LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

s obzirom da smo dva puta ove godine došli do 6 pa dole …ovaj puta se vidjelo da se polako i stabilno diže cijena …neko je rekao ..inside info je postojao ..
no ..tu je bitna sada i još jedna stvar ..agrokor ovim diže vrijednost i svom koncernu.. pa ako uskoro krene novi krug …za merkator zdaj… ledo bude puno bolja udavača … enivej profitirat ćemo opet ..MI

Ledo plaća duplu cijenu od "trenutne" za Frikom.
a to je puno?
trenutna cijena je fair?

trenutna cijena i Jamnice je 35000 sa P/E 5, siguran sam da bi je svi rado kupili za duplo od trenutne, po 10kila eura za dionicu, zar ne?

točno je da se rasterećuje Agrokor i moguće je da će kupiti Frikom po većoj cijeni od one koja bi bila OK, ali dokap od 8000kn, definitvno nije jeftin.
dionički kapital je 4500/share a cijena na burzi jedva 6000.
tako da mislim da će Ledo kao firma, odnosno njegovi dioničari također profitirati.

također, ako sam dobro shvatio maximum je 93 000 dionica, 40% povećanje kapitala, što je oko 30% od ukupne vrijednosti nakon dokapa, dakle moguća je i javna ponuda, koja neće biti ispod 8000kn, a možda bude i koja kuna više[emo_namigusa]

A čuj ta "trenutna" je veća od 70 posto najviše ikad zabilježene na burzi. Popušili su oni na tečaju otad, muški, obzirom da ne znamo kako je Agrokor vodio navedeno ulaganje, no činjenica je da je Toda odredio cijenu odnosno njegovi revizori, a Ledo ne može mnogo birat… dioničari Leda, još manje.

Po mojoj procjeni ovom operacijom, Toda sebi odnosno koncernu izvlači najmanje 20-30 milijuna eura, dok si rek'o ekser… a dioničari Leda neka čekaju povrat… sljedećih 10 godina ili dulje.
[/quote]

Što je fahrudine? Nismo ušli na vrijeme, pa je bedara? 70 posto veća od najveće ikad zabilježene na burzi ??? Dioničari će čekati 10 godina ??? Nevjerojatan post. [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_cool]

fahro, sve što ti govoriš je lako moguće, ali prije toga neko plaća ovu dionicu 8000kn!
a uz to možda daje i javnu ponudu.
to je ono što sadašnje dioničare, pa i mene, a i one koji će to tek postati, zanima.
hoće li biti kakve javne ponude po 8000? ili će biti i kusur?

a šta će poslije biti i ko izvlači, a ko uvlači eksere, manje je bitno…[emo_namigusa]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

fahro, sve što ti govoriš je lako moguće, ali prije toga neko plaća ovu dionicu 8000kn!
a uz to možda daje i javnu ponudu.
to je ono što sadašnje dioničare, pa i mene, a i one koji će to tek postati, zanima.
hoće li biti kakve javne ponude po 8000? ili će biti i kusur?

a šta će poslije biti i ko izvlači, a ko uvlači eksere, manje je bitno…[emo_namigusa]

Moguće, al ne znam što novele Zakona o PDD kažu o povezanom stjecanju između majke i kćeri. Ne pratim… ja samo ukazujem na činjenicu da je ovo poprilično iritantan način isisavanja para, odabranima. Pogotovo kad dioničari Leda raspolažu samo spoznajama za koje su u tornju u Savskoj procijenili da bi ih morali znati (jel eto tako Zakon nalaže), a ostalo… veom i zavjetom šutnje ostaje pokriveno.

