LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Status

U pitanju su bankarski divovi s jedne strane i Agrokor sa druge. Zar misliš da ove banke očekuju da im npr Vupik, Pik Vinkovci itd vraćaju kredite iz redovnog poslovanja pa su zato prihvatile i njih kao jamce?
Pa nisu ovo Hr građevinari pa će rodijaci to rješavati po Županijskim sudovima. Agrokor je gigant u regiji ali za ove banke to je kiosk.

Njima je jedino bitno da oni svoja potrazivanja mogu naplatit na jedan ili na drugi nacin zato se i stite na razlicite nacine, briga njih za vlasnika njima je jedino bitno koliko sta vridi i iz cega se mogu naplatit u slucaju da se ne vraca kredit, ono sta ti ne svacas ja da si i ti vlasnik u udjelu kapitala pa ako uzmu agrokoru uzet ce i tebi ako je ledo jamac sa svojom imovinom.

Ignore : renči

Najbolje što se može desiti ovoj firmi je da je Toda proda. No to je ujedno i najmanje vjerojatno. Ledo Agrokoru služi kao novčanik prvenstveno za Konzum i Ideu. Kad istima usfali para onda Ledo posuđuje po kamati od 2-4%…..
Osim toga, Agrokor svake godine naplati upravljanje Ledu 55 mil. kn.

E sad, kad bi gledali da netko drugi kupi firmu, zamislite koliko bi onda Ledo vrijedio bez tih troškova…

Status

Ma jasno je meni da je jamac firma Ledo, a ne samo Agrokorov udio. Međutim ne vjerujem da bi banke vodile poslovanje i izvlačile lovu na taj način. Vjerojatno bi prodali Agrokorov udio jer moj ne mogu.
Moguće da bi novi vlasnik preuzeo i dodatne obveze ukoliko sama prodaja nije dovoljna.
Inače ovo je naravno hipotetski vezano za natpise o bankrotu Agrokora, a ja osobno mislim, a pomalo i priželjkivam da će Agrokor na IPO jer je to i kreditorima najbolja opcija. Nemoj misliti da je meni svejedno čitati loše vijesti i da ja ovo olako shvaćam. Ono što mogu je podnijeti korekciju u slučaju paničnih prodaja te moguće i nadokupiti. Naravno da sam jaja rasporedio u više košara.

Evo malo emocija jer iskustvo u investiranju me naučilo da je oprez uvijek potreban i da ništa nije 100% sigurno. Zato uvijek disperzija.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

flyer
Nešto će morati prodati, nema majci. Ili ove tri perjanice ili pak udio u trgovini. A onda mu taj “novčanik” više nije to, mora dijeliti s drugima. On najradije ništa ne bi dijelio s nikim, ali bi pare uzimao od svih, dugovao ko Grčka, a glumatao gazdu. Ajoj majko moja, koji tenkre od čovjeka i države koja mu je pustila da se tako razmaše.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Status

Ma jasno je meni da je jamac firma Ledo, a ne samo Agrokorov udio. Međutim ne vjerujem da bi banke vodile poslovanje i izvlačile lovu na taj način. Vjerojatno bi prodali Agrokorov udio jer moj ne mogu.
Moguće da bi novi vlasnik preuzeo i dodatne obveze ukoliko sama prodaja nije dovoljna.
Inače ovo je naravno hipotetski vezano za natpise o bankrotu Agrokora, a ja osobno mislim, a pomalo i priželjkivam da će Agrokor na IPO jer je to i kreditorima najbolja opcija. Nemoj misliti da je meni svejedno čitati loše vijesti i da ja ovo olako shvaćam. Ono što mogu je podnijeti korekciju u slučaju paničnih prodaja te moguće i nadokupiti. Naravno da sam jaja rasporedio u više košara.

Evo malo emocija jer iskustvo u investiranju me naučilo da je oprez uvijek potreban i da ništa nije 100% sigurno. Zato uvijek disperzija.

