drago mi je kolege da znate kolika je vrijednost ove firme i dionice ..pa se s time i ne popušta bidu da skine cijene …ovo je sada izvrstan primjer, ako gledamo TA i ako funkcionira jel ! , kako se dionica fino hladi po pokazateljima i sprema za daljnje uzlete ….lijepo …i like LEDO !
Biće ima info da Toda ovo ipak prodaje nešto se gomila kupnja,koja bi bila fer cijena za ovaj biser od dionice…
EPS na razini godine, za 2011. cca 580kn, dakle na ovu cijenu P/E 10.
od 2005 do danas:
2010 2009 2008 2007 2006 2005
462,01 460,37 406,19 315,33 200,62 156,81
Firma kroz krizu prolazi kao nož kroz maslac.
duga skoro da nema, obveza nešto malo. koeficijent likvidnosti preko 3.
ROA preko 10%, dakle na svoju imovinu radi duplo veći povrat od kamata u banci.
možda bi zaista trebali ući u neko širenje, kad ljudi imaju toliko znanja i sposobnosti.
ROE već godinama na cca 15%, bez obzira što su u 5-6 godina uduplali dionički kapital, marže su također uspjeli povećati kad ih svi spuštaju, ma ne znam odakle da počnem, gdje god pogledam, pjesma…nema više "hladnog pogona" zimi, čak i tada zarađujemo.
jedina Buffetovska dionica kod nas, (skoro pa )monopolist, jak brend, mala materijalna imovina, male investicije, odlična profitabilnost…uza sve to po vrlo skromnoj cijeni, P/E 10!
meni osobno odgovara da je ovako nisko, koliko mi prihodi dopuštaju svaki mjesec-dva se počastim sa jednom.
Čudno mi je da Štimac iz PBZ-CO ne skuplja još, on je ovo znao i 2009. prepoznati, bila mu je jeftina i po 7500kn, kad je firma radila značajno slabije, ali meni odgovara, bolje mi je da kupujem što jeftinije. Doduše moram zahvaliti i indexnom, što nam je srušio cijenu za 30% (6000-4000kn) i dao priliku da kupujemo još jeftinije, kao i ZABA fondovima (koji su vjerojatno imali neku isplatu, pa su prodavali ovo i konzum) na zadržavanju cijene oko 5000-5500kn.
Zašto ste kopirali post od kolege Miga 29?
Kad ste već to napravili, trebali ste navesti da je to njegov post
http://www.poslovni.hr/forum/ledo-ledo-dd-769-pg682.aspx
Ledo P/E 10,P/S 1,1,book value 1,2 sa mogućnošću prodaje za smanjenje duga Toda, za deveto probanje pruzimanja Merkatora,ovaj put i zadnje Lašlkom gori pod nogama,eto koliko bi koštala ova dionica u preuzimanju,hajte momci dajte multiple..Unliver odavno zainteresiran..
Mentalist
što ti to piše, book value 1,2?? Nije mi jasno, što time želiš reči.?? Nisi valjda opet odnekud prepisao, ovaj put krivo?
Sorry book value 1,58 izvor, moje dionice com,jel bi ti šta moga napisati konkretnog,a ne samo iživljavati se na mojim postovima,šta nisi dovoljno dokupio,pa te muči današnji porast cijene..
Industrija smrznute hrane i sladoleda Ledo lani je ostvarila veći rast prihoda u odnosu na godinu prije i to u iznosu od 12 posto (na 1,2 milijarde kuna) uz impresivan rast dobiti od 25 posto (iznosi 126,7 milijuna kuna). Ledovi su rezutati pod posebnim povećalom jer je kompanija pripremljena za prodaju koja pak ovisi o Agrokorovoj sposobnosti da kupi slovenski trgovčki lanac Mercator. Navodno je oko Leda već postignut dogovor s multinacionalkom Unilever, no strateška odluka o prodaji usko je vezana za Agrokorovu financijsku konstrukciju oko Mercatora. Priča oko Mercatora je na stand byu jer je lani otpočeti natječaj nedavno propao upravo odlukom Agrokora da se zbog raznoraznih blokada povuče iz procesa. No, vrlo skoro se može očekivati deveta po redu prodaja udjela u Mercatoru, barem onog koji drži Pivovarna Laško (23,3 posto) jer je za nju to pitanje opstanka ili stečaja i sigurno je da će Agrokor opet biti u igri. Zanimljivo je i da su Ledovi prihodi od prodaje u četvrtom kvartalu rasli čak 19 posto.
Izvor Poslovni Hr.
Nemojte nas zasipati štivom koje je odavno prožvakano, na ovoj temi do sada nije bilo neargumentiranog drukanja, pa neka i tako ostane.
P.s opet vam je kriv BV [kiss]
Naravno da posjedujem ledo i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju leda
Ajde ti napiši book value, kad si toliko načitan,izvor je Moje dionice com,mislis da si u vojsci sa tom kapom..
Bvps iznosi 3.929,98 kn
p/b iznosi 1,50
A ti podaci koje ti iznosiš ne samo da nisu točni, nego su i krivo prepisani.
p.s Vojsku sam odradio 99. tako da sad nikako ne mogu biti u vojsci