LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

No kaže Janković "da se na osobnoj razini protivi prodaji Merkatora".

Koliko je to osobno ili ne?

Premijeri ne bi trebali davati takve osobne izjave, jer to odmah utjeće na cijene dionica na burzama i time direktno rade nekome vrlo mjerljivu štetu. Druga je priča da njegova bivša suradnica iz Merkatora, koju on veoma hvali, i nedavno dala ostavku, te se spominje u medijima kao nova šefica u NLB.

I kakva im je to država kad neki anonimus preko faksa s neke pošte da ponudu za preuzimanje Pivovarne Laško i time zaustavi prodaju firme od presudnog državnog značaja u vrijednosti 6 milijardi kuna. I to već drugi puta unatrag nekoliko mjeseci. Smiješno

vidim neki su prodali i sada bi još jedan krug…

vidim neki su prodali i sada bi još jedan krug…

A tko bi to bio???

ja navijam za Todorića i naravno ako mu za merkator treba ledo tad navijam i za prodaju leda to je za sve nas dobro. To što nemam dionicu leda nije važno.
Želim mu da uspije!

Pa da Ledo ne vrijedi više od trenutne cijene i bez Mercatora, to nije istina..špekulativno rušenje cijene zbog dokupa, po mojem barem…

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Pa da Ledo ne vrijedi više od trenutne cijene i bez Mercatora, to nije istina..špekulativno rušenje cijene zbog dokupa, po mojem barem…

Naravno da vrijedi i to svaku lipu , zdrava kvalitetna sposobna firma …ali mora se priznati da slovenci rade cirkus od ove prodaje …a kad su im petrol , merkator , lesnina , gorenje i ostali dolazili k nama bilo je ok ..ko normalno da se oni šire , njih svi vole i jedva ih čekaju ko dobre susjede …pa vikendice po hrvaško …sve je ok kad oni alpski srbi navaljuju … e jesmo mi glupa država …njih je trebalo prve spriječiti …kad ovdje vlada glupa gramzivost političara …ccc

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Neocekivano-Mercator-predao-pismo-namjere-za-preuzimanje-Pivovarne-Lasko-i-odgodio-odluku-o-prodaji-Todoricu

I onda kaze:

"Zbog toga će nadzorni odbor Pivovarne Laško na današnjoj sjednici, na kojoj je trebao dati suglasnost za prodaju Mercatora Agrokoru, samo morati konstatirati da zbog najave preuzimanja od strane Mercatora nemaju ovlasti donositi nikakve strateške odluke o prodaji imovine."

A kako je onda Merkator mogao dati najavu preuzimanja Laskog kad je i on vec mjesecima u modu preuzimanja pa isto ne bi trebao imati ovlasti donositi nikakve strateške odluke o preuzimanju drugih firmi?

Moze li mi to netko objasniti?

Todorić je još u 6 mjesecu najavio akviziciju u roku od 6-12mjeseci u trgovačkom dijelu biznisa,hoće li to biti MERCATOR ili netko drugi vidjet ćemo,no ono što mi se čini da će mu i u jednom i u drugom slučaju trebati gotovina, a tu je LEDO kako se čini najizglednija opcija.U svakom slučaju bilo bi sjajno kad bi do toga došlo to bi sigurno prodrmalo ovu uspavanu burzu.

i ovaj novinar je očito vrlo mjerodavan za ovakve teme, pogotovo kad koristi termine poput ˝fatalan udarac˝…

Todorić je još u 6 mjesecu najavio akviziciju u roku od 6-12mjeseci u trgovačkom dijelu biznisa,hoće li to biti MERCATOR ili netko drugi vidjet ćemo,no ono što mi se čini da će mu i u jednom i u drugom slučaju trebati gotovina, a tu je LEDO kako se čini najizglednija opcija.U svakom slučaju bilo bi sjajno kad bi do toga došlo to bi sigurno prodrmalo ovu uspavanu burzu.

ta akvizicija je samo Mercator, ako to propadne, onda duže vrijeme nema nikakvog preuzimanja pa tako niti prodaje LEDA!

Kao što sam već u ranijim postovima naglašavao, Ledo je odlična kompanija koja će ove godine imati REKORDAN prihod od prodaje, by the way prihod kontinuirano raste već godinama, i koji je najvažniji pokazatelj koji nam jasno govori u kojem pravcu ide ova kompanija. Uz izvrsne fundamente i podcijenjenost dionice uzimajući u obzir multiplikatore (P/E ispod 10!) očigledno je da kupnja dionice i držanje u narednim godinama može donijeti prinos od 100% i više. Uz to je i notorno transparentna kompanija te kao takva jedna od najsigurnijih utočišta za svoju ušteđevinu.

[img][/img]

http://www.finance.si/334785/Lah-Debeljak-naj-La%C5%A1ko-prevzame-z-Mercatorjevimi-boni

zvor

ta akvizicija je samo Mercator, ako to propadne, onda duže vrijeme nema nikakvog preuzimanja pa tako niti prodaje LEDA!

"Bila bi to jedna od ljepših biznis priča", govori Ivica Todorić koji je već prežalio nikad ostvaren posao s Mercatorom. Agrokor je za tu akviziciju osigurao 2 milijarde eura koje će potrošiti "ako se nešto pokaže u Turskoj ili Belgiji". » T-Portal

New Report

Close