…Fond menageri sigurno znaju bolje od nas kolika su jamstva BELJA i koji rizik
predstavljaju za buduce poslovanje!Ocito je da ako sada prodaju ,ocekuju da ce cijena i dalje padati,zar ne?…
Jesi tako racionalizirao i kad su OMF-ovi kupovali Ingru, Magmu, Dalekovod, Nexe? Ne zamjeram ti, ipak su nas tako ucili u skoli. "Ti si nitko i nista", postuj i cijeni misljenje "starijih", "strucnjaka", "majstora zanata", "doktora". A ovi nasi fond menadzeri su ipak stari doktori ekonomije, strucnjaci koji su ispekli svoj zanat na citavom desetljecu promasenih investicija.
Reci mi, je ti kod gore navedenih Magmi, Ingri itd. isto bilo ocito da oni ocekuju da ce cijena rasti? Jer neces vjerovati, cijena se strmopi*dila! Kako je to moguce? Pa oni su sigurno znali bolje.
[/quote]
Ma,slazem se s Vama za prije navedene kupnje.I ne cijenim nase fond managere takoder!
Ali kod LEDA i drugih sastavnica Agrokora ne mozete im sada zamjerati ako prodaju jer sigurno “znaju sada vise od nas”!!!!Da li Vi ne biste prodavali da kojim slucajem imate dionice LEDA kupljene po 8000 kuna iznad 7000 kuna ako vjerujete da ce “padati” dalje znatno vise?
Dakako,ostaje pitanje da li su mogli biti oprezniji prije kada su kupovali dionice LEDA???
dok se god ne definira stanje ovdje oko agrokora ja ovo bez obzira kakva je dionica ni štapom nebih dirao
Jesi tako racionalizirao i kad su OMF-ovi kupovali Ingru, Magmu, Dalekovod, Nexe? Ne zamjeram ti, ipak su nas tako ucili u skoli. "Ti si nitko i nista", postuj i cijeni misljenje "starijih", "strucnjaka", "majstora zanata", "doktora". A ovi nasi fond menadzeri su ipak stari doktori ekonomije, strucnjaci koji su ispekli svoj zanat na citavom desetljecu promasenih investicija.
Reci mi, je ti kod gore navedenih Magmi, Ingri itd. isto bilo ocito da oni ocekuju da ce cijena rasti? Jer neces vjerovati, cijena se strmopi*dila! Kako je to moguce? Pa oni su sigurno znali bolje.
[/quote]
Ma,slazem se s Vama za prije navedene kupnje.I ne cijenim nase fond managere takoder!
Ali kod LEDA i drugih sastavnica Agrokora ne mozete im sada zamjerati ako prodaju jer sigurno "znaju sada vise od nas"!!!!Da li Vi ne biste prodavali da kojim slucajem imate dionice LEDA kupljene po 8000 kuna iznad 7000 kuna ako vjerujete da ce "padati" dalje znatno vise?
Dakako,ostaje pitanje da li su mogli biti oprezniji prije kada su kupovali dionice LEDA???
[/quote]
Stvar je u tome da su postoci prodaje skoro beznačajni u ukupnom portfelju fond menagera a znatno su doprinjeli u rušenju Todexa i Crobexa.Pa i zato jer casha imaju na bacanje niti ne znaju kud će sa njim.
O savjesnom upravljanju naših budućih mirovina bi se isto dalo puno pisati.Nije ih bilo briga kad su bacali novce u stoput gore dionice od Todexa ali ovo kao spašavaju,moš mislit.
dok se god ne definira stanje ovdje oko agrokora ja ovo bez obzira kakva je dionica ni štapom nebih dirao
Naravno,tad smo svi pametni.
Tada ćeš biti na red čekanje .
e sad je jasnije tko rasprodaje, ona obavijest jučer o stjecanju bila je greška! jučer mi nikako nije bilo jasno kako oni stječu tolike dionice, a cijena pada!??
Ledo je pao 57% od Peaka a cijena se nalazi na razini gdje je bila pred pet godina tj. 12.1.2012
Moj najveći downside od ove razine je cifra 2650 kuna po dionici. Naime to je NCAVPS dionica na toj razini, čisti Graham buy, 2/3 net tekuće imovine. To je najniže dno dna koje po meni može dostići. To bi bio pad 75% od plafona od 11000. To jest još 62% manje od sadašnjih 7000.
Dakle vi ste se raspisali kao da ledo propada!?! Ma ajmo malo stati na loptu… Jedna ingra, dlkv , igh, atpl su potonule nenormalno i naravno kad se napravila dobra akumulacija , rasle su u par dana neke i preko 100%. A mi ovdje pricamo o firmi koja rastura u regiji , ne samo u Lijepoj nasoj . Zar vi stvarno mislite da je rusima u interesu da Agrokor propadne? Odnedavno posjedujem ledu koji je u laganom minusu i vpik , nikoga ne nagovaram na kupnju i prodaju , samo govorim svoje misljenje.
Dakle vi ste se raspisali kao da ledo propada!?! Ma ajmo malo stati na loptu… Jedna ingra, dlkv , igh, atpl su potonule nenormalno i naravno kad se napravila dobra akumulacija , rasle su u par dana neke i preko 100%. A mi ovdje pricamo o firmi koja rastura u regiji , ne samo u Lijepoj nasoj . Zar vi stvarno mislite da je rusima u interesu da Agrokor propadne? Odnedavno posjedujem ledu koji je u laganom minusu i vpik , nikoga ne nagovaram na kupnju i prodaju , samo govorim svoje misljenje.
I ja isto razmišljam tako,zato stalno visim na bid!
Vrijeme će pokazat jesam upravo .
izgleda da je velika potpora na 7000….
Vjerojatno se čeka još dva dana da se vidi ko prodao ko kupi,onda opet panika epski razmjera.
Vjerojatno se čeka još dva dana da se vidi ko prodao ko kupi,onda opet panika epski razmjera.
[/quote]
Sve što je netko prodao, netko drugi je kupio.
Dakle nije bitno tko je što učinio, već tko će od njih biti u pravu.
Prodavač možda želi u keš, a kupac smatra da je ovo nakon 40% pada povoljna kupnja.
A tek ako prodaju institucionalni investitori, onda tek znamo da samo omogućuju jeftinu kupnju privatnim osobama.