LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neka dioničari zarađuju. Zašto ne.
Pogotovo kad se uzme u obzir da firma nije “promovirana” na sva moguća medijska zvona.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

puno priče ni za što, zna se što treba napraviti u ovakvoj situaciji (SELL ON NEWS)

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

kolega, Crumarix, netko će platiti Ledo 8000kn/share

ako to vama ne znači puno, to je Vaš problem, vjerojatno da imate dionicu bi Vam značilo. Možda bi onda otišli u SKDD da vidite što se događa i ko je tajanstveni kupac koji neumorno skuplja od 5500.
što je kupovao prije i kako su završile te transakcije.
ali što ćete kad nemate dionicu, a podaci su tajni pa Vam ih ja ne mogu reći.

..a što se tiče dokapa, čisto sumnjam da nije već sve dogovoreno i cijena i ulagači, jer Agrokor s tim ne bi izlazio da nije već sve dogovoreno, IMHO.
ali vrijeme će pokazati.

ah, kad se možemo raspričati, zašto ne ?

daklem slažem se da je to gotova, dogovorena stvar.I da je to dobro za obje strane . Jedni dobivaju paket koji inače nebi mogli dobiti po toj cijeni na burzi, drugi dobivaju zdravi keš .

mali dioničari, koji su DO SADA IMALI DIONICU, njima je super,jer su prodali s lijepom zaradom .

Ja se pitam što imaju oni koji sada kupuju ? Ako kupuje onaj tko namjerava sudjelovati u dokapu, onda sam ruši ideju dokapa, jer ne upumpava keš u firmu .
Ako kupuju mali, koja im je fora, pa bolje da kupuju ZVZD, jer na ovoj cijeni LEDO je jako, jako visoko , i jednostavno, ona cijena od 8000 Kn…hm, nebih se kladio da će doći do nje.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Jel kupuju i od Agrokora udjele u Frkomu i ostalim Ledima ili samo od trećih osoba? Elegantno zamišljeno u svakom slučaju. [emo_palacg]

Kupuju cijelu firmu jer je ostalih dioničara u Frikomu manje od 5% koje će vjerojatno prethpdno zaskvizati. Dakle, frikom se trenutno cijeni na nekih 30-tak milijuna eura, a plaća ga se najmanje, sudeći prema prijedlogu za dokap, 50-60. Akcije Frikoma su pod zalogom u RS. Dakle, Agrokor prodaje Ledu Frikom za dvostruko više od tržišne vrijednosti. Istina, kada su oni to stjecali, tečaj je bio neki drugi, no generalno, off-loada se Agrokor da bi se uvalio Ledo. Nije šija, nego vrat…ista meta-isto odstojanje.

Jedini tko ovdje profitira je Agrokor, svi ostali ponosno plješću dok šibicama pale pare u znak sreće i zadovoljstva. Možda im tutnu i pokoji Strauss il’ neki drugi petparački sladoled sa smrznutim mahunama u kompletu.

izgleda da ste ipak počeli čitati od početka do kraja dopis.[emo_plazi]

Nemoj niti sumnjati da se neće skupiti 22 milijuna kuna. U kontekstu cijele priče to nije nikakav novac.
[/quote]
Dajem šanse manje od 50 % da će dokap uspjeti. Vidjeli smo u slučaju Kabe. Cijena na burzi je bila 70-80 kn a dokap je trebao biti po 100 kn. sad je cijena 27 kn. Bojim se da su neki opet nasanjkani bez snijega.
Dokapi koji su bili niži od tržišne cijene ( Ingra, Dlklv) jedini mogu uspjeti a i tada vidimo što se dalje dešavalo s dionicama. Čestitke prodavačima.
[/quote]
Uspoređivat LEDO sa KABA,INGRA i DLKV, daj obuzdaj se malo.
Osim toga vrlo je izvjesno da je sve već dogovoreno. Zašto plakat za propuštenim vlakom???

kolega, Crumarix, netko će platiti Ledo 8000kn/share

ako to vama ne znači puno, to je Vaš problem, vjerojatno da imate dionicu bi Vam značilo. Možda bi onda otišli u SKDD da vidite što se događa i ko je tajanstveni kupac koji neumorno skuplja od 5500.
što je kupovao prije i kako su završile te transakcije.
ali što ćete kad nemate dionicu, a podaci su tajni pa Vam ih ja ne mogu reći.

