LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

posebno se izdvaja strana 5. pa dio iste prenosim sa istoimenog linka u privitku.

Puno se prekrasnih tekstova napisalo u futuru u prospektima za IPO Magme, Optime, Atlantic Grupe… Doista su to bili prekrasni i obecavajuci tekstovi. Imali su i slike u boji 🙂

Jučer zakucano na 7.200 pa odbijeno. Danas zakucano na 7.200 pa odbijeno. Logičnije bi bilo da se zapikava na 7.500, ali vidjet ćemo, ima još dana.

posebno se izdvaja strana 5. pa dio iste prenosim sa istoimenog linka u privitku.

Puno se prekrasnih tekstova napisalo u futuru u prospektima za IPO Magme, Optime, Atlantic Grupe… Doista su to bili prekrasni i obecavajuci tekstovi. Imali su i slike u boji 🙂
[/quote]

A zamislite ovdje nemate niti prospekta!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Uspoređivati magmu ili optimu s ledom je smiješno. Atgr je dobra firma, loša dionica.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

do 7500 ima 100 komada, što skrivenih što otvorenih [emo_naivan]

Malo ste zabrijali sa "konsolidiranim" izvjescem.

Ledo NIJE vlasnik Frikoma i ostalih ispostava u zemljama okruzenja. Vlasnik je Agrokor. Ne mozete to trpati u neko konsolidirano kad Ledo de facto nema nikakve veze sa njima (vlasnicki povezane). Da ima veze onda bi se i na burzi objavljivalo i konsolidirano izvjesce jer je eto Ledo izlistan na burzi.

Tek kad Ledo to kupi od Agrokora po masnoj cijeni – tek tada mozete pricati o konsolidiranim rezultatima. Ledo je trenutno ono sto vidite u zadnjem izvjescu.

Ledo nema obveza prema bankama, ali je jamac Agrokoru. Kakva je razlika izmedju duznika i jamca? Agrokor ne smatram bas previse pozeljnom kompanijom za ulaganje sa svojim iskazanim dugom prema bankama od skoro 20 milijardi kuna kojem se jos treba pridodati onaj prikriveni kojim ga financiraju dobavljaci.
Zadnje su se zaduzili uz kamatu od 10%. Tko to moze platiti? Preko milijardu kuna godisnje samo na kamate (bez otplate glavnice), a od dogodine jos i vise.

Isprepletenost Leda i Agrokora ce se rasplesti samo u korist Agrokora, a na stetu nas kao prisilnih ulagaca preko OMF-ova.

Ako OMF-ovi kupe tih 40+ % dionica Leda za 8000+ kuna ne vidim razloga zasto bi se kokosarili na burzi za jos koji postotak uz nikakav free float. Imaju OMF-ovi i ulaz u HT na 265+ kuna pa je cijena na burzi daleko ispod toga. Da ne pricamo o ernt, dlkv, mgma, igh i ostalim perjanicama.

Moze se drukati koliko god zelite, ali nema bas ovdje vrhnja za male ulagace.

kolega, zašto se gurate, a evidentno ne znate i niste proučili materiju?
i to još onako forumaški, hrabro i anonimno trolate temu?

evo, ako budete htjeli dati konstruktivni doprinos temi, napravite zadaću:

1. Čije je Ledo Čitluk doo, Ledo Kosovo, Ledo Slovenija, Irida Hrvatska, probajte saznati točne vlasničke udjele.

2. Probajte malo saznati koliki su prihodi i dobit tih tvrtki, nazivajte, budite dosadni, čak otiđite osobno, posjetite koju skupštinu, šta treba, ali probajte saznati točne brojke.

3.Pročitajte intervju pa zaključite nešto o konsolidiranim, a nemojte vi sami neargumentirano nešto tvrditi.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Todoric-kupuje-mesni-biznis-u-Rusiji-za-200-milijuna-eura?homesrclink=carousel

Kad su preuzeli Ledo, imao je 15 milijuna eura prometa, a danas ima 300 milijuna, dodaje Todorić, dok je EBIT tada iznosio milijun eura, a danas je 50 milijuna eura.

interview je iz 2010.god, posjetite ZSE, pa usporedite brojke.

Inače, ovako ovo što pišete zvuči kao poznati Hrvatski jal, jer ste i sami priznali u prošlom postu da Vas je Ledo zanimao i da bi fair cijena po poslovanju bila između 6000 i 9000kn.
Usput, kako sam i napisao čim je vijest izašla, za pretppstaviti je bilo da se radi o OMF fondovima, ali isto tako je očito da je veći deal u igri, smtarm da je ovo samo privremeno rješenje za Merkator, obzirom da su mirovinci uzeli 10% Merkatora već, tako da je realno za očekivati prodaju ledene divizije Agrokora, odnosno Ledo+Frikom, di će i mirovinci omastiti brke. ne znam koliko ste pratili trakavicu prošle godine i jeste li šta pročitali između redaka.

