LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gle, sto se polica i prostora na njima tice uopce necu ulaziti u temu. Naravno ako Tesco kupi Konzum da nemam pojma sta ce biti, mogu sve zamijeniti britanskim proizvodima. Pa valjda je svakome u interesu prodavati ono sto se kupuje.

Ali sto se Leda tice, ma sve i da otpisu citavo potrazivanje od 1,2 milijarde kuna prema Agrokoru i proknjize jednokratno gubitak, ostaje im 600 milijuna kuna kapitala i rezervi. Preuzeli ih rusi ili albanci, i bio ROE 15% ili 45%, meni je svejedno, ja ju vrednujem po znatno iznad P/E 10 a dobit se u tom mom scenariju ne mijenja.

A ako stvarno hoces razmatrati kataklizmicni scenarij gdje Agrokor bankrotira, povuce Konzum u stecaj i dozivimo 5-godisnju trakavicu podjele Konzumovih ducana medju ostalim lancima, onda cemo imati puno ozbiljnijih problema od cijene Ledovih dionica. Pa Agrokor zaposljava 60.000 ljudi, trosak placa 4,7 milijardi kuna, nisu to igrice.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Agrokor kao citava firma, znaci citava imovina (ukljucene dionice svih firmi plus sve ostalo) minus obaveze plus sposobnost zaradjivanja, ne vrijedi ili bar ne mnogo vise od 500 mil EUR. To kategoricki tvrdim i nudim za to neoboriv dokaz.
Dokaz je cinjenica da je krovni Adria holding zalozio 95% dionica Agrokora za kredit od 485 mil EUR. U daljnje analize ne bih ulazio jer nema potrebe. Ovo je samodokazivo.
A Ledo u toj price je samo chip za potkusurivanje. Ili prodaju. Mada je vrlo upitna mogucnost prodaje icega bez privole Rusa jer nema sanse da se nisu ugovorno osigurali od smanjenja vrijednosti zaloga, Agrokora.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

A ja Ledo nedavno kupio, rekao od sada ulazem u firme koje su dobitasi i daju dividendu. A gle sad ovo!

Što se tiće Tesca na njihovim policama sam vidio recimo Janu,ali mene nešto drugo zanima, iako više nemam niti jedan Ledo,a to je hoće li ove godine ići dividenda s obzirom da se zna u kakvoj je situaciji koncern?

Ja kupio pa prodao na 10% stop loss na 9700. Pa-pa…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/odrzan-tajni-sastanak-u-vladi-todoric-mora-otici-a-drzava-nece-spasavati-agrokor/956672.aspx

A joj veselja, sutra na svim perjanicama

Ako pocinju pucat mardini biti ce svasta… dijonica leda ce biti po 3000-4000 kn u prvom valu. Mislim da mirovinci, normalno u cilju ocuvanja nasih mirovina, budu postali cikic za cavao zvan ledo. Od sutra i bogati placu…

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Agrokor kao citava firma, znaci citava imovina (ukljucene dionice svih firmi plus sve ostalo) minus obaveze plus sposobnost zaradjivanja, ne vrijedi ili bar ne mnogo vise od 500 mil EUR. To kategoricki tvrdim i nudim za to neoboriv dokaz.
Dokaz je cinjenica da je krovni Adria holding zalozio 95% dionica Agrokora za kredit od 485 mil EUR. U daljnje analize ne bih ulazio jer nema potrebe. Ovo je samodokazivo.
A Ledo u toj price je samo chip za potkusurivanje. Ili prodaju. Mada je vrlo upitna mogucnost prodaje icega bez privole Rusa jer nema sanse da se nisu ugovorno osigurali od smanjenja vrijednosti zaloga, Agrokora.

Nije to tako, kredit je osiguran imovinom uz ostale kredite. To je dodatno jamstvo iz poola imovine. Ne siječe se imovina na kriške za pojedini kredit već se cijelom imovinom jamči za sve na taj način osigurane kredite i pozajmice.

Imovina, iliti dionice Agrokora se bas sijeku na kriske. Pa to su dionice pobogu! Ali ovi nisu pristali na 50% nego su uzeli sve kao zalog za onaj kredit.

Da imamo short selling, sutra bi bilo zanimljivo na Ledu.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

I ne samo LEDU

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Meni i dalje nije jasno zasto bi cijena pala? Hoce me netko uvjeriti kako je u cijenu dionice ugradjen drzavni bail-out a kako je sada “potvrdjeno” da njega nece biti, cijena mora grunuti? Jer uzivao bi u toj argumentaciji.

Jedino sto smo iz tog clanka saznali je da je drzava odlucila da Ivica mora ici ca. A ta “odluka” ima otprilike istu tezinu kao da ja nekim kolegama na forumu kazem da prestanu pisati ghluposti. Dakle usprkos mojoj najboljoj namjeri, ona nema tezine!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

New Report

Close