Kralju kojem nikad nije dosta ne fali insfiracije dobivamo pumpe K-plus.- Vaš link
pa piše ti
r&r ice ima $534 mil sales i $60mil ebitda, a očekuje se $1b vrijednost transakcije- pitanje da li će to dobiti?.
ledo kn1,2b prodaje i cca kn170mil ebitda – nekonsolidiran – tržišna vrijednost kn1,3b.
r&r ice se očekuje oko duplo od prodaje, analogijom bi ledo vrijedio duplo od današnje cijene- iako je profitabilniji, i nekonsolidiran i posluje na rastučim tržištima…
r&r ice se očekuje oko 16,7 ebitda, analogijom bi ledo vrijedio barem duplo i bez konsloidacije i ostalog, a puno je uložio i u bih i srbiju i mađarsku – no to je nepoznanica
trebalo bi i vidjeti i usporediti stanje duga, kako god gledaš znatno iznad sadašnje cijene, no u eu nije vrijeme za preuzimanja, banke ne kreditiraju i teško je nešto prodati – sve skupa teško za neki dobar zaključak
Ma nije…Ledo čitluk je cca 40 milijuna kn dobiti godišnje..već je netko stavio tu
http://www.poslovni.hr/vijesti/ledo-u-bih-lani-povecao-dobit-46-sarajevski-kiseljak-ulaze-15-milijuna-eura-111340.aspx
U 2008 bosna je imala cca 35 milja kn dobiti, po meni sada je na 45 mil. kn
Imam podosta leda i ovaj post nije poziv na kupnju ili prodaju leda
p.s A imate li vi sada ledo?
pa piše ti
r&r ice ima $534 mil sales i $60mil ebitda, a očekuje se $1b vrijednost transakcije- pitanje da li će to dobiti?.
ledo kn1,2b prodaje i cca kn170mil ebitda – nekonsolidiran – tržišna vrijednost kn1,3b.
r&r ice se očekuje oko duplo od prodaje, analogijom bi ledo vrijedio duplo od današnje cijene- iako je profitabilniji, i nekonsolidiran i posluje na rastučim tržištima…
r&r ice se očekuje oko 16,7 ebitda, analogijom bi ledo vrijedio barem duplo i bez konsloidacije i ostalog, a puno je uložio i u bih i srbiju i mađarsku – no to je nepoznanica
trebalo bi i vidjeti i usporediti stanje duga, kako god gledaš znatno iznad sadašnje cijene, no u eu nije vrijeme za preuzimanja, banke ne kreditiraju i teško je nešto prodati – sve skupa teško za neki dobar zaključak
Vjerovatno se približava rok na sljedeću prodaju Merkatora,a Toda mora onda prodati Ledo,ovdje je relana dupla cijena,i neki to već znaju..
Laško MORA prodati svojih 23 % Mercatora ….LNB nastavlja sa prodajom 11 % ….nije im bilo dosta 221 Eur …sad bi se Toda trebao javiti ponovo sa 150 Eura … ili nek si prodaju međusobno unutar Slovenije od Kopra do Triglava ….tam fali love u cijeloj državi …mogli bi oni još i moliti da se vrati Agrokor !!
..a LEDO ? išla u prodaju ili ne i dalje jedna od naših najboljih firmica :-))
Laško MORA prodati svojih 23 % Mercatora ….LNB nastavlja sa prodajom 11 % ….nije im bilo dosta 221 Eur …sad bi se Toda trebao javiti ponovo sa 150 Eura … ili nek si prodaju međusobno unutar Slovenije od Kopra do Triglava ….tam fali love u cijeloj državi …mogli bi oni još i moliti da se vrati Agrokor !!
..a LEDO ? išla u prodaju ili ne i dalje jedna od naših najboljih firmica :-))
Slažem se ali po bidu čini se da če Ledo ipak na bubanj i to sto prije,čini mi se..
Mentalist
Ovdje na ovoj temi nam nisu potrebni drukerski postovi vašeg kalibra, mi koji posjedujemo ledo znamo koliko vrijedi.