..a što se tiče dokapa, čisto sumnjam da nije već sve dogovoreno i cijena i ulagači, jer Agrokor s tim ne bi izlazio da nije već sve dogovoreno, IMHO.
ali vrijeme će pokazati.

ah, kad se možemo raspričati, zašto ne ?

daklem slažem se da je to gotova, dogovorena stvar.I da je to dobro za obje strane . Jedni dobivaju paket koji inače nebi mogli dobiti po toj cijeni na burzi, drugi dobivaju zdravi keš .

mali dioničari, koji su DO SADA IMALI DIONICU, njima je super,jer su prodali s lijepom zaradom .

Ja se pitam što imaju oni koji sada kupuju ? Ako kupuje onaj tko namjerava sudjelovati u dokapu, onda sam ruši ideju dokapa, jer ne upumpava keš u firmu .
Ako kupuju mali, koja im je fora, pa bolje da kupuju ZVZD, jer na ovoj cijeni LEDO je jako, jako visoko , i jednostavno, ona cijena od 8000 Kn…hm, nebih se kladio da će doći do nje.
[/quote]

Dakle niste dobro citali…CIjena od 8k je najmanja koja ce biti.
Mozda bude 9k, mozda 10k
A ako dokap prodje sa 93 750 dionica , onda ide i javna ponuda jeli tako ako bude netko veliki?

Skupština je tek 14. prosinca, a do tada će se cijena sukladno novim vijestima koje budu dolazile iskristalizirati na nekoj razini koja će najviše govoriti o tome koliko je očekivanje u uspješnost dokapitalizacije.

Ledo plaća duplu cijenu od “trenutne” za Frikom.
a to je puno?
trenutna cijena je fair?

trenutna cijena i Jamnice je 35000 sa P/E 5, siguran sam da bi je svi rado kupili za duplo od trenutne, po 10kila eura za dionicu, zar ne?

točno je da se rasterećuje Agrokor i moguće je da će kupiti Frikom po većoj cijeni od one koja bi bila OK, ali dokap od 8000kn, definitvno nije jeftin.
dionički kapital je 4500/share a cijena na burzi jedva 6000.
tako da mislim da će Ledo kao firma, odnosno njegovi dioničari također profitirati.

također, ako sam dobro shvatio maximum je 93 000 dionica, 40% povećanje kapitala, što je oko 30% od ukupne vrijednosti nakon dokapa, dakle moguća je i javna ponuda, koja neće biti ispod 8000kn, a možda bude i koja kuna više[emo_namigusa]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

recimo da dokap uspije, hoče li Agrokor onda skvizati male dioničare LEDA van?

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Rassim
Nemoze, kad ce imati jos manje posto nego danas, a danas je na 78%

Ledo plaća duplu cijenu od "trenutne" za Frikom.
a to je puno?
trenutna cijena je fair?

trenutna cijena i Jamnice je 35000 sa P/E 5, siguran sam da bi je svi rado kupili za duplo od trenutne, po 10kila eura za dionicu, zar ne?

točno je da se rasterećuje Agrokor i moguće je da će kupiti Frikom po većoj cijeni od one koja bi bila OK, ali dokap od 8000kn, definitvno nije jeftin.
dionički kapital je 4500/share a cijena na burzi jedva 6000.
tako da mislim da će Ledo kao firma, odnosno njegovi dioničari također profitirati.

također, ako sam dobro shvatio maximum je 93 000 dionica, 40% povećanje kapitala, što je oko 30% od ukupne vrijednosti nakon dokapa, dakle moguća je i javna ponuda, koja neće biti ispod 8000kn, a možda bude i koja kuna više[emo_namigusa]

A čuj ta “trenutna” je veća od 70 posto najviše ikad zabilježene na burzi. Popušili su oni na tečaju otad, muški, obzirom da ne znamo kako je Agrokor vodio navedeno ulaganje, no činjenica je da je Toda odredio cijenu odnosno njegovi revizori, a Ledo ne može mnogo birat… dioničari Leda, još manje.

Po mojoj procjeni ovom operacijom, Toda sebi odnosno koncernu izvlači najmanje 20-30 milijuna eura, dok si rek’o ekser… a dioničari Leda neka čekaju povrat… sljedećih 10 godina ili dulje.

recimo da dokap uspije, hoče li Agrokor onda skvizati male dioničare LEDA van?

Ne, pod uvjetom da ne bude novih, sličnih dokapa.

New Report

Close