LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jer ledo je izrazito likvidan, strašne bilance.

agrokor ima problema s likvidnošću i nijedan dio koncerna nije izrazito likvidan.
kad kažem problema s likvidnošću mislim na optimalnu likvidnost i cijenu likvidnosti, ne na građevinarsku i sl. nelikvidnost

nego, sviđa mi se CROS/LEDO spread od 25%, možda je vrijeme za zamjenu, a krenule su skupa sa 6.000 prije dva mjeseca. [wink]
[/quote]
Pa ja sam ih mijenjao kad je cros bio 7k a ledo 5k., zamjenio cros za ledo, a cros mi je bio zanimljiv na 4 k za kupovat ( tada si ti bio koliko se sjećam jako protiv kupnje)
A sad ak može objasni ovaj problem leda s likvidnošću

nisam bio protiv kupnje, taj vlak je otišo bez mene, ali su zadnja tri tramvaja nadoknadila većinu propuštenog puta.

ledo ima 750,0 mil. kratkotrajne imovine.
ali od te imovine je samo 8,5 mil. HRK u novcu, što je samo 0,7% prihoda, a to je premalo.
tako je i u zvzd i jmnc. znači likvidnost se vrti kroz cijeli holding jer je fali na sve strane.
od ostalih iz prehrambenog sektora još samo frnk ima ispod 1%.
podr ima 3,3%, kraš 4%. mislim da je 1% minimum minimuma za dobru tvrtku.

nisam bio protiv kupnje, taj vlak je otišo bez mene, ali su zadnja tri tramvaja nadoknadila većinu propuštenog puta.

ali od te imovine je samo 8,5 mil. HRK u novcu, što je samo 0,7% prihoda, a to je premalo.
tako je i u zvzd i jmnc. znači likvidnost se vrti kroz cijeli holding jer je fali na sve strane.
od ostalih iz prehrambenog sektora još samo frnk ima ispod 1%.
podr ima 3,3%, kraš 4%. mislim da je 1% minimum minimuma za dobru tvrtku.

tako i treba biti. ostatak je oročen, posuđen povezanim poduzetnicima ( uzmeš revizorsko, imaš na fini, besplatna ti je registracija pa vidiš po kojim kamatama) Sve to ima svoje zašto i kako.
Možeš i nazvat u ledo računovodstvo, oni ti sve objasne, pitaš ih ak ti kaj nije jasno [wink]

tako sigurno neće bit ako ih netko preuzme, a taj preuzimatelj će si onda računat dobit i multiplu za preuzimanje bez ovih 47,5 mil. kn prihoda od kamatarenja.

tako sigurno neće bit ako ih netko preuzme, a taj preuzimatelj će si onda računat dobit i multiplu za preuzimanje bez ovih 47,5 mil. kn prihoda od kamatarenja.

To i dalje nema veze sa prošlim pitanjem ali ako ti je jasno sve u vezi njega onda možemo na ovo. Možda neće, ali će isto tako računati 40 milijuna kn koje zaradjuje ledo čitluk. Za madjarsku i sloveniju nema podataka.
A isto tako će računati i ebitda koji za ledo konsolidirano iznosi oko 40 milijuna eura ( imaš na agrokorovoj strani, samo se registriraš na stranicu za investitore i vidiš, besplatno je).

Kod preuzimanja se najćešče gleda ev/ebitda. Samo za informaciju, ledo čitluk ima bilancu gotovo kao ledo, ali su naravno brojke manje. Bez ikakvog duga, kapital i rezerve iznose 95 % imovine, dakle nema duga. Ukupni ev je zato vrlo mali.
E sad, obićno ti preuzimanja ovakvih tvrtki idu po ev/ebitda 10-12( prosurfaj bo bloombergu, rojtersu)
Pa ti sad računaj [wink]

Posjedujem ledo i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju leda

Nije baš tako. Ni u zlatno doba prosječna EV/EBITDA nije išla preko 9,0 za strateška preuzimanja, danas je oko 7,0. To su podaci za srednjeeuropsko tržište komapnije veličine Leda (150 – 500 mil. EUR).
Ne znam koju je multiplu Zapi imao u preuzimanju, ali sigurno nije 12, a Zapi je Messi.

zaboravio sam graf.

zaboravio sam graf.

Jesi ali to je nekonsolidirani. ulogiraj se u agrokorovu stranicu, registriraj na odjel za investitore, pa ces tamo vidjeti konsolidiranu ebitda

kaj se tiće preuzimanja i ev ebittda, lura je išla po 12

pa kolega James šta ste se vi toliko uzjebali, polako, dođite do zraka [tongue]

pa može sutra Kitonić otić u bilo koju bankui uzet kredit. Ledo skoro uopće nema duga prema bankama, da se zaduži dugoročno i osvane mu 200-300milja na računa dal bi vam to bilo ok?
meni osobno više odgovara ovako.

nego ako može dajte vi izračun cijene dionice u preuzimanju?
u biti ne treba izračun, zanima me samo price/share.

PS-Lura je otišla po 12 EV/EBITDA, nakon što je Rajić počistio sokove, i sve ostalo što Laktalisu nije trebalo. ova prodaja servisa mi baca malo na to, a moguće da griješim.vidjet ćemo.

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ali jedan je Luka Rajić, Davor Šuker, Goldman Sachs, Janica Kostelić, 2007. godina i slične prirodne anomalije.

Cijena je 7 do 8 ev/ebitda. Ja ne znam kakva je vlasnička struktura (između Leda i Agrokroa) Ledo BiH, SLO i HUN te koliko dobiti pripada kome pa se neću uplitat u to.

Ali jedan je Luka Rajić, Davor Šuker, Goldman Sachs, Janica Kostelić, 2007. godina i slične prirodne anomalije.

Cijena je 7 do 8 ev/ebitda. Ja ne znam kakva je vlasnička struktura (između Leda i Agrokroa) Ledo BiH, SLO i HUN te koliko dobiti pripada kome pa se neću uplitat u to.

vidim da je sad sve 100% Ledo.
ako je ebitda 40 mil. eur kako kaže kolega reisman29, onda je preuzimanje po 8.500kn.
jesam reko jučer još da treba kupit.

jedan je i ivo sanader, jadranka kosor, joško jeličić i ini..

oćemo se ja i vi kolega okladit da će-ako je bude, transakcija ići po većoj cijeni?
u jedan Ledo?
pa ćete i vi moći dodati sebi jedan 29, jer vam je Rajsman malo stariji od toga, a i od mene [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close