što se tiče malih ulagača, Ledo je jedna od par tvrtki sa ZSE koja je i u krizi kontinuirano povećavala dobit i prihode, tako da je bilo teško za očekivati da će ostati na istim cjenonvnim nivoima.
Ulagači koji su imali Ledo već su uzeli vrhnja, ja sam pola prodao, a pola stavljam u zamrzivač i čekam prodaju s njima, di očekujem još puno vrhnja.
pozdrav

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

…i još nešto, upravo malim ulagačima je u interesu da Agrokoru ide što lošije, bez obzira što su perjanice agrokore jamci, jer to brže gura Agrokor prema prodaji portfelja, a tu očekujem bitno veće cijene od tričavih 8000kn[emo_dolar][emo_kuna][emo_funta][emo_euro]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Post nije poziv na kupnju niti na prodaju Ledo-r-a, papire imam.

[emo_kuna]

to bi imalo smisla kad bi se pridodao ovaj naslov. Prodaja Nestleu ili Unileveru isplatila bi se mirovincima. Možda je to i plan. http://danas.net.hr/novac/moguce-je-da-agrokor-proda-ledo

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

…i još nešto, upravo malim ulagačima je u interesu da Agrokoru ide što lošije, bez obzira što su perjanice agrokore jamci, jer to brže gura Agrokor prema prodaji portfelja, a tu očekujem bitno veće cijene od tričavih 8000kn[emo_dolar][emo_kuna][emo_funta][emo_euro]

Meni je baš drago da Agrokoru ide odlično. Svašta!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Istina, krivo sam napisao. Ledo je vlasnik Ledo ispostava u okruzenju.
Frikom je Agrokorov. Moja pogreska.

Konsolidirano, navodno nema potrebe objavljivati jer se objavljuje Agrokor-ovo konsolidirano? Tko je malo bolje upoznat zna vlasnicki lanac Riviera Porec – KORF – VLHO. I Korf i Vlho su redovito objavljivali i konsolidirana pa ne vidim razloga zasto Todoric nije.

Nemam sta citati Todoriceve interview-e. Neka objavi to konsolidirano Financijsko pa cemo razgovarati. Sad kad si me oprao sam malo pogledao neke brojke, ali to i dalje daje onaj dobri prepoznatljivi okus Agrokora.

Samo par detalja:
530 mil prihoda u 2011 Ledo ostvaruje od povezanih drustava. Najvise Konzum, pa Ledo Citluk, Frikom, Agrokor, Ledo Slovenija i Podgorica.

214mil je ukupna (nabavna) vrijednost drustava u 100% vlasnistvu Ledo dd. Sto je negdje manje od 15% trzisne valuacije Ledo dd.
Glavna svrha tih podruznica (Osim BiH i manjim djelom Madjarska) je samo distribucija Ledo proizvoda. Znaci, kupi od Ledo dd i preprodaj u drugoj drzavi.

Kako i gdje se racunovodstveno generira profit ovisi o zeljama vlasnika povezanih drustava. Da li je Ledo-vo FI usminkano ili se skriva dobit u povezanim drustvima to je tesko zakljuciti dok se ne napravi prava dubinska analiza. Da je Todoric faca onda bi to i dopustio, a ne pisao slavopjeve za ovu sekundarnu emisiju.
Ja Todoricu ne vjerujem niti rijec i to sto on radi je neodrzivo.
Kozmo je vrhunski promasaj koji je prodan/ nije prodan, za puno/ malo novaca. Nista se ne zna. Sada isto pokusava prodati Ledo po min 8000, a da zadrzi vecinski udio (55%), a nebi dopustio/ napravio kvalitetan neovisni due diligence.

Ledo je vrhunski odradio trziste sladoleda u HR i tu konkurencija gotovo da nema sanse. Probala je Podravka sa ItalIce, probaju se probiti i drugi, ali Ledo cvrsto i pametno drzi trziste.
Kada bi se 100% odvojio od Agrokor-a i prikazao ciste racune to bi bila dionica za ulaganje. Onda bi vidjeli i koliko vrijedi.

Meni se gadi sto OMF-ovi spasavaju guzice i pune dzepove likovima u Agrokoru, Optimi, Ingri, Magmi, Nexe-u, Dalekovodu, IGH i sl. Ali to je neka druga prica.
Ledo ce skupiti neke pare da bi od Agrokora skupo kupio Frikom i tko zna sto jos u buducnosti.

Nema nikakvog jala. Tko hoce Ledo – ima ga na trzistu. Mene trenutno ne zanima. Ali nemojte prodavati pricu da ce to otici na 8000, ako prodje dokap. po toj cijeni.

Ispricavam se sto sam iznio gore navedene netocnosti.

Ovo zaista izgleda kao da je cement na cca 7.000 kuna. Na 7.500 kuna bi se vjerojatno veći broj fizičkih osoba istresao. 8.000 kn vjerojatno na burzi nećemo dočekati.

Znači mirovinci će kupovati po 8000 ili više da bi cijena pala na 6000 kn. Moš mislit. Tek je 8.11. do sredine prosinca cijena će biti na 8000 ili više.

New Report

Close