evo još nekih medija
http://www.poslovni-savjetnik.com/investitor/todoric-ce-prodati-ledo
Todorić će prodati Ledo?
Pon, 05/12/2011 – 10:32
Podijeli
Koncern Agrokor u postupku preuzimanja Mercatora ima vrlo male mogućnosti novog zaduživanja i to u maksimalnom iznosu od otprilike 250 milijuna eura – što je granica da ne prekrši obaveze prema investitorima u svoje obveznice, piše Poslovni dnevnik.
Ljubljanski Dnevnik ističe, pozivajući se na dokumente iz UniCredita, da koncern Ivice Todorića akviziciju Mercatora namjerava odraditi uglavnom bez vlastitih sredstava s obzirom da je riječ o poslu teškom više od 830 milijuna eura.
Prodaje Ledo?
Potencijalnim partnerima pri tom Agrokor najavljuje i opciju prema kojoj bi radi namicanja porebnog kapitala tijekom naredne godine prodao Ledo za koji bi, kako se neslužbeno doznaje, mogao dobiti 480 milijuna eura, a kao mogući kupac spominje se Unilever.
Dnevnik navodi da bi u postupku preuzimanja Mercatora Agrokorovi partneri EBRD i IFC trebali osigurati svaki po 170 milijuna eura.
Zanimljivo je i da se kao mogući partner kojeg bi Agrokor uveo navodi rovinjski Adris koji bi ”dodao” još potrebnih 280 milijuna eura.
Ljudi moji, koju moć imaju ova piskarala!?
dajte molim vas, kakva prodaja LEDA?!
kad bi se LEDO spremao za prodaju, danas bi bili višemilijunski prometi na burzi i bar 500-1000 komada jer bi kupovali insajderi, a ne ovaj jad od 40 komada koje su pogrickali navučeni mali ulagači [bye]
Ma nemoj …kad nam skinu ATPL za 30 % u tjedan dana …onda nisu jadni mali navučeni …kad Ingra ode dole 99 % od ATH …onda je to tržište ….a rast odmah smatraš navlačenjem …..kolektivni crnjak pesimizam su nam navukli na glavu ..i zakaj bi cijena 5500 bilo navlačenje …pa početkom godine se tržilo iznad 6 …zato kaj je večina dionica ispod realnih vrijednost ? …kaj to nije onda cijeli ZSE namjerno navučen nadolje ?
Nitko ne komentira cifre koje su spomenute?
480 mil EUR?
Ako je i za cijeli LEDO puno je a ne samo Agrokorov paket..
Pa to je oko 16k -20k po dionici???
ne vidim zašto se svi čude prodaji Leda?
vrlo realno je očekivati prodaju kada se sve zbroji, vjerojatno ne po ovoj cijeni koja je spomenuta ali 10k je realno…ja sam strpljiv pa ću pričekati
Nitko ne komentira cifre koje su spomenute?
480 mil EUR?
Ako je i za cijeli LEDO puno je a ne samo Agrokorov paket..
Pa to je oko 16k -20k po dionici???
Ne da je puno, nego je previše, čak i da je cijeli paket. Na ovim razinama (5.300 kn) ne čini se skupim, ali mislim da je odokativnom optimističnom metodom, kojih 8.000 kn per šer nekakav maksimum. S obzirom da je eventualna prodaja predviđena tijekom iduće godine, trenutni diskont čini se optimalnim. Možda dogura i do 6.000 kn, uz malo burzovne euforije dakako.
Nemam dionice Leda i ne namjeravam ih kupovati. Osim ako ne padnu na jedno 2.500 kn. 😀
adrisu će bolje od leda doći tisak. ja mislim da će tisak biti žrtveno janje agrokora i to ne za cijenu nižu od nabavne (425 kuna), štoviše mislim da će todorić fino zaraditi. eto, to je molje mišljenje.
Mediji prenose vijesti, a vijesti imaju moć. Najbolji pak tumači vijesti obično ostvare najveću zaradu. Pretpostavit ćemo da novinari ovu vijest nisu izvukli iz guzice, već im je neka od stranaka (recimo, uprava Mercatora) neslužbeno dala papire iz kojih se vidi da Agokor cijeni Ledo 480 milja eura, dakle kao da je riječ o Microsoftu, a ne o prehrambenoj industriji. U svakom slučaju ne sumnjam u informaciju da
Agrokor cijeni Ledo na 480 milijuna eura.
Hoće li se nekome taj Ledo uvaliti po toj cijeni ili ne, je li Ledo uopće na prodaju ili ne, je li Agrokorova ponuda za Mercator gubi na snazi ovako optimističnom procjenom Leda, odnosno govori li ta procjena da Agrokor izmišlja lovu za preuzimanje Mercatora, to je nekoliko drugih parova čarapa.
Priprema za iskrcavanje ,treba svježih ovčica na bidu ,pa se ljudi centrirali uz naslov.
2500-3000 kn ,bi