LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemam dionice LEDOa niti interes prema LEDOu no zanimljiva mi je ova sitaucija pa pomalo pratim..

Ako sam dobro razumio Agrokor izdaje dionice LEDOa i zeli ih prodati mirovinskim fondovima kroz dokapitalizaciju LEDOa..Onda ce LEDO tim istim novcima kupiti Frikom i LEDO Podgorica od samog Agrokora? Meni se ovo čini kao da Agrokor ima problema sa kreditiranjem pa onda izvodi ovakve manevre “daj mi lovu za dio u jednoj mojoj tvrtki, pa da onda ta tvrtka kupi moje druge 2 tvrtke..”.

...

Vidim ja da malo ljudi malo prati i malo razumiju!

Želim svima zdravlje i malo vremena pa ćemo vidjeti ishod, kako reče jedan moj kolega to je tu iza ugla.

Nakon toga nećete morati ništa pratiti niti ništa razumjeti ishod će biti poznat.

Konsolidirano LEDA će morati biti objavljeno a jedan kolega vam je jasnom matematikom i vrlo grubom i šturom analitikom pokazao valuaciju koju stranicu prije.

Imam dionice Leda i ovo nije poziv na kupnju niti na prodaju istih.

LEAVE THE WORLD BEHINED

Nemam dionice LEDOa niti interes prema LEDOu no zanimljiva mi je ova sitaucija pa pomalo pratim..

Ako sam dobro razumio Agrokor izdaje dionice LEDOa i zeli ih prodati mirovinskim fondovima kroz dokapitalizaciju LEDOa..Onda ce LEDO tim istim novcima kupiti Frikom i LEDO Podgorica od samog Agrokora? Meni se ovo čini kao da Agrokor ima problema sa kreditiranjem pa onda izvodi ovakve manevre "daj mi lovu za dio u jednoj mojoj tvrtki, pa da onda ta tvrtka kupi moje druge 2 tvrtke..".

Ne vjerujem da je problem u kreditiranju, vjerojatno to sve rade jer spremaju LEDO za prodaju, o čemu se pisalo u više navrata.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

@ HaoRen

Kupi si dionice pa nečeš pomalo pratiti, nego intenzivnije, a i veći je gušt.

Sredstva će se koristiti za preuzimanje kontrolnih udjela u ciljanim društvima. Dakle, ne prodaje sam sebi ništa, nego hoće kupiti ono što još nema.

zar je tako teško 2 stvari spojiti.

Mirovinci daju novce Agrokoru za financiranje Mercatora ili duga.
Agorkor vec ima vecinu Frikoma i ostalo tako da je za preuzimanje par postotaka bilo bacanje para (kao sto vam je i na Belju pokazao.

Jednostavno ce se spojiti frikom i Ledo i ostalo u jednu firmu da je lakse za prodati stranom kupcu sa kojim ce se parama fianncirati Mercator ili ino..

Mirovinsci vjerojatno imaju neki buy back u ovome.

Svi sretni, nemojte stvarati afere gdje ih nema..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@ HaoRen

Sredstva će se koristiti za preuzimanje kontrolnih udjela u ciljanim društvima. Dakle, ne prodaje sam sebi ništa, nego hoće kupiti ono što još nema.

S obzirom na dosadašnja izdavanja serije novih dionica , te dionice su uvijek debelo padale a Ledo raste u čemu je kvaka ?

zar je tako teško 2 stvari spojiti.

Mirovinci daju novce Agrokoru za financiranje Mercatora ili duga.
Agorkor vec ima vecinu Frikoma i ostalo tako da je za preuzimanje par postotaka bilo bacanje para (kao sto vam je i na Belju pokazao.

Jednostavno ce se spojiti frikom i Ledo i ostalo u jednu firmu da je lakse za prodati stranom kupcu sa kojim ce se parama fianncirati Mercator ili ino..

Mirovinsci vjerojatno imaju neki buy back u ovome.

Svi sretni, nemojte stvarati afere gdje ih nema..

[emo_palacg]
Slazem se.
Vjerojatno je sve priprema za prodaju cijelokupnog businessa sladoleda i smrznute hrane, o cemu je agrokor vec izvijestio pocetkom godine da razmatra tu odluku.

Imam ledo i ne pozivam vas da ga kupujete ili prodajete

Ma sve je tu jasno. Nema nepoznanica. Preuzimanje Mercatora nije samo Agrokorov interes. To je takva priča da je to donekle i od strateškog značaja za RH. Ne bi se slovenci toliko i politički opirali da nije u tome stvar. Ali, nama malim ulagačima jedina je bitna nepoznanica do koje će se razine cijena dionice dići na burzi.

“Novac će biti iskorišten za potpuno preuzimanje srpskog Frikoma i tvrtke Ledo Podgorica, koji su sada formalno u vlasništvu koncerna Agrokor.

Ledo će očito svoju sudbinu tako izdvojiti iz čvrstog zagrljaja Agrokora i krenut će u okrupnjavanje u svom sektoru u regiji. Jasno je kako je ovaj potez na neki način iznuđen i zbog priče o novom pokušaju preuzimanja Mercatora uz što se u prošlosti po sistemu spojenih posuda vezala priča za prodaju Leda. U novim okolnostima te će dvije priče biti razdvojene što u prijevodu znači da će Agrokoru na neki način biti lakše preuzeti Mercator, barem u financijskom smislu. Političke prepreke u Sloveniji ostaju, no Todorić je izgleda ovaj puta krenuo zaobilaznim putem. Hrvatski mirovinci već drže više od 10 posto dionica najvećeg slovenskog trgovca, a pretpostavlja se da ih kupuju za račun Agrokora”.

Ukratko, mirovinci (jer su prepuni para s kojima ne znaju što će) će pomoći da se to odradi, možda čak i po nalogu nekog iz Vlade, mada je to vrlo nezahvalno tvrditi.

@ HaoRen

S obzirom na dosadašnja izdavanja serije novih dionica , te dionice su uvijek debelo padale a Ledo raste u čemu je kvaka ?
[/quote]
U vratima i znanju[emo_zloban][emo_cool]

vrime će pokazati svoje ,ali razvodnjavanje dionica mi ne miriše na dobro za postojeće dionićare

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

vidim da niko ne čita što sam napisao iznad[emo_smijeh], jer bi me upozorio da nisam spomenuo konsolidiran izvj.
, recimo ovako , ako je konsolidirani EPS=1.000,00 kuna tad bi P/E bio 8, na cijeni od 8.000,00 kuna– što bi bila fer cijena.

pitanje je samo ima li konsolidiran izvještaj dobit po dionici 1.000 kuna? mislim da nema? Ako bi konsolidirana dobit po dionici bila 800,00 kuna, po nekakvoj odokativnoj procjeni, tad bi p/e bio 10. Što znači da bi i cijena od 8.000 kn bila ipak nešto iznad fer cijene. Znači p/e=13 – previsoko, p/e između 8-10 fer cijena-ostalo stvar dogovaranja, odnosno ponuda u nadmetanju.

lijep pozdrav

Bitno je da mirovinci pristaju platiti 8.000 kuna bez obzira na tvoje izračune. Sve ostalo je nebitno. Svi izračuni i matematika – nebitni. Sračunali su si oni. Mi ne moramo.

New Report

Close