LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma oštetili su sve nas jer smo skoro svi članovi OMF-ovai i jedino što mogu reći je: jadne naše mirovine…ajde da im je to jedini takav biser, ima ih koliko hoćeš…npr. kad su u jednom danu kupili dionica DLKV za preko 30 mil. kuna po 275 kn, a sad je cijena 24 kn itd. itd.

Ignore: KressoM, delux

Ne znam, kome je u interesu da se jamstva aktiviraju ? Zar bi Rusi ulupavali lovu, da to već ne znaju ? Ili da postoji sumnja da će se to desiti….Sastanci glavnih vjerovnika već su se održali….

To se neće sasvim sigurno desiti.

Međutim mirovinci prodaju. Zašto ?
Da li meni kao glavnom i odgovornom u nekom mirovinskom fondu neko brani da spustim cijenu recimo na 4k ? Naravno, pod izlikom da postoji rizik…. I onda kupujem preko drugih računa….

Mene osobno nije strah za budućnost Leda, nego mi je žao što ako padne na 4 a ja sam kupovao na 8….

U svakom kontroliranom scenariju Ledo vrijedi više od današnje cijene.

tebi vrijede vise,,,a nekom vrijede manje .nekom vrijede 20 k nekom 2 k..to je tako relativno 🙂

http://www.boerse-berlin.com/index.php/

Danas, daljnji pad obveznica.

Ne znam, kome je u interesu da se jamstva aktiviraju ?

ovisi kakva su jamstva i čime se jamči…ako su jamstva na imovini leda, dakle na pogonima, hladnjačama i tvornicama, onda nije teško pogoditi kome bi odgovarala aktivacija jamstava…a vrlo vjerojatno da jesu jer u pitanju su milijarde kuna jamstava koja sigurno nisu dana samo na lijepu riječ jer to u biznisu ne postoji…dakle, vrlo je izvjesno da je imovina obuhvaćena jamstvima i upravo tu je problem

Uz Lex Agrokor 5-6 banaka već nudi kredit koncernu

Kako će proći mali dioničari u sastavnicama agrokora?

OMF i dalje prodaje
http://www.zse.hr/default.aspx?id=76201

Leda je do sada prošlo 32 komada. “Naši” mirovinci u prvih 10 imaju svi cca 6000 kom i više.

Čisto matematički, da je sve jedan prodao (mislim na mirovinca, a sigurno nije) smanjio si je udjel u Ledu za najviše 32/6000 = 0,53%, a vrijednost udjela mirovinca je s ovim stiskanjem cijene pala za 200 kn po dionici (s 7400 na sadašnjih 7200).
Dakle za 200*6000 = 1.200.000, kn

Nadalje, umjesto da su mirovinci stabilizatori cijene oni ovim potezima pokazuju upravo suprotno i najviše se pad osjetio na Ledu od svih Agrokorovih dionica.

Lova je jedno, ali je moć bitna.

Uvijek je netko kriv.Sad su krivi mirovinci.Da, oni bi trebali pustit da padne da se vi nakrcate i onda vratit nazad da se vi iskrcate.
Super!
Nisu ni oni bez grijeha ali nemojte pretjerivati…

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Ako mirovinci nastave prodavati to znači da ne vjeruju Vladi i Vladinom planu. Sumnjam da će ići protiv Vlade posebno što sve govori da su se svi zainteresirani, Vlada, banke, dobavljači, na vrijeme uključili u rješavanje problema pa nekontroliranog raspada neće biti. Pitanje je zašto mirovinci uopće prodaju dionice, zašto se i oni ne uključe u rješavanje nego neodgovorno pokušavaju pobjeći od problema koji su sami zakuhali. 5 godina su dioničari Leda i nikad nisu imali primjedbu na poslovanje Leda, a sad odjednom im povezanost s Agokorom smeta. Zašto? Ovako samo ruše cijenu, a pobjeći iz pozicije ne mogu.

U svakom kontroliranom scenariju Ledo vrijedi više od današnje cijene. Imam dionice, ne nagovaram na kupnju.

pozivam forumaše koji imaju pravna znanja da pokrenemo pravne korake protiv nekih mirovinaca. ovo što se dešava je jako neobično. zašto su odobravali jamstva? zašto sada prodaju? što su poduzeli u zaštiti interesa dioničara?

Nema srece dok obveznice padaju ..a danas opet “dobar” minus…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close