dajte molim vas, kakva prodaja LEDA?!
kad bi se LEDO spremao za prodaju, danas bi bili višemilijunski prometi na burzi i bar 500-1000 komada jer bi kupovali insajderi, a ne ovaj jad od 40 komada koje su pogrickali navučeni mali ulagači [bye]
upravo tako….promet je tek malo povećan jer su mali ulagači odmah na otvaranju navalili skidati prodaju, a kad je euforija popustila cijena je počela padati
Kolega Apoksiomen, vama prihodi nisu bitni kod prehrambenih tvrtki? Ledo s milijardu kuna godišnjeg prihoda postiže cijenu od tri milijarde kuna? P/E = 30? To vam se ne čini previsokim bez obzira na defanzivnost sektora? Ledo će zadržati profitne marže ulaskom u EU? Ne mislite da je problem Ledu ostvarivati rast? Nije li u regiji ionako već postigao sve što je mogao postići? Ići će ko Ina, velite?
Šta, sladoled je nova nafta? Ili grašak? Jesu li pronašli nalazište graška u Molvama? Ili možda imaju revolucionarnu metodu uzgoja smrznutih riba?
Kolega lebowski ..trenutni P/E leda je 8,59 ..daleko je 30….a mislite da mercator vrijedi 830 miliona ….i da toda ide davati 221 euro po dionici…puno više od prosječne cijene na burzi i da nema matematiku ? …imat će je i eventualni kupac leda …ak ovaj to odluči prodat …al da bu todi za to trebalo love …bude…e sad …kupujete stan i vani vam stoji bmw…i fali vam …bute ga prodali za stan ili ne …kaj više želi toda ? …game is open ….
i ovo na kraju ….piskarala pisu …nitko ne garantira da se prodaja bude dogodila …al što bu se vrijeme odluke više približavalo ..ovdje bu se zakuhavalo …ako insideri krenu nanjušit ćemo ih …ovaj kolač nam ne bu pobjegao …
Kolega janlana, dobronamjeran savjet – koncentrirajte se na misli koje želite prenijeti javnosti, umjesto na trotočke.
Kolega Apoksiomen, vama prihodi nisu bitni kod prehrambenih tvrtki? Ledo s milijardu kuna godišnjeg prihoda postiže cijenu od tri milijarde kuna? P/E = 30? To vam se ne čini previsokim bez obzira na defanzivnost sektora? Ledo će zadržati profitne marže ulaskom u EU? Ne mislite da je problem Ledu ostvarivati rast? Nije li u regiji ionako već postigao sve što je mogao postići? Ići će ko Ina, velite?
ha, to je samo jedan vid gledanja. ima i drugi. NIkad nismo vidjeli konsolidirano. Sve te brojke su bez bosne, madjarske itd. itd.Mozda je taj P/E kakvih 6 a na 15k je 18. Plus kupac kao unilever tu sigurno moze racunti na singerijski efekat kao sta toda racuna s mercatorom za kojeg kazu da je na 160E precjenjen a on nudi 40% vise (a vjerovatno bi i vise). Sta nije uopce cudno kad sam toda kaze da bi samo u ustedama na dobavljacima ustedio kolko ono rece..mislim 150mil E godisnje (?). Ili tako nesto.
I pitanje je veliko dali je ledo zavrsio rast. Udio smrznute hrane preko zime sve vise raste.
Ovo je mozda malo i optimisticnija strana gledanja al mislim da nije nerealna.
Kolega janlana, dobronamjeran savjet – koncentrirajte se na misli koje želite prenijeti javnosti, umjesto na trotočke.
fala kolega …dobar savjet uvijek zlata vrijedi ..i ne škodi 🙂
Pitanje je zašto se, ako se, uopće razmišlja o prodaji Leda sada, kada za Mercator već ima osiguranu konstrukciju?
Meni kao dioničaru Belja je za ponadati se da priprema novac da ispuni obvezu javne ponude za Belje.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=38431
lp
Pitanje je zašto se, ako se, uopće razmišlja o prodaji Leda sada, kada za Mercator već ima osiguranu konstrukciju?
nije to nikakva novost, nego su novinari iz ponude koju je Agrokor dao za Mercator iščitali da u slučaju da Agrokor bude imao problema s nabavkom kapitala, uvijek postoji mogućnost prodaje Leda. Dakle, u smislu da je prodaja Leda, kao i bilo koje sastavnice Agrokora, uvijek je jedna od mogućih opcija ako banke ne bi odobrile kredite….a to sve nema nikave veze s javnom ponudom za belje
džabe kontraargumenti, ekipa je pročitala da Toda cijeni LEDO na 15.000 kn po dionici i kupuje…ajde baš me zanima dokle ćete ga dići do kraja godine????
Meni kao dioničaru Belja je za ponadati se da priprema novac da ispuni obvezu javne ponude za Belje.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=38431
lp
…fala kolega plavi …
"…..a koje mogu eventualno uključivati i prodaju portfelja …??!!!…." ..jel se to dimi ?
TODA prodaje svoje jer nema LOVICE!!!!!!!
A rulja NEKA RAZMIŠLJA AKO MOŽE!!!!
Navali narode……. još malo pa nestalo!!!! [thumbsup]