LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Brutalan izvještaj Leda

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/LEDO-fin2011-4Q-NotREV-N-HR.pdf
Rast dobiti 25 % !!!!!!!!!!!!![/b
Rast prihoda cca 15%[/b]

Discleimer Naravno da posjedujem dionice leda i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju leda

Ima tko kakav komentar? [tongue]

Bomba ko na belju…samo suprotno…

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Brutalan izvještaj Leda

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/LEDO-fin2011-4Q-NotREV-N-HR.pdf
Rast dobiti 25 % !!!!!!!!!!!!![/b
Rast prihoda cca 15%[/b]

Discleimer Naravno da posjedujem dionice leda i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju leda

Samo da se nadovžem.
Ono što najviše fascinira u ovoj predobroj firmi je da je zadnji kvartal sada dvije godine zaredom pozitivan (prije je ledo uvijek imao minus u zadnjem kvartalu) a uz to je u 2011 u zadnjem kvartalu imao rast prihoda od preko 20 % i rast dobiti od 200%!!!! u odnosu na zadnji kvartal 2010.

F A S C I N A N T N O

Ima tko kakav komentar? [tongue]

da se očekivalo odlično izvješće, zbog čega je cijena i narasla s 5000 na 5800 kn [thumbsup]

Na temelju čega mislite da će LEDO imati dvoznamenkasti rast dobiti kolega Reisman?
Meni se čini da Vi ovdje bubate i drukate jer imate dionica LEDA.

evo kolega ponovit ću post od jučer

Malo bih se osvrnuo na ovu tvrtku, čije dionice posjedujem.
Nakon što je ledo od 2004-2008 imao dvonamenkast rast prihoda i dobiti, u 2009 i 2010 su prihodi bili u blagom padu no profitabilnos tvrtke je povećana.
Iako je Return on equity također bio u blgom padu, NPM je dobrano popravljena. Samim time već u 2011 dogodio se pozitivan efekt na netto dobit, ćim su prihodi počeli ponovno rasti.
Teško je za očekivati da će Return on equity rati (ledo ne isplačuje dividendu te sva dobit ide u glavnicu), no povečanjem prihoda od cca 5-7 % godišnje u narednom periodu, mislim da je vrlo izgledan dvoznamenkast rast neto dobiti, jer faza pokrivanja fiksnih troškova je odavno prekoračena, prihodi iznad te faze daju puno veću maržu.

Sljedeća bitna stavka je da je ledo u potpunosti očistio svoju bilancu, tako da nema uopće dugoročnih dugova prema bankama, 0 , a struktura kratkoročnog zaduženja je večinom prema dobavljačima, što nam jasno kazuje da financira tekuće poslovanje bezkamtano ( o moralnosti posloanja agrokora ne bih).
No ono što me najviše veseli kod leda je mala materijalna imovina i gotovo nikakve investicije. Oni koji vole pogledati fcf, njima je jasno kakva tvornica novca je ledo te koliko je podcijenjen.

Napominjem da posjedujem ove dionice i da gornji post nikako nije savjet na ulaganje u ledo,jer nisam financijski stručnjak koji bi mogao davati takve preporuke, pa stoga moj post ni ne može biti tako shvačen
[/quote]

Ovaj dio bi ponovio…
Sada će i uz minimalan rast prihoda, dobit sve više rasti, jer nema više novonastalih fixnih troškova..
A na opće zadovoljstvo, prihodi su krenuli sa dvoznamenkastim rastom

pregledao sam sva dosad izašla izvješća i po običaju, ovo me ugodno iznenadilo.
Ledo svakako spada u top3 firmi na ZSE, meni osobno je najbolja i najdraža.

EPS na razini godine, za 2011. cca 580kn, dakle na ovu cijenu P/E 10.
od 2005 do danas:

2010 2009 2008 2007 2006 2005
462,01 460,37 406,19 315,33 200,62 156,81

Firma kroz krizu prolazi kao nož kroz maslac.

duga skoro da nema, obveza nešto malo. koeficijent likvidnosti preko 3.
ROA preko 10%, dakle na svoju imovinu radi duplo veći povrat od kamata u banci.
možda bi zaista trebali ući u neko širenje, kad ljudi imaju toliko znanja i sposobnosti.
ROE već godinama na cca 15%, bez obzira što su u 5-6 godina uduplali dionički kapital, marže su također uspjeli povećati kad ih svi spuštaju, ma ne znam odakle da počnem, gdje god pogledam, pjesma…nema više "hladnog pogona" zimi, čak i tada zarađujemo.

jedina Buffetovska dionica kod nas, (skoro pa )monopolist, jak brend, mala materijalna imovina, male investicije, odlična profitabilnost…uza sve to po vrlo skromnoj cijeni, P/E 10!
meni osobno odgovara da je ovako nisko, koliko mi prihodi dopuštaju svaki mjesec-dva se počastim sa jednom.
Čudno mi je da Štimac iz PBZ-CO ne skuplja još, on je ovo znao i 2009. prepoznati, bila mu je jeftina i po 7500kn, kad je firma radila značajno slabije, ali meni odgovara, bolje mi je da kupujem što jeftinije. Doduše moram zahvaliti i indexnom, što nam je srušio cijenu za 30% (6000-4000kn) i dao priliku da kupujemo još jeftinije, kao i ZABA fondovima (koji su vjerojatno imali neku isplatu, pa su prodavali ovo i konzum) na zadržavanju cijene oko 5000-5500kn.
Kaže Buffet, bolje kupiti odličnu firmu po dobroj cijeni, nego dobru po odličnoj!dakle i ako malo i poskupi, meni će i dalje biti odlična firma po odličnoj cijeni.

Maestralno, unstoppable cash machine!
svaka čast Ledo!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

odlično kolega mig !!!
dokupljujem …također …mislim da ću sad i cijeli ht prebacit ovdje …to sam pogriješio nedavno …ali još nije kasno :-))) ova cijena je super povoljna …

samo ti dijeli jedinice ……radiš to još od 5200 ..a sad ?? …:-)))

odlično kolega mig !!!
dokupljujem …također …mislim da ću sad i cijeli ht prebacit ovdje …to sam pogriješio nedavno …ali još nije kasno :-))) ova cijena je super povoljna …

Mislim da Vam je sad malo kasno jer uskoro slijedi korekcija, kao i na svakoj dionici nakon godišnjeg izvješća, ja se polako na svim istovarujem.

Ma dajte molim vas, pa vi niste ni komada imali, a da jeste , onda je super ako prodajete, jer i cros ste napisali da ste prodali , tamo negdje oko 4,5 k

Ma dajte molim vas, pa vi niste ni komada imali, a da jeste , onda je super ako prodajete, jer i cros ste napisali da ste prodali , tamo negdje oko 4,5 k

Kao 1. nisam napisao da sam prodavao cros, a 2. nisam napisao da sam prodao ledo kojeg nemam nego sam napisao opčenito da se dionice kupuju prije izvješća a prodaju objavom izvješća.

New Report

Close