LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

8000 po komadu. ne kažem da ne vrijedi, ali razmatrajući je u trenutnom prostoru i vremenu ovo je preskupo.

Kolega, oteli ste mi riječ iz usta. Agrokoru je bilo potrebno 100 milijuna Eura keša, a uz dobru promidžbu koju su profesionalno odradili na svim nivoima to im je i uspjelo. Agrokor i dalje ima većinsko vlasništvo nad Ledom, a bogme ima u džepiću i svježih 100 milijunčića Eurića. Što bi se po narodski reklo “Vuk sit a ovce na broju”. E sad, da li će i “ovce” imati kakve koristi od kupnje po 8000 kuna, to tek treba vrijeme da pokaže. Za trenutnu situaciju u kojoj se nalazi cijela Evropa, a naravno najvažnije i susjedne zemlje u kojima Ledo posluje, mislim da je ova cijena “momački nabildana”.

Ovo je fer cijena investitore kao što su mirovinci, možda najbolja investicija proteklih par godina. EV/EBITDA 8,5 tako se prodaju firme.

Nego pred par mjeseci sam u prospektu za Agrokorove obveznice vidio da u 2013g. planiraju smanjiti zaduženost više od ovih 100mil eura, pa sad je pitanje koji je sljedeći potez?

Slijedeći potez je taj da će još neka od Agrokorovih tvrtki ići u dokapitalizaciju. To mi se čini sasvim logičan korak uprave Agrokora. Pošto su debelo zadužena kompanija najjeftiniji način da dođu do keša je upravo kao sada, ovako preko burze. Sad samo treba da izaberemo novog potencijalnog kandidata za dokap, možda Zvijezda. Ako počne i ona rasti na malom prometu, onda je to to!

Baš sam sada bacio oko na trgovinu Zvzd. Izgleda da je već počelo!

Svi smo već shvatili da si kupio ZVZD pa sad navlačiš na njen rast [emo_palacd]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Svi smo već shvatili da si kupio ZVZD pa sad navlačiš na njen rast [emo_palacd]
[/quote]
Moš mislit! Rast će i bez mog “navlačenja”. Kamate na zaduženja vani su i dalje visoke, a za ovaj način prikupljanja novca trebaš imati samo dobru ekipu za promidžbu, a toga u Agrokoru nikada nije nedostajalo.

i ja sam jučer prodao na 78xx…svih 70 komada …i priznajem da mi je u neku ruku jako žao danas jer ih TRENUTNO više nema …ali opet samo je pitanje kada ću natrag …mislim da u ovoj situaciji na tržištu i ZSE ..je ova cijena na nominalu 380 bila zaista premija …pogotovo kad vidim gdje su ostale dionice ..imal sam ledo i na 20000 ..i nisam tada prodaval …sada je idući cilj …shoping na dnu …vidimo se opet ovdje ..uskoro

Četiri mirovinska fonda uložila 530 milijuna kuna u dionice Leda

Ovi na bidu se ponovo međusobno bore i prepucavaju, da ne kažem lipare jedan drugoga i to sa ozbiljnim nalozima, a na asku ih gledaju s visine. Čini se da je jučerašnja ponovna kupnja po cca 7.500 kn bila dobra.

Nitko nije zvao DORH kad je LEDO bio 22000, a sad bi ma 8000 kn….zvali!
Imao prodao…imat ću!

ma krasno mirovinci, netom što ste kupili dionice odma minus od 5 posto
baš je to fino a nije čokolino

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

jedan sam od onih koji smatra da je 8000 preskupo. neka mi netko tko misli da nije odgovori zašto na burzi nije dosegnuto 8000. sada je bio najpovoljniji trenutak.

New Report

Close