U jamnici i pik vrbovec su rusi. U zvijezdi jos nisu. Jesu li u ledu ? Zna li neko ?
Imam Ledo i ni meni ovo nije ugodno. Ali nije problem minus, već što ne mogu smisliti niti jedan scenarij u kojem vidim da to ide gore, odnosno da je to pozitivno za Ledo. Zašto ga ne prodam? Ne znam… Valjda je razlog ono najgluplje što može bit – nada da će nešto bit bolje.
Ja bi samo volio znati koji su razlozi recimo fondovima:
3. ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B 18.973 6,04%
4. ADDIKO BANK D.D./PBZ CO OMF – KATEGORIJA B 16.480 5,25%
da prodaju 100 komada a imaju ih na desetke tisuća? Koja im je izlazna strategija po ovome? Sumljam da se radi o poštenim namjerama onih koji upravljaju našim mirovinama. Mislim da i mojom. Moram očito prebaciti mirovinu u neki drugi fond (ako takav uopće postoji). Sa par sto komada su 30% srušili cijenu koliko nisko trebaju ići da prodaju sve?
Moje mišljenje je da je HANFA već odavno trebala suspenzirati trgovanje dionicom jer navedene rasprodaje fondova od par sto komada dionica mi nisu uopće logične…
dividenda bi lako mogla biti iz razloga što je to najlakši legalan način da agrokor (kao vlasnik) dobije lijep dio dobiti iz LEDA za otplatu dugova
Upravo to, Ledo je prijašnjih godina bio prilično konzervativan po pitanju iznosa isplate dividende tako da bi ove godine moglo biti malo drugacije.
[/quote]
Nemojte se zavaravati. Agrokor od bilo koje isplate dividende Leda dobije 50% iznosa. Kad mu Ledo da pozajmicu dobije 100% iznosa. U ovoj situaciji s likvidnošću Agrokora mislim da je vrlo mala vjerojatnost da će Ledo isplaćivati dividendu kao prethodnih godina.
Samo bez panike. Čekajte povoljnu priliku za dokup. Razmotat će se ovo nekako. Agrokor je ogroman i vrijedi nešto, možda na komade još i više. Al da je Toda “zagadio” hrpu firmi, to i je…
Samo bez panike. Čekajte povoljnu priliku za dokup.
povoljnija prilika za dokup bit će upravo kad bude panika, do tada ovo mrcvarenje 200 kn gore-dolje
Ne tako davno pisalo se o LEDU-a
ili
A sta je ovo do sad bilo kolega nego panika ?:)
Pozdrav
to je bila blaga panika zbog pozitivnog sentimenta pri rastućem tržištu…nedajbože prave panike pri padajućem tržištu, sjećamo se valjda svi kako je to izgledalo 2008.-2010.??
Krenulo skidanje dionica s prodaje a i kupnja je ojacala
Svejedno netko prosipa po kupnji i rusi cijenu