LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/potop-obveznica-prijeti-li-agrokoru-bankrot/946361.aspx

zbog ovoga serislave…ne zvuči baš lijepo.

...povijest se ponavlja...

Da, stvari ce se morati relativno brzo raspetljati u tom slucaju. Ovo je cisto zavrtanje ruke da konacno proda. A prodavat ce Ledo, Jamnicu i Zvijezdu. A mozda i ostalo. I to ocisceno od svega da se maksimizira cijena. Bitno je samo da zavrnu dovoljno jako da se agonija sto prije okonca. Tako da to zapravo i nije lose.
Jedino cega se bojim je da ce se batrgati i dalje, krediti HBOR-a itd. Jedino sto jos ostaje su drzavna jamstva. A to valjda nece jer bi potopili drzavu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ma prodat ce sve. Sto za dionicare nije lose. Imam Konzum i Belje. Nadam se da se ne varam….

Ja Ledo i Belje. Isto se nadam da se ne varam…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/povlastene_informacije/1329/2017_01_16-381349_pdf.pdf

Ledo se i dalje koristi za spašavanje vojnika "Ryana". Vjerujem da je to krivi smjer, bolje da se Ledo "očisti" i proda Unileveru koji bi sigurno bio spreman platiti značajno veću cijenu od trenutne na burzi.

kolega
nije samo ledo u pitanju. i zvzd i jmnc nose popriličan teret jamstava. da je dobro, nije. što li će gazda smisliti?

[/quote]

bas gledam na mojedionice Ledo ima pokazatelj dug/kapital 34%. To nije strasno.
Ako je dobar prikaz?

Ledo je fantastična firma. Dividenda bi mogla biti i
veća, ali nije ni ovako loše, pokazatelji odlični.
A i ovaj segment gotove tj. polugotove hrane raste
po velikim stopama i rasti će još više (nažalost ali to
je drugi par rukava oko prehrane bla bla), bilo prodaja
na malo ili na veliko. Ako padne cijena dionice još više
ovo bi mogla biti jako privlačna prilika za dokup. Ova jamstva
nemaju veze…u slučaju nekog preuzimanja išla bi čista
bilanca naravno. Međutim uvjeren sam i mislim da od toga ništa

Mene isto zanima, jel Ledo kao firma jamstvo ili Ledo daje jamstvo iz svog poslovanja? Jer ovo prvo je meni super, maknut casnog Gazdu iz ove perjanice. Ovo drugo pak moze znaciti da dug prelazi na LEDO ako Agrokor defaulta. Moze pojasnjenje od nekoga?

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Ako se bude islo na prodaju mogla bi biti jedna masna zavrsna dividenda, ocisti se firma od novca, depozita, ali i dugova i onda prodaje core business. To bi bilo lijepo…

naravno da je Ledo kao firma jamac.
jednostavno se preko banaka moze prebiti dugovanje upisom u vlaanistvo. Ali ulazak Unilevera u Ledo bi bio idealan scenarij a pogotovo za male dionicare jer bi se firma podigla na novo klasu iznad.
Ali mialim da ce Toda rijesit problem sa IPO Agrokora na Londonskoj burzi.

crobiz
Procitaj obavijesti, pise da firma preuzima jamstva. Kratko i jasno.
Ali opet, ako koncern dodje u probleme, a to se blizi, onda je gotovo izvjesno da ce djelovati proaktivno, odnosno sam prodavati da izvuce sto vise, a ne da mu po firmama sjedaju s jamstvima jer onda gubi najveci dio vrijednosti.

Hvala momci.

Baš me zanima koliko dobro Gazda spava zadnjih mjeseci, tko bi rekao da će cijela ta K+ priča imati ovakav epilog. Život uistinu piše štorije!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Vidim da je agrokoru za proslu godinu dobro potonila dobit tj do 3Q sta je dostupno za sad s 1 600 miljardu na 400 miljuna.

Ovo s jamstvima koja ne mozes vidit nigdi ne uljeva investitoru sigurnost u ulaganje kad se pojave moguci rizici zar se to ne bi trebalo vodit u vanbilancnim stavkama ?

I meni se cini da ce prije agrokor na IPO nego u rasprodaju

Ignore : renči

New Report

Close