Ne kazem ja da ce oni bankrotirat niti trenutno ima razloga samo ti hocu objasnit kako neke stvari funkcioniraju ako zagusti jer ocito gledas to prejednostavno tebi se svodi na vjerovanje meni se svodi na logicke opcije od mogucih opcija, a uvjek treba sagledat sta vise opcija i bit spreman na njih unaprijed.Agrokovor dio mogu uzest samo ako ga oni prodaju za namirit dug tj zamjenit za dug u drugom slucaju se jamstvo aktivira i postaje dug Leda (detalje ugovora ne znamo nikad to nije tako jednostavno govorimo opcenito), kad postane dug leda onda postane i tvoj dug kao dionicara, a onda u tom slucaju ledo vrijedi daleko manje jer ima dug koji nije ima prije ako se radi o vecem dugu koliki je to dug ne znamo jer se nigdi moguci dug po jamstvima ne spominje, tek onda kad se preuzme dug gledamo da li se taj dug moze otplacivat. U slucaju da se dug ne moze otlacivat onda sljedi pokusaj refinanciranja ili dokapitalizacije, ako to ne prodje onda se tek otvara predstecajna nagodba. Znaci ovo je jedan moguci razvoj dogadjaja, a to nije razvoj koji traje par dana to moze potrajat godinama i nema tu nikakvog automatizma evo mene sad sam ja vlasnik ne ide ti tako za sve postoji tok dogadjanja koji traje poprilicno dok se dionicar moze posteno nazivicrat ako se kolo pocme vrtit u krivom smjeru jer onda i dionica klizi kad se bilo sta od ovoga pocme naslucivat ili desavat .

Ignore : renči

Nisam ti ja investitor od vjerovanja, graha, ta itd. Investirao sam fundamentalno i još uvijek to radim.
A to podrazumijeva i logiku.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Nisam ti ja investitor od vjerovanja, graha, ta itd. Investirao sam fundamentalno i još uvijek to radim.
A to podrazumijeva i logiku.

hm…burzovna logika razlikuje se od naše logike..ono što se podrazumijeva , na burzi se ne podrazumijeva. burzovna logika ima neki svoj čudan smjer kretanja…dakle, ne se oslanjati na životnu logiku.

...povijest se ponavlja...

27.01.2017 T: 25.01.17 Pros. cijena: 10.569,85
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 153.551 48,91%
2. AZ OMF kat. B 39.229 12,50%
3. ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B 19.015 6,06%
4. ADDIKO BANK D.D./PBZ CO OMF – KATEGORIJA B 16.962 5,40%
5. Privredna banka Zagreb d.d. 9.425 3,00%
6. Erste Plavi OMF kat. B 7.992 2,55%
7. Privredna banka Zagreb d.d. 4.771 1,52%
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.329 1,38%
9. PODRAVSKA BANKA D.D. 3.445 1,10%
10. EUROHERC OSIGURANJE D.D. 3.301 1,05%
UKUPNO 262.020 83,47%
30.01.2017 > T: 26.01.17 Pros. cijena: 10.472,58
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 153.551 48,91%
2. AZ OMF kat. B 39.229 12,50%
3. ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B 19.015 6,06%
4. ADDIKO BANK D.D./PBZ CO OMF – KATEGORIJA B 16.962 5,40%
5. Privredna banka Zagreb d.d. 9.425 3,00%
6. Erste Plavi OMF kat. B 7.992 2,55%
7. Privredna banka Zagreb d.d. 4.801 1,53%
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.329 1,38%
9. PODRAVSKA BANKA D.D. 3.445 1,10%
10. EUROHERC OSIGURANJE D.D. 3.301 1,05%
UKUPNO 262.050 83

PBZ podebljao u zadnja dva dana za 50kom

NIje loša razina za podebljati. Ali da će se malo pričekati da cijena odradi na neke suvislije razine, hoće.
Unutra sam s nekoliko komada, kupljeno 5-6% ispod zadnjeg vrha. Sad vidim da se dalo i bolje proći.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

kaj je ovo danas!!?? firma propala? ledo medvjedić se zmrzel!!??

http://www.index.hr/vijesti/clanak/silovit-pad-agrokora-ulagaci-vise-ne-vjeruju-todoricu/947781.aspx

Zanimljivo bi bilo vidjeti tko prodaje, a tko kupuje. I to blok od 200 kom.

New Report

Close