Ne vidim zašto toliki pesimizam. Čak i da ostane bez svog novca i dalje će generirati novi u velikim iznosima i po valuacijama ispod P/E 10. A uz to još i dobit raste svake godine, turista sve više, gospodarstvo raste.
ma gluposti, uvjeren sam da će Agrokor ipak uspjeti servisirati svoje obveze prema bankama, a u tom pogledu je bilanca Leda odlična.
Ista stvar kao da ste vi jamac vašem susjedu za nekretninu. U bilanci se ona prikazuje kao ogroman teret no ako je susjed uredno servisira to vi niti ne osjećate.
Ledo je best buy trenutno što se mene tiče.
ma gluposti, uvjeren sam da će Agrokor ipak uspjeti servisirati svoje obveze prema bankama, a u tom pogledu je bilanca Leda odlična.
Ista stvar kao da ste vi jamac vašem susjedu za nekretninu. U bilanci se ona prikazuje kao ogroman teret no ako je susjed uredno servisira to vi niti ne osjećate.
Ja ta jamstva ne vidim u bilanci ako ih vi vidite gdje ?
Invest
Koga ti tješiš? Sebe? Ili zavaravaš? Druge?
Agrokor NE MOŽE servisirati dugove prema bankama jer su kamate na 25 mlrd veće od UKUPNE DOBITI svih sastavnica koncerna. Svake godine tone sve dublje.
A sad su mu TI ISTI BANKARI rekli bok.
Nema servisiranja, refinanciranja i sličnih bankarsko-menadžerskih gluposti. Postoji DAJ PARE ili MARŠ VAN. Ako neće ni jedno ni drugo onda STEČAJ odnosno u ovom slučaju preuzimanje od strane Sberbanke koja ima zalog na 95% dionica. I to je čak dobra varijanta.
Ono što je z amale dioničare loše je to da će se to mrcvariti još MJESECIMA, a da će za to vrijeme cijena svega ići DOLJE.
Capisci?
#StatusQuo
kratkoročne obveze, stavak D, podstavak 3. (Obveze prema bankama i drugim financijskim institucijama).
Tu se kriju ta “jamstva”.
Mogao sam i jeftinije proći danas.
Iznad sam prosječne dnevne cijene, ali nema idealno uvijek.
Sad bi po 9.000,00 kn ali nema više. Naravno da se tu fondovi mogu
kak ti poigravati, ali ovako sigurne pozicije i odlične bilance
su doista nisu baš uobičajene.
Još kada su na rasprodaji, ipak više nego zadovoljan.
čista korekcija i psihologija danas, ali vidimo da se i Agrokorove obveznice na berlinskoj burzi danas lagano oporavljaju, +4%.
Barikb
Odlične bilance?!?!? Hahahahhahaha.
Ovo je za anale…