LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ledo je jamac. Svaki Hrvat koji drži do sebe je nekom jamac. To uopće nije problem.
Dok dužnik ne klekne.

Ono što je nevjerojatno i suludo u cijeloj priči je da suvlasnik polovice leda jamči cijelim ledom i pri tom ne mora ništa pitati ostale suvlasnike. I još ktome jamči za sebe. Pa on navija da se aktivira jamstvo.

LEDO

meni to ovako izgleda.
ne znaci da sam u pravu ali oprez.

Ispod 7000 kn ne ide, promet 4 milje i ne daju nize

Ne budite toliko sigurni kolega…Maknuli su se i MM..sad je rafalna paljba

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Zamolio bih za pojašnjenje: zašto RBA mirovinski prodaje LEDO
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/LEDO_stjecanje_otpustanje_2017__2232017123833.pdf

kad je jamstvo odobrio član Nadzornog odbora Ledo koji je ujedno i član Uprave RBA mirovinskog?

Srećko Žganec, OIB: 83608299666 (Prikaži vezane subjekte)
Zagreb, Dobri dol 46
– član nadzornog odbora

ako je jamstvo problem, zašto ga je odobrio? ako jamstvo nije problem, zašto onda prodaje?

..ako je jamstvo problem, zašto ga je odobrio? ako jamstvo nije problem, zašto onda prodaje?

odgovor pod :
a ) Tako je gazda naredio
b) čovjek zna što se događa

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ovo je Zakon o trgovačkim društvima. Ne znam tko je naredio, znam tko je odobrio i znam da i o jednom i drugom postoji članak Zakona
Članak 273.

(1) Tko s nakanom koristeći svoj utjecaj u društvu navede člana uprave ili nadzornog odbora, prokuristu ili punomoćnika da poduzmu nešto na štetu društva ili njegovih dioničara, odgovara društvu za štetu koja mu time bude pričinjena. Ta osoba odgovara za štetu i dioničarima, ako im je ona nastala, neovisno o šteti koja je pričinjena društvu.

(2) Pored osobe iz prethodnoga stavka ovoga članka, za štetu odgovaraju kao solidarni dužnici i članovi uprave i nadzornog odbora ako povrijede svoje dužnosti. U slučaju spora članovi uprave i nadzornog odbora moraju dokazati da su u obavljanju svojih dužnosti postupali uredno i savjesno. Nema obveze članova uprave i nadzornog odbora da nadoknade štetu, ako su djelovali u skladu sa zakonitom odlukom glavne skupštine. Odobrenje radnje od strane nadzornog odbora ne isključuje obvezu da se nadoknadi šteta.

Koji je motiv prodat 122 dionice i rusit cijenu a imate ih još 18 973 !?
Mi “mali” bi to tumacili zeljom da se kupi veca kolicina po nizim…tko zna kako oni to opravdavaju

http://www.seebiz.eu/raiffeisenovi-fondovi-prodali-122-dionice-leda/ar-152890/

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Koji je motiv prodat 122 dionice i rusit cijenu a imate ih još 18 973 !?
Mi "mali" bi to tumacili zeljom da se kupi veca kolicina po nizim…tko zna kako oni to opravdavaju

http://www.seebiz.eu/raiffeisenovi-fondovi-prodali-122-dionice-leda/ar-152890/

Pozdrav

Po tvom rezonu najbolje je nikad ne prodavati, a vjerojatno ni kupovati?!

Pozdrav

@kadija slično imaš i na Solarisu. Solaris je dignuo kredit u banci (čini mi se po 8%) i dao ga većinskom vlasniku po 4 % i nikom ništa.

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Gdje si bio kad je bio na 11.000 kn?

Ono što je nevjerojatno i suludo u cijeloj priči je da suvlasnik polovice leda jamči cijelim ledom i pri tom ne mora ništa pitati ostale suvlasnike. I još ktome jamči za sebe. Pa on navija da se aktivira jamstvo.

Mene zanima samo kako to može proći u našoj lijepoj Hrvatskoj!?!?!?! I koja svrha nadzornog odbora ako NE ZABRANI takve stvari.

New Report

Close