Konzorcij za prodaju Mercatora prestao djelovati, kupac se i dalje traži
PXL
"Priča s Agrokorom je završena, a konzorcijski ugovor istekao",
Svoju neobvezujuću ponudu u visini 221 eura za dionicu Mercatora najpovoljniji ponuđač, hrvatski koncern Agrokor, i formalno je povukao 6. veljače, ocijenivši da realizacija posla zbog dugotrajnog postupka nije zajamčena.
(Hina/pd)
Znaći ništa od Agrokora?
lijepo …svih 10 na bidu iznad 6XXX ….dugo nije tak bilo ..
Ja ne vidim niti jednoga [shocked], ili meni ili tebi ne radi gledalica
pošteno
Ono što ja mislim je da ledo vrijedi puno više i bez konsolidiranih rezultata..jednostavno, tvrtka koja je u 5 godina uduplala svoje kapital i rezerve, ne može biti trgovana na p/e 10
Onda će te sutrašnji Jutarnji obradovati, posebice druga i treća strana novina. 😀
Ako sam ispravno pročitao članak, Toda se prijeti preuzimaču da će Ledo, ukoliko ne ponudi pravu cijenu, završiti u rukama Podravke za 9000 kn po dionici.
Izašlo danas, nemaju online izdanje. Trabalo bi dati skenirat članak, uglavnom Toda traži 9000 kn po dionici…
Targeti?
Meni je ovo premalo po 5 godišnjem grafu, to bi moglo barem do 9.5k a više od toga je 13-14k, što je u ovo vrijeme ipak preoptimistično.
Targeti?
Meni je ovo premalo po 5 godišnjem grafu, to bi moglo barem do 9.5k a više od toga je 13-14k, što je u ovo vrijeme ipak preoptimistično.
Ma po meni vrijedi daleko više, al dobro.. Pisali su i da bi država prodala ptkm za 350 milijuna kn, a danas već pišu o 500 milijuna.
Po meni Toda moze dobiti podosta više, al bumo vidjeli..Što ako se javi i nestle, unilever je vec zainteresiran i tako su pisali mediji da je cijena 500 milijuna eura.
evo citata
"Po nekim informacijama, Agrokor će sljedećih mjeseci sklopiti ugovor o prodaji Leda. Dio novca koji dobije prodajom Leda – od čega očekuje najmanje 500 milijuna eura, namijenili bi za smanjenje konsolidiranog duga i financiranje kupovine Mercatora."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/delo-donosi-detalje-ugovora-agrokora-i-mercatora-te-otkriva-da-todoric-namjerava-prodati-ledo/588995.aspx
Naravno da posjedujem dionice leda i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju leda
Jutarnji nije ni izišao, a već ga demantiraju. 😀
http://www.poslovni.hr/vijesti/todoric-ima-kupca-za-ledo-iz-inozemstva-ne-iz-koprivnice-199801.aspx
Ima li tko online izdanje jutarnjeg da vidimo članak o prodaji leda?
Ili , je li tko čitao sutrašnji jutarnji
Targeti?
Ma po meni vrijedi daleko više, al dobro.. Pisali su i da bi država prodala ptkm za 350 milijuna kn, a danas već pišu o 500 milijuna.
Po meni Toda moze dobiti podosta više, al bumo vidjeli..Što ako se javi i nestle, unilever je vec zainteresiran i tako su pisali mediji da je cijena 500 milijuna eura.
evo citata
"Po nekim informacijama, Agrokor će sljedećih mjeseci sklopiti ugovor o prodaji Leda. Dio novca koji dobije prodajom Leda – od čega očekuje najmanje 500 milijuna eura, namijenili bi za smanjenje konsolidiranog duga i financiranje kupovine Mercatora."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/delo-donosi-detalje-ugovora-agrokora-i-mercatora-te-otkriva-da-todoric-namjerava-prodati-ledo/588995.aspx
Naravno da posjedujem dionice leda i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju leda
[/quote]
Koje dezinformranje, članak je od subota, 17.12.2011. godine.
Da li baš sve mora biti laganje?
evo citata
[/quote]
Koje dezinformranje, članak je od subota, 17.12.2011. godine.
Da li baš sve mora biti laganje?
[/quote]
A ne, izašlo je u jutarnjem listu, sutrašnjem…
a evo i novosti, kupac je izgleda ipak iz inozemstva
"Todorić ima kupca za Ledo iz inozemstva, ne iz Koprivnice
Agrokor je jučer opovrgnuo da pregovara o prodaji Leda Podravci, o čemu je javio Podravski list, a isti smo odgovor dobili i iz Uprave Podravke
Nije točna informacija da Ledo prodajemo Podravki, niti se o tome razgovaralo", poručili su nam u ponedjeljak iz koncerna Agrokor. Vijest da je vlasnik Agrokora Ivica Todorić ponudio Ledo Podravki bombastično je jučer objavljena u Podravskom listu, koji navodi i da za Ledo traži 260 milijuna eura ili oko dvije milijarde kuna. No, osim što je Agrokor demantirao priču, isti smo odgovor dobili i iz Uprave Podravke, iz koje poručuju da nema takvih pregovora.
"Ono što Podravka mora pod hitno napraviti je srediti proizvodni program i vidjeti na što će se fokusirati jer pojedini programi nisu profitabilni i rade samo da se održi zaposlenost u kompaniji", kaže nam sugovornik dobro upućen u poslovanje Podravke. On kaže kako je u ovom trenutku prerano govoriti o Podravkinim akvizicijama, a ako do njih i dođe sigurno neće biti velike poput Leda. No, Ivica Todorić navodno ipak ima kupca za Ledo, a šuška se da je to multinacionalka Unilever. Od nje, međutim, o tome nismo dobili potvrdu. I Nestle se interesirao za Ledo još devedesetih, pa je pitanje zanima li ih Ledo i danas. "Multinacionalke kupuju isključivo brend broj jedan na nekom tržištu ili eventualno snažni broj dva. Dakle, u slučaju prodaje Leda, interesa će sigurno biti. Upitno je hoće li kupci kojima je u fokusu interesa sladoled biti zainteresirani i za kupnju smrznute hrane i koliko je moguće u tom slučaju odvojeno prodavati ova dva segmenta kako bi se maksimirala cijena", smatra Željko Perić, konzultant i vlasnik tvrtke Caper. U dokumentima UniCredita, na koje su se pozivali slovenski mediji vezano za …
Cijeli tekst dostupan je pretplatnicima Poslovnog dnevnika."
http://www.poslovni.hr/vijesti/todoric-ima-kupca-za-ledo-iz-inozemstva-ne-iz-koprivnice-199801.aspx