LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

to su bili oni koji sada skupljaju

Eto, doseglo se 6.000 kuna. Sad smo samo tamo gdje smo bili 30. travnja ove godine. Ništa više. Na početku. Nedovoljno za ozbiljnije veselje.
Ali promet veseli. Obrće se lova, a to je dobro za ovu dionicu. Vidjet ćemo što nose naredni dani. Kad bubne neka konkretnija vijest oko Mercatora, tada će valjda biti i veselja.

Jel to nama Ledo postao perjanica Burze? Ako i danas natuče prometa sa prosječnom cijenom iznad 6.000 kuna bit će to opet lijepo za vidjeti. [emo_ooooo]

Ovo se valjda valja.

http://si.seebiz.eu/finance-nije-upitno-treba-li-prodati-mercator-vec-samo-po-kojoj-cijeni/ar-45080/

http://si.seebiz.eu/sustersic-za-zerjav-protiv-prodaje-mercatora/ar-45089/

opet se napucava bezveze, bit će suza

Ž.E.LJ.K.O K.L.A.U.S.-uno di noi! Nakon Matije Gubeca-novi borac za pravicu malog čovjeka!!!Hvala ti Željko za sve, Bog te poživio i nagradio!

opet se napucava bezveze, bit će suza

Da, bit će kod onih koji nisu ušli na vrijeme kad je bila jeftina kupnja na 5.500 i niže kuna.

Ukoliko valja valja i na 5000 i na 6000, a ukoliko ne valja, onda ni ne kupujte!

IMam dobro mišljenje o Ledu i proizvodima/sam ih pojedem dovoljno godišnje – sad jedem sladoled njihov. Pa ajmo.

Prvi način – Ev/EBITDA

EBITDA (2011) je 160 mil kn. Common multiplikator je 6 – ići ćemo obrnutim putem i izračunati prvo EV pa onda oduzeti komponente da dobijemo EQUITY ili nam dragi BV pa njega prebaciti u mcap ili koliko bi trebao biti.

Dakle; 160*6-30mil=930 mil kn equity-a + 8 milijuna casha = 938 milijuna bv po ovoj metodi.

Po metodi obnutog smjera MCAP + DEBT – cash = EV imamo oko 1321 mil kn mcap + debt 30 mil – cash 8 mil = 1343 milijuna kuna.

Dakle jedna vs. druga metoda je 938 vs. 1343 milijuna kuna tj razlika od 405 milijuna kuna.

Ajmo treću, diskontirati 5 year fcf sa traženim prinosom od 15% i rastom od 5%:

ispadne oko 800 milijuna kuna total value.

Kako god pogledamo, čak i uz premiju za brend (kao i ZVZD) vrijednost je podosta preuveličana na burzi.

Ali svi imamo svoje metode, držimo ih se;)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

IMam dobro mišljenje o Ledu i proizvodima/sam ih pojedem dovoljno godišnje – sad jedem sladoled njihov. Pa ajmo.

Prvi način – Ev/EBITDA

EBITDA (2011) je 160 mil kn. Common multiplikator je 6 – ići ćemo obrnutim putem i izračunati prvo EV pa onda oduzeti komponente da dobijemo EQUITY ili nam dragi BV pa njega prebaciti u mcap ili koliko bi trebao biti.

Dakle; 160*6-30mil=930 mil kn equity-a + 8 milijuna casha = 938 milijuna bv po ovoj metodi.

Po metodi obnutog smjera MCAP + DEBT – cash = EV imamo oko 1321 mil kn mcap + debt 30 mil – cash 8 mil = 1343 milijuna kuna.

Dakle jedna vs. druga metoda je 938 vs. 1343 milijuna kuna tj razlika od 405 milijuna kuna.

Ajmo treću, diskontirati 5 year fcf sa traženim prinosom od 15% i rastom od 5%:

ispadne oko 800 milijuna kuna total value.

Kako god pogledamo, čak i uz premiju za brend (kao i ZVZD) vrijednost je podosta preuveličana na burzi.

Ali svi imamo svoje metode, držimo ih se;)

Ja se ne bih složio s vama podaci koje vidite su nekonsolidirani,

evo jedan citat iz intervjua s Todorićem

kad su preuzeli Ledo, imao je 15 milijuna eura prometa, a danas ima 300 milijuna, dodaje Todorić, dok je EBIT tada iznosio milijun eura, a danas je 50 milijuna eura. “Hrvatsku čeka ulazak u Europsku uniju, ali mi smo kao poslovni subjekt već dvadeset godina u Europskoj uniji“, istaknuo je Todorić.
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Todoric-kupuje-mesni-biznis-u-Rusiji-za-200-milijuna-eura?homesrclink=carousel

Ovo nam samo ukazuje dasu konsolidirane brojke puno bolje od nekonsolidiranih, te da u slučaju prodaje (Agrokor naveo da se razmatra) cijena bi mogla biti puno veća nego što je danas na burzi

I još nešto , buduci da ne mogu popraviti post

Pa mislim da puno toga Iz ovog intervjua se da vidjeti da ledo konsolidirano ima 300 milijuna eura prihoda, a na zse za ledo hrvatska vidimo 1,2 milijarde kn što je cca 160 milijuna eura ili gotovo 50% manje. Nadalje ledo hrvatska ima ebitda cca 160 milijuna kn što je cca 22 milijuna eura a ovdje se vidi da ima 50 milijuna eura ebit-u što bi iznosilo cca 370 milijuna kn

@Reisman – moguće, ali nije pametno držati se brojeva koji nisu prikazani kroz FI. Svašta je moguće i dapače, LEDO je odličan proizvod, ali držati se moramo sada i onoga što je inaće idemo u sferu “što bi kad bi”.

Ne bi me čudilo da je izjava Todorića u biti jednaka istini.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@Reisman
– moguće, ali nije pametno držati se brojeva koji nisu prikazani kroz FI. Svašta je moguće i dapače, LEDO je odličan proizvod, ali držati se moramo sada i onoga što je inaće idemo u sferu "što bi kad bi".

Ne bi me čudilo da je izjava Todorića u biti jednaka istini.

Na Agrokorovoj strani imas odjel za investitore. Registracija je besplatna, pa vidi. Uostalom , oni koji su bili na skupštini leda, oni su tamo culi podatke koji ih zanimaju. Meni ledo vrijedi najmanje duplo od ove cijene.

Imam dionice leda i ne pozivam vas na njihovu kupnju ili prodaju

New Report

Close