LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

po koliko je ovdje bio dokap i cijena po kojoj su ulazili mirovinci? sjeća li se netko točne cijene?

Ignore: KressoM, delux

avax10 , dal je to to ?

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/ledo-dokapitalizacijom-prikupio-750-milijuna-kuna/

je, to je to, hvala…dakle sad je cijena na burzi jednaka cijeni dokapa, vidjet ćemo hoće li OMF-ovi braniti tu cijenu?!

ovdje izlazi netko veći (ili možda banka prodaje nečije založene dionice?) na 8000 kn…čim se nešto pokupi s prodaje, brzo dođe novi prodajni nalog od 50 komada na 8000 kn

http://www.index.hr/oglasi/agrokor-prodajem-hitno/oid/453768?

Ja malo računao.
Ako Toda pr*ne u vjetar P/B ovog čuda će biti bar jedno 9 (skinuo odma sva potraživanja od kupaca i 1 200 M kratkoročnih potraživanja)
Osim toga kad Konzumi budu se zatvarali logično je da će i prihodi Leda padati. Pa neće biti prihod 2 300 M kuna nego jedno bar 20% manje…
Ovisno kako se ovo odigra dodouše

Kako razreješiti ovaj čvor.
Najgora mogućnost po Ledo je da se aktiviraju jamstva za one kredite u kojim Ledo jamči svojom imovinom ?
Tada je Ledo u banani. (ista stvar i za Jamnicu i ostale koji su jamčili imovinom)
Naravno, u tom slučaju Ledo teško da će ovoliko vrijediti….

Međutim koliko je ova situacija realna ?
Treba uzeti u obzir da su Rusima jamstvo dionice Agrokora. Da li će oni dopustiti da se gore navedena situacija desi. Mislim da se zaključak sam nameće (jer u tom slučaju ni dionica Leda ni Jamnice neće ništa vrijediti).

Najgora mogućnost po Ledo je da se aktiviraju jamstva za one kredite u kojim Ledo jamči svojom imovinom ?
Tada je Ledo u banani. (ista stvar i za Jamnicu i ostale koji su jamčili imovinom)

Međutim koliko je ova situacija realna ?
Treba uzeti u obzir da su Rusima jamstvo dionice Agrokora. Da li će oni dopustiti da se gore navedena situacija desi. Mislim da se zaključak sam nameće (jer u tom slučaju ni dionica Leda ni Jamnice neće ništa vrijediti).

Jamstvo za što?

Kredite, obveznice ili PIK loan?

Njih zanima da im se vrati pozajmljeni novac, a ne dionice. To je otprilike kao da ja tebi posudim novac za kupovinu automobila i onda kad mi moraš vratiti dug ili dio duga, vratiš mi automobil?!

Ja ću u svakom slučaju nastojati izbjeći da mi vratiš automobil jer nisam taksist niti prijevoznik! Žišku?

sve su opcije sada otvorene, pitanje je samo tko je bacio oko na JMNC i LEDO jer ima tu opakih igrača koji gledaju samo svoj interes i kako se što jeftinije dočepati najvrednije todine imovine…zlobnici bi za ovo rekli: kako došlo, tako ošlo (po nabavnoj)

Neće otići po nabavnoj, otići će po onoj po kojoj se vjerovnici dogovore s kupcima. Njima je u interesu da ode po što višoj, međutim pitanje je bez glavnog kanala prodaje i najveće police u državi, kakvi će biti rezultati Leda i Jamnice. Možda konkurentski trgovac pogurne neku drugu vodu i kupci je prihvate. Voda je voda, teško da će netko ostati do smrti vjeran brendu zbog okusa i kvalitete, osim ako nije medicinska…. ili barem “vatrena”!

@belupo

To je kao da pitate da li ćemo od vas čuti suvisli komentar….

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Svi ovdje govore kao da je novac u Agrokoru nestao ne znam kuda.
Sve što je pod kreditom ima i svoju vrijednost.
Budući da gotovo sve sastavnice posluju s dobitkom, znači da pokrića ima.
Svi govore kako je npr.Konzum dužan, ali da je npr. rasprodati svu robu, ili je vratiti dobavljačima, pa na kraju rasprodati i zgrade (nekom drugom lancu npr.), zar netko misli da ne bi ostalo još viška?
Ali nije nikome cilj to riješiti tako, već oporaviti poslovanje cijelog sustava.
Mislim da je najbolji dokaz kako stvari nisu takve kakve se iznose istup vlade koja zna kakvo je stanje i ne pridaje mu uopće neko posebno značenje, a onaj tko sluša medije nosit će gaće na štapu.

New Report

Close