Ma dajte molim vas, pa vi niste ni komada imali, a da jeste , onda je super ako prodajete, jer i cros ste napisali da ste prodali , tamo negdje oko 4,5 k
Kao 1. nisam napisao da sam prodavao cros, a 2. nisam napisao da sam prodao ledo kojeg nemam nego sam napisao opčenito da se dionice kupuju prije izvješća a prodaju objavom izvješća.
[/quote]
Ovisi. Ako si trejder ili kockar onda je to nacin. Ako si investitor onda kupujes nakon izvjesca.
Ma dajte molim vas, pa vi niste ni komada imali, a da jeste , onda je super ako prodajete, jer i cros ste napisali da ste prodali , tamo negdje oko 4,5 k
Kao 1. nisam napisao da sam prodavao cros, a 2. nisam napisao da sam prodao ledo kojeg nemam nego sam napisao opčenito da se dionice kupuju prije izvješća a prodaju objavom izvješća.
[/quote]
Nemojte odmah postajati nervozni i čupat kosu…vi prodajete jer smatrate da treba prodati i to je u redu, jel tako?
Imam ledo naravno da nemam belje i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju istih
Da li netko zna koliko iznose konsolidirani prihodi leda? I da li je igdje moguće dobiti konsolidirani izvješće za ledo?
http://www.poslovni.hr/vijesti/galic-ledo-je-prava-regionalna-kompanija-20112.aspx
Iz starog intervjua u 2006. može se vidjeti da je ledo tada ostvarivao 200 000 000 eura prihoda (dvije stotine milijana eura prihoda), što je preko 1,5 milijardi kuna [shocked] [shocked]
Evo još malo podataka koje sam iskopao
2010. Ledo je imao prihode 300 milijuna eura !!!!! To je duplo više nego što prikazuju u izvješću.
Pa zašto napokon ne pokažu konsolidirano?
http://www.poduzetnistvo.org/news/agrokor-u-pohodu-na-europu-i-sad-u
Skoro zaboravih dodati da imam nešto dionica leda i ova dva posta iznad nisu nikakvo drukanje ni nagovaranje na dionice leda
Ledovi su rezutati pod posebnim povećalom jer je kompanija pripremljena za prodaju koja pak ovisi o Agrokorovoj sposobnosti da kupi slovenski trgovčki lanac Mercator. Navodno je oko Leda već postignut dogovor s multinacionalkom Unilever !!! , no strateška odluka o prodaji usko je vezana za Agrokorovu financijsku konstrukciju oko Mercatora. Priča oko Mercatora je na stand byu jer je lani otpočeti natječaj nedavno propao upravo odlukom Agrokora da se zbog raznoraznih blokada povuče iz procesa. No, vrlo skoro se može očekivati deveta po redu prodaja udjela u Mercatoru, barem onog koji drži Pivovarna Laško (23,3 posto) jer je za nju to pitanje opstanka ili stečaja i sigurno je da će Agrokor opet biti u igri. Zanimljivo je i da su Ledovi prihodi od prodaje u četvrtom kvartalu rasli čak 19 posto.
pametnome …dosta :-)))))
golub V
"Zaduženost koncerna iznosi 3,9 puta (dug u odnosu na imovinu), a taj bi pokazatelj i nakon preuzimanja Mercatora trebao ostati u okvirima koji su predviđeni ugovorima s kreditorima (granica je 4 puta). No kako se navodi u izvještaju danskih analitičara, na sastanku je istaknuto i da Agrokor planira smanjiti taj omjer na 3 puta."
http://www.poslovni.hr/vijesti/danci-vjeruju-u-todorica-i-preporucuju-kupnju-obveznica-195834.aspx
Naravno da posjedujem dionice leda i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju istih
Imate danas u Jutarnjem intervju sa Todorićem,ima nešto i o Ledu,
ima,o zvijezdi ni riječi, kaže ovako, citiram:
-Jeste li i dalje spremni prodati Ledo, ako će trebati novca za mercator ili za neko drugu investiciju?
Ledo je danas na vrhuncu svoje vrijednosti.U Hrvatskoj nemamo konkurenciju.Lider smo u cijeloj regiji.Želimo li ga i dalje širiti, morali bismo zato izaći na druga tržišta i tamo investirati. Gledamo Rusiju, Tursku i još neka tržišta, ali to je dodatna investicija od barem 200milijuna eura. s druge strane možemo ga prodati i taj novac investirati u neke druge razvojne projekte. Mislim da u ovom trenutku zbog okolnosti na tržištima ipak nije realno da prodamo Ledo.
-koliko se s ulaskom u EU opet mijenja situacija. Jeste li spremni za novi udar konkurencije?
Gledao sam prije otprilike mjesec dana u vijestima njemačku kancelarku Angelu Merkel. Pitali su je šta misli šta će se dogoditi za dvije-tri godine. Njen odgovor je bio "gospodo ja sam kancelarka Njemačke, moji su planovi na sedam dana." Vidite li vi u kojem mi svijetu živimo. I sad razmišljati o tome šta će se desiti ne ove nego slijedeće godine…
završen citat.
e sad, sjetite se šta se pisalo prije kad su tek došle glasine da će Ledo u prodaju.
bilo je, "nam šanse"," nikad" itd..
sjetite se šta se pisalo ođe…
ono što sam ja zaključio iz ovog interviewa je da se za Ledo itekako traži kupac i važe cijena.
kad će ga naći ne znam, "mislim da u ovom trenutku ipak nije relano" mi govori da u sljedećih tjedan dana ništa, jer i Toda ko Merkelica sumnjam da razmišlja duže, ali već za mjesec ili dva, novo vrijemei nove formacije, drugovi!!!
Ovo je samo potvrda da je Ledo "on sale", ako se mene pita! [wink]
disclaimer: imam Ledo, a namjeravam kupovati još, ovo su samo moje privatne obzervacije, a ja nisam ni školovan ni plaćen za investicijskog savjetnika.je li to u redu? [kiss]