BVPS na dan 30.09.2012 cca 4.470 KN
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/LEDO-fin2012-3Q-NotREV-N-HR_1.pdf
+ eventualnih max. 35.625.000,00 KN povećanja temeljnog kapitala Društva
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/Ev9YCIbSC2lSgjayk1Twlg==.pdf
= cca 1.019.500.000 KN novi Ukupno kapital i rezerve ili novi prosječni BVPS od cca 3.250 KN
Izdat će možda nove dionice (max. 4453 kom svaka po 8.000 Kn…) nove oznake i nominalnog iznosa
, a današnji kupci kupuje postojeće dionice stare oznake, kao da se radi o već izdano planiranim novim… malo nejasna situacija ili..? ili su sadašnje dionice kojima se sada trguje… možda doista iste onima predloženim budučim koje se tek trebaju izdati… ? Dali netko već zna po kojem će ključu nove dionice, ako budu izdane, sudjelovati u dobiti ili gubitku društva… te kako će se računati zaseban BVPS za svaku posebno…?

@Resiman
gore su neki moji ??? a budući da doista neznam odgovor na iste, molim da ih pojasniš meni te svim ostalima kojim to očito je ili još nije jasno… tj. zašto bi sadašnja/današnje dionica kojom se upravo trguje vrijedila isto kao i nove koje će se možda izdati… hvala unaprijed na konkretnom odgovoru!

samo ne znam ćemu ova dokapitalizacija’ firma posluje pozitivno “vazda”
ima love smrznute u škrinji, meni ovako laički
malo smrdi na prevaru, zašto nemam pojma

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

BVPS na dan 30.09.2012 cca 4.470 KN
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/LEDO-fin2012-3Q-NotREV-N-HR_1.pdf
+ eventualnih max. 35.625.000,00 KN povećanja temeljnog kapitala Društva
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/Ev9YCIbSC2lSgjayk1Twlg==.pdf
= cca 1.019.500.000 KN novi Ukupno kapital i rezerve ili novi prosječni BVPS od cca 3.250 KN
Izdat će možda nove dionice (max. 4453 kom svaka po 8.000 Kn…) nove oznake i nominalnog iznosa
, a današnji kupci kupuje postojeće dionice stare oznake, kao da se radi o već izdano planiranim novim… malo nejasna situacija ili..? ili su sadašnje dionice kojima se sada trguje… možda doista iste onima predloženim budučim koje se tek trebaju izdati… ? Dali netko već zna po kojem će ključu nove dionice, ako budu izdane, sudjelovati u dobiti ili gubitku društva… te kako će se računati zaseban BVPS za svaku posebno…?

Ne vidim koji bi razlog bio uvođenja nove oznake s obzirom da su prava novih dionica potpuno ista dosadašnjima.
Zanimljivo da se na svakoj dionici nađe gomila ljudi koji nalaze razlog zašto neka dionica ne bi trebala rasti. Žalosno je što mnogi i nasjednu na to.

Ja ne vidim šta ovo radi ispod 7000. Ali neki skupljaju pa žele jeftinije a ne ju napucat na 8iljada i onda plakati. Ovako se to radi.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

A kad se samo sjetimo kako su neki cak i na radiju vodili prljavu kampanju protiv ove dionice. Stanoviti je tada govorio da ledo treba pasti. cijena je tada bila 5500.

Sto ako su neki popustili pritisku i prodali tada svoje dionice, imaju li pravo tužiti?

Danas je ovo samo trejd, igra špekulanata. Spretno i sretno iskorišten napis o dokapitalizaciji koja je još daleko. Samo je 15 dionica protrgovano iznad 7.000 kuna. Izgleda da će se postupno opet srozati na cca 6.000 kuna, radi ponovnog ulaska svih nas koji smo prodali iznad danas prosječnih 6.700 kuna. Kolo vode brži, spretniji i pametniji. Tako valjda treba biti i to je OK. [emo_smijesak]

Prikupljaju se novci za kupnju konkurentnih dionica…? To prvi put čujem,
da se to javno iznosi i planira uz pomoć investitora…
Pa, gdje je onda kazneno djelo Podravkinih majstora?

Znači, novaca nema, konkurencija odnosi dobit i osvaja tržište…..

A to da je u Crnoj Gori -isto LEDO d.o.o. to mi je fakat, novost !???
Pa, otkud takav brand u Crnoj Gori i to u PRIVATNOM VLASNIŠTVU????
LEDO D.D.kupuje LEDO d.o.o…..? Pa kako su se ti registrirali….?
Poslije raspada Juge? Ledo nije zaštićen logo i naziv???

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close