Prvo je bilo 100 mil, pa onda 250 mil, sad 300 mil…
Koliko je na kraju kredita dobio?
Usudio bi se reći, nakon ovolike izloženosti Sberbanke u Agrokoru, slobodno ga možemo smatrati Ruskom firmom…
Tek kad se i ako se dug pretvori u kapital.
Prvo je bilo 100 mil, pa onda 250 mil, sad 300 mil…
Koliko je na kraju kredita dobio?
Usudio bi se reći, nakon ovolike izloženosti Sberbanke u Agrokoru, slobodno ga možemo smatrati Ruskom firmom…
nije ni bitno, obzirom na zaduženost agrokora, netko će ga tako i tako preuzeti, no ono što je bitno za ledo i ostale firme unutar koncerna je da se neće rasprodavati imovina nego firme nastavljaju normalno poslovanje i ako se neka firma bude prodavala, prodavat će se samo kao cjelina a ne pojedinačna imovina… a za ovakve tipa LEDO i JMNC kupci odavno stoje u redu i cijena nije problem.
rekao bih da je ovime pad cijene odrađen i da sad kreće oporavak
kako je odjednom nestala prodaja, put do 9000 kn je otvoren, možda ne danas, ali idući tjedan-zašto ne! 🙂
Moje mišljenje da ne treba paničariti. Ni Ledo ni Jamnica pa ni Belje pa ni Vupik naravno ni Konzum neće “odšetati” iz HR. Pogotovo Ledo. Pa da se i 25% samo jamstava vrati i da zarada padne 20© po ovoj cijeni je to i dalje ok dionica. A po nižoj još više!
kako je odjednom nestala prodaja, put do 9000 kn je otvoren, možda ne danas, ali idući tjedan-zašto ne! 🙂
Dakle problem zaddeznosti rijesio je jos jednim kreditom i to je to po tebi ,problem rijesen sve bajno ajmo nazad u plus. Samo je odgodio neizbjezno ako ne i pogorsao vec postojecu situaciju, mislim da nema tu neke svjetle buducnosti
Jel znati vi koliko je tih 25%? Te novce LEDO nikad nece imati…
Dakle problem zaddeznosti rijesio je jos jednim kreditom i to je to po tebi ,problem rijesen sve bajno ajmo nazad u plus. Samo je odgodio neizbjezno ako ne i pogorsao vec postojecu situaciju, mislim da nema tu neke svjetle buducnosti
[/quote]
Taj kredit je očito samo privremeno rješenje a obzirom na veličinu kredita nazire se i konačno a ono je jako povoljno za Ledo jer se Ledo rješava postojećih garancija a i otvaraju mu se nova tržišta.
25% bi bilo kakvih 300miljuna kuna od stavke dani zajmovi na bilanci. + Još nešto kratkoročnih potraživanja.
Moje mišljenje je da bi pusionom tih jamstava book dosta pao. Ali potencijal zarade bi ostao. Neće nitko Ledu uzet strojeve i ljude, kontaš.Ledo je firma već dosta stara. Oni su ionako te pare dali prije pa su i dalje likvidni. A sladoled svi vole a njihovi su super btw. I sladoled će se uvijek jesti…
Ne kažem da.je baš sad.pravo vrijeme za.kupnju. Kažem da što više.cijena padne ti fundamenti postaju jasniji a dionica je atraktivnija. A ionako je već.pala sa 11 na 8k kuna. To je 30% kakvih. Market će svoje reći na pojedincu je da odredi vrijednost s obzirom na rok ulaganja i rizik.
Nije Ledo dao zajam, Ledo je jamac, i to nije u bilanci, to ulazi u bilancu tek u slučaju da ta tražbina dospije… Zato to i je problem… Agrokor svoje dugove ne može vratiti i da proda Ledo…
Meni se cini da neki ovdje namjerno sire paniku. Mi govorimo o firmama koje su itekako profitabilne, ali su lose vodjene, ne operativno, nego vlasnicki. Zato je promjena vlasnika nesto najbolje sto se moze dogoditi. LEDO bez Todorica moze samo bolje poslovati, jer vise nece morati davati garancije drugim firmama iz Grupe.
I ne, ovim kreditom nisu rijeseni svi problemi, ali samim time sto je banka odobrila toliki kredit sada, jasno je da banka vjeruje da ce te novce dobiti nazad, tj. vjeruje u poslovanje. A budite sigurni da oni imaju itekako dobar uvid u stanje.
Nije Ledo dao zajam, Ledo je jamac, i to nije u bilanci, to ulazi u bilancu tek u slučaju da ta tražbina dospije… Zato to i je problem… Agrokor svoje dugove ne može vratiti i da proda Ledo…
Nije tražbina već jamstvo, a ono vjerojatno nikada neće dospijeti jer to nikome nije u interesu, niti bankama, niti vlasniku niti investitorima.
Možda je u interesu samo nekolicini zlonamjernih klošara po onoj staroj, ako je moja krava crkla, neka crkne i susjedova.
Naravno da u teoriji može.
lp
Nije tražbina već jamstvo, a ono vjerojatno nikada neće dospijeti jer to nikome nije u interesu, niti bankama, niti vlasniku niti investitorima.
Možda je u interesu samo nekolicini zlonamjernih klošara po onoj staroj, ako je moja krava crkla, neka crkne i susjedova.
Naravno da u teoriji može.
lp
Ili kao što bloger kaže, previše je racionalnih aktera oko Agrokora da bi se dogodio crni scenario a to se već danas i iščitava iz vijesti na portalima. Očekujem uskoro povratak Leda na razine prije ovog šoka.