LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tad bi p/e bio 10. Što znači da bi i cijena od 8.000 kn bila ipak nešto iznad fer cijene. Znači p/e=13 – previsoko, p/e između 8-10 fer cijena-ostalo stvar dogovaranja, odnosno ponuda u nadmetanju.

otkud ova kategorizacija da je P/E 8-10 fair cijena, a 13 skupo?

vidim da niko ne čita što sam napisao iznad[emo_smijeh], jer bi me upozorio da nisam spomenuo konsolidiran izvj.
, recimo ovako , ako je konsolidirani EPS=1.000,00 kuna tad bi P/E bio 8, na cijeni od 8.000,00 kuna– što bi bila fer cijena.

pitanje je samo ima li konsolidiran izvještaj dobit po dionici 1.000 kuna? mislim da nema? Ako bi konsolidirana dobit po dionici bila 800,00 kuna, po nekakvoj odokativnoj procjeni, tad bi p/e bio 10. Što znači da bi i cijena od 8.000 kn bila ipak nešto iznad fer cijene. Znači p/e=13 – previsoko, p/e između 8-10 fer cijena-ostalo stvar dogovaranja, odnosno ponuda u nadmetanju.

lijep pozdrav

Kolega pogledajte malo Vaš teskt citiram:

“recimo ovako…”

“mislim da nema…”

“nekoj odokativnoj procjeni…”

Pa nije Vam ovo poezija ovdje ipak treba malo matematike onako osnovne i nešto znanja.

Moj post nije poziv na kupnju ni na prodaju papira Ledo-r-a.

LEAVE THE WORLD BEHINED

vidim da niko ne čita što sam napisao iznad[emo_smijeh], jer bi me upozorio da nisam spomenuo konsolidiran izvj.
, recimo ovako , ako je konsolidirani EPS=1.000,00 kuna tad bi P/E bio 8, na cijeni od 8.000,00 kuna– što bi bila fer cijena.

pitanje je samo ima li konsolidiran izvještaj dobit po dionici 1.000 kuna? mislim da nema? Ako bi konsolidirana dobit po dionici bila 800,00 kuna, po nekakvoj odokativnoj procjeni, tad bi p/e bio 10. Što znači da bi i cijena od 8.000 kn bila ipak nešto iznad fer cijene. Znači p/e=13 – previsoko, p/e između 8-10 fer cijena-ostalo stvar dogovaranja, odnosno ponuda u nadmetanju.

lijep pozdrav

A ti si taj koji ce odredit koja je fer cijena?
Jel ti znas konsolidirane brojke? Ocito ne znas, ne znam ih ni ja ali ima nekih koje se mogu vidjeti iz intervjua s todoricem.
I onda se cudis sto te niko ne cita? Pa kako ce te citati kad si na 5500 pisao kako ne vrijedi vise, kad si na crosu na 4 k pisao da je skupo itd itd.

I još nešto
ti bi kupio tvrtku koja ima tržišni udio 80 %, TOP brend, kapilarnu mrežu za prodaju, i koja je u 5 godina dodala na kapital i rezerve 120 % po p/e8???[emo_zacudjen][emo_zacudjen]

I TATA BI SINE[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Ovakve tvrtke kao ledo se u svijetu preuzimaju po ev ebitda 10-12 a imate fino napisano u intervjuu s todoricem da je ebitda leda 50 milijuna eura
pa racunajte
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Todoric-kupuje-mesni-biznis-u-Rusiji-za-200-milijuna-eura?homesrclink=carousel

P.S morate malo više ulagati u znanje

Imam ledo dionice i ne pozivam vas da ih kupujete ili prodajete

vrime će pokazati svoje ,ali razvodnjavanje dionica mi ne miriše na dobro za postojeće dionićare

To ti je jako relativno, čim kupiš dionice, LEDO će ti naglo početi odlično mirisati [emo_plazi]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Nemam dionice Leda. Trenutno vrebam neke druge prilike.

Evo cisto par informacija da se ne mora toliko nagadati.

Agrokor je vlasnik Frikoma 95,83%.
O vrijednosnici na BSE.

Agrokor je 100% vlasnik Ledo Podgorica.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

James Knox
“otkud ova kategorizacija da je P/E 8-10 fair cijena, a 13 skupo?”

Odgovoriti ću ti protupitanjem.

uz koji godišnji rast dobiti ćeš vratiti ulaganje ako si firmu kupio na p/e=7?

odnosno

koji trebaš imati rast dobiti da vratiš ulaganje ako si firmu kupio na p/e=10 ? Odgovor na to pitanje ti daje odgovor na tvoje pitanje.

lijep pozdrav

Ovdje nema uzbuđenja za špekulante ali meni je ovo što sam kupio po cca 7000 uz minimalan rizik da u par mjeseci bude 8000 sasvim OK za jedan dio portfelja.
Ako se malo pričeka tko kaže da Ledo neće mijenjati većinskog vlasnika, a to je samo dodatni bonus.

it’s alive?

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

[emo_zacudjen]

LEAVE THE WORLD BEHINED

Stvari se konkretiziraju, cijena raste.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/DIsQzrEnOmmqeKBNlvp17A==.pdf

Uz uvjet da se prikaže konsolidirano izvješće te da brojevi budu isti ili slični brojevima iz interview – a gosn Tode cijena od 8000 kuna po dionici u dokapu je OK cijena,a čak se i efekt razrijeđivanja ne bi trebao bitno osjetiti. Ali to tek sa prikazivanjem konsolidiranog izvješća LEDA. Ne vjerujem da će fondovi dozvoliti i osjetan pad cijene od one koja se postigne u dokapu.
Da sam ja fond manager, kada bi znala da cijeli LEDO ide u prodaju ( sa ovako uključenim tvrtkama kćerima ) tada bi na burzi rušila cijenu dionice i stvarala paniku i krcala se, jer mislim da bi u prodaji mogao dosegnuti i više vrijednosti od 8000 kuna.
Mislim da fondovi na 8000 kuna kupuju fer, ne jeftino, ali fer.
To je iz mojeg poznavanja elementarne matematike i fundamenata. Ne mora biti točno.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Da sam ja fond manager, kada bi znala da cijeli LEDO ide u prodaju ( sa ovako uključenim tvrtkama kćerima ) tada bi na burzi rušila cijenu dionice i stvarala paniku i krcala se,

to im je zabranjeno raditi

… jer mislim da bi u prodaji mogao dosegnuti i više vrijednosti od 8000 kuna.

Tu se slažemo, po meni LEDO se šminka za prodaju, a fondovi će uletjeti po 8000 kn jer će kod prodaje postići bar +10% na tu cijenu, a to je za njih sasvim OK

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close