A sada nam još objasnite odakle vama da ledo vrijedi duplo na ovu cijenu? Ja ne znam, možda vrijedi i troduplo, ali zanima me odakle vama takve informacije. Ne bi bilo loše da vas određeni organi malo poglade po glavi.
p.s A imate li vi sada ledo?
nemam,
razlog – previše nepoznanica (1. konsolidirani rezultati??-ajde to se još i može predvidjeti, ali zašto kad ima toliko jasnijih stvari za kupiti,— i 2. prodaja leda-potpuno nepoznato) – znači nije za mene, ja uzimam samo sigurno i predvidljivo, gdje ocjenim da rizika i nepoznanica nema
nemam,
razlog – previše nepoznanica (1. konsolidirani rezultati??-ajde to se još i može predvidjeti, ali zašto kad ima toliko jasnijih stvari za kupiti,— i 2. prodaja leda-potpuno nepoznato) – znači nije za mene, ja uzimam samo sigurno i predvidljivo, gdje ocjenim da rizika i nepoznanica nema
[/quote]
pošteno
Ono što ja mislim je da ledo vrijedi puno više i bez konsolidiranih rezultata..jednostavno, tvrtka koja je u 5 godina uduplala svoje kapital i rezerve, ne može biti trgovana na p/e 10
nemam,
[/quote]
pošteno
Ono što ja mislim je da ledo vrijedi puno više i bez konsolidiranih rezultata..jednostavno, tvrtka koja je u 5 godina uduplala svoje kapital i rezerve, ne može biti trgovana na p/e 10
[/quote]
Kad ja to isto kažem tebi se ne svidja,šta ti imaš eksluzivno pravo na hvaljenje Leda..
1.
AGROKOR D.D. (05937759187)
173.606 78,85 Osnovni račun
2.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
5.821 2,64 Skrb. račun
3.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND (99318944138)
5.744 2,61 Skrb. račun
4.
INVESTCO D.O.O. (19795081741)
4.651 2,11 Osnovni račun
5.
3.177 1,44 Skrb. račun
6.
PBZ D.D. (02535697732)
1.769 0,80 Skrb. račun
7.
BAHOVEC SREČKO (04493597707)
1.159 0,53 Osnovni račun
8.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)
992 0,45 Skrb. račun
9.
825 0,37 Skrb. račun
10.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)
491 0,22 Skrb. račun
Ukupno: 90,04
Da zabilježimo ovaj dab prije ulaska u Crobex..
Konzorcij za prodaju Mercatora prestao djelovati, kupac se i dalje traži
U četvrtak je istekao konzorcijski ugovor vlasnika 52 posto dionica Mercatora čiji je cilj bio prodaja većinskog udjela slovenskog trgovačkog lanca, ali će Nova Ljubljanska banka (NLB) i Pivovarna Laško individualno nastaviti aktivnosti na prodaji svojih udjela.
PXL
"Priča s Agrokorom je završena, a konzorcijski ugovor istekao", rekao je za ljubljansko "Delo" direktor Nadzornog odbora Pivovarne Laško Vladimir Malenkovič. No, ističe i da je novi pokušaj prodaje u konzorciju moguć te da Pivovarna Laško svakako mora prodati svojih 23,34 posto dionica Mercatora jer u suprotnom ne može podmiriti visoke kreditne obveze prema bankama. Pivovarni Laško krajem ovog mjeseca dospijeva 160 milijuna eura kredita, a s bankama razgovara o njihovu reprogramiranju.
Pivovarna Laško objavila je u četvrtak u dnevnom tisku prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju 80-postotnog udjela te tvrtke u mariborskoj novinsko-izdavačkoj kući "Večer" te najavila da će na prodaju sredinom godine i njen udio u ljubljanskom "Delu".
Istodobno, Nova Ljubljanska banka koja ima 11 posto dionica Mercatora, a također je sudjelovala u prijašnjem konzorciju, objavila je u priopćenju za javnost da će nastaviti s aktivnostima prodaje svog vlasničkog udjela. "Budući da je potencijalni kupac svoju ponudu povukao, sada na tržištu ispitujemo druge mogućnosti prodaje", naveli su iz te banke u priopćenju.
Svoju neobvezujuću ponudu u visini 221 eura za dionicu Mercatora najpovoljniji ponuđač, hrvatski koncern Agrokor, i formalno je povukao 6. veljače, ocijenivši da realizacija posla zbog dugotrajnog postupka nije zajamčena.
(Hina/pd)