LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ledo je odlicna firma ali da je od zlata bas i nije pa lura je prodana u puno bolja vremena za 300mil eura

Dazdevnjak, 06.12.2011. u 20:41
A da Agrokor uspješno radi unatoč krizi potvrđuje podatak, kojim se danas Puljić pohvalila novinarima: na razini grupe u prvih devet mjeseci zabilježili su rast prihoda od 8 posto. Tako primjerice prodaja Ledo Kinga, sladoleda koji je premium proizvod rasla je za 20 posto,

Vaš link

Evo i kako da čovjek onda ne kupi Ledo?
[/quote]

Dazdevnjak, 06.12.2011. u 20:41

Evo i kako da čovjek onda ne kupi Ledo?

vidite kako se različito piše ovisno o tome imate li dionice ili ne.
ovaj post je pisan kada je kolega imao dionice, tada mu je ledo bio super, a pogledajte ovaj pos gore, koji je maloprije napisao kada nema dionice.
A sada je situacija nemjerljivo bolja

a jesi me ulovio
to je isto pisanje samo što vi to kolega ne razumijete
ja kupujem ledo kad padne ispod 4500 jer mi je to dobra dugoročna investicja s obzirom na dobit po dionici, a prodajem kad mi je cijena povoljna i nađem nešto bolje za kupiti.
napisao sam da ne kupujem jer ne želim špekulirati o prodaji, a niti mi je sad cijena prihvatljiva, s obzirom da ima jeftinijih dionica,
kolega budite konstruktivni i dajte raspravi pozitivan tok, nemojte tako

inače nije pristojno baviti se drugima, a kad se vi bavite mnome, ja ću se baviti vama-ako vam je "situacija nemjerljivo bolja" tad ste sigurno stavili barem 40-tak posto portfelja u ledo i mnogo ćete zaraditi i to je sasvim u redu i ja vam želim sve najbolje
lijep pozdrav

inače nije pristojno baviti se drugima, a kad se vi bavite mnome, ja ću se baviti vama-ako vam je "situacija nemjerljivo bolja" tad ste sigurno stavili barem 40-tak posto portfelja u ledo i mnogo ćete zaraditi i to je sasvim u redu i ja vam želim sve najbolje
lijep pozdrav
[/quote]
Pa kako nije bolja.
još nedavno je Ledo bio preko 6k
A danas imamo špekulaciju o prodaji.
Ne znam da li ste to vidjeli ali evo link ako niste.
Pozlatile vam se riječi da mnogo zaradim, jer u zadnje vrijeme na ovoj burzi samo gubim.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=141943&cHash=71db85c65e&keepThis=true&TB_iframe=true&height=650&width=850&caption=HRT%3A+Vijesti

Pa kako nije bolja.

nemam stvarno pojma da li će prodati ili neće.
No meni izjava "eventualno može uključivati i prodaju" ne znači ništa-jer to može i značiti sve , ali i ništa- a to je pak za mene preveliki rizik. Takav sam ulagač, – kad je god rizik u pitanju bježim od toga.
radim puno grešaka pa je možda i ovo jedna od njih, – jer imam utisak da prije neće prodati nego hoće. S druge strane prilika kakva je merkator se ne propušta i svi bi to napravili na njegovom mjestu, ako moraju, da ga se dočepaju.

Druga je strana toga što je to prvi objavio Slovenski Dnevnik. savjetujem Vam da pročitate zadnjih 10-tak članaka koje su napisali o agrokoru. To je bilo takovo pretenciozno pisanje njihovih novinarki (vesna i suzana) kakvo ozbiljne novine ne bi smjele objavljivati (od laži, omalovažavanja agrokora, i sl- to je nešto prestrašno). Ako je došla neka i dobra vijest za agrokor to jednostavno ne objavljuju.

Kažete da je nedavno ledo bio na 6000 -bio je, samo što je tad makro-stanje bilo znatno bolje nego što je sada.

ne tvrdim da ledo ne vrijedi barem 7-8 tisuča pa i više, kao što ne tvrdim da je bilo jako pametno što sam prodao. kratkoročno sam dobro zaradio i htio sam ojačati keš poziciju, no dugoročno želim imati ledo u portfelju. Bila bi šteta da se proda i da ledo ode s burze, kao što je netko to već ovdje i primjetio za zapi.

ukoliko dođe do realizacije mercatora ledo ide na prodaju. previše je agrokor grupa zadužena.mora prodati ledo kako bi zatvorio financijsku konstrukciju.

