanju Agrokora putem ruskih banaka.
I sada su po ruskim zatvorima tajkuni koje je Putin spašavao od prevelike imovine i duga prema državi!
A imovina je više puta promjenila vlasnika i tu nije bilo milosti ni za velike a onda nikako za siću.

I sada bi neki hrvatski model mijenjali za ruski model- naravno to je samo slučaj kada je spas njihove love u pitanju!
U Hrvatskoj su mali dioničari u sličnoj situaciji kao mali dobavljači- njihov je spas u rukama države i sve treba podrediti tome cilju.

New Report

Close