ukoliko dođe do realizacije mercatora ledo ide na prodaju. previše je agrokor grupa zadužena.mora prodati ledo kako bi zatvorio financijsku konstrukciju.

uopće ne mora, Agrokor je dao javnu ponudu s vrlo jakim igračima koji mogu dati lovu za kupnju, a da im Agrokor poslije to vraća (naravno s kamatama)…kao garanciju može im dati dionice LEDA što ne bi dovelo do javne ponude jer bi oni imali smao rpavo zaloga na njima…ima tu puno varijanti, tako da Todorić sigurno neće prodati LEDO osim ako mu dođe voda preko ušiju

Moje pisanje je isključivo odraz mojeg razmišljanja u određenom trenutku, a ne savjet za kupnju/prodaju dionica.

Očito je da su investitori prepoznali potencijal ove dionice, tome svjedoči i promet u zadnja 2 tjedna. Ulaz je itekako povoljan jer su investitori shvatili da se potencijal leda može osloboditi puno prije nego kod ostalih podcijenjenih dionica tipa korf, ptkm i adpl koje su isto tako vrhunske dionice za ulaganje po ovim diskontnim cijenama. Znači ulaganje u ledo pruža sigurnost pošto fundamenti pokazuju podcijenjenost, a potencijalni brzo očekivani rast gledajući promet i posljednje špekulacije o prodaji bi trebali biti samo dodatni bonus za kupnju. To je izgleda prava win-win situacija. Lp

[img][/img]

Luku Rajića LEDO ne zanima….

http://www.vecernji.hr/biznis/rajic-ledo-me-ne-zanima-usredotocen-sam-lijekove-clanak-354299

čuo danas od frenda iz slovenije …šuška se oko jankovića da je mercator …NAŠ ! bumo vidli kolko je šuška …točna ..

čuo danas od frenda iz slovenije …šuška se oko jankovića da je mercator …NAŠ ! bumo vidli kolko je šuška …točna ..

Prodaja Mercatora zaključena do svibnja ili lipnja iduće godine?
Autor: Business.hr/Hina | 13.44, 13.12.2011.

Pregovori vlasnika Mercatora s Agrokorom, unatoč velikoj suzdržanosti sadašnje uprave, nastavljaju se oko prodaje 52 posto dionica za koje je hrvatski koncern na međunarodnom tenderu predao najpovoljniju ponudu od 221 eura za dionicu, tvrde u utorak slovenski mediji.

Prema prvotnim najavama pregovori slovenskih banaka i Pivovarne Laško trebali bi biti završeni do kraja godine, s mogućnošću produljenja, no ishod pregovora je neizvjestan, navodi ljubljansko "Delo".

I vlasnici dionica, slovenske banke i Pivovarna Laško (PL), kao i pregovarači Agrokora, optimistični su glede ishoda, iako još nije osigurana puna kooperativnost uprave Mercatora glede dubinskog pregleda poslovanja nakon koje bi uslijedila obvezujuća ponuda, a već se radi i na kupoprodajnom ugovoru, navodi vodeći slovenski list. "Delo" dodaje da bi "prema optimističnim ocjenama prodaja Mercatora mogla biti zaključena i novac uplaćen do svibnja ili lipnja iduće godine, a po pesimističnima – nikada".

List iznosi i neke detalje iz nacrta kupoprodajnog ugovora koji još nisu definitivni i još se usklađuju. Nacrt sadrži 16 obveza koje preuzimaju kupac i prodavač dionica, a među ostalim Agrokor bi jamčio da tri godine neće iz poslovnih razloga otpuštati zaposlene, a u suprotnom su predviđene sankcije, odnosno visoke otpremnine. Također sa sadašnjim dobavljačima Mercatora bili bi zadržani postojeći odnosi te osiguran pristup Agrokorovoj trgovačkoj mreži pod komercijalnim uvjetima, sjedište Mercatora kao dijela novog holdinga još bi najmanje pet godina ostalo u Ljubljani te se tri godine ne bi dijelile dividende iz poslovanja Mercatora.

Osim toga, ako slovenski državni regulatori za tržišno natjecanje i vrijednosne papire ne bi dali zeleno svjetlo za već potpisan kupoprodajni ugovor, on bi se automatski raskinuo, a isto bi se dogodilo ako bi regulatori dali svoju suglasnost, a kupac ne bi na vrijeme isplatio novac predviđen ugovorom.

"Delo" navodi kako još uvijek nije u potpunosti isključeno ni to da bi i u slučaju dogovora vlasnika i potencijalnog kupca prodaju najveće slovenske trgovačke kompanije opet mogla stopirati politika.

New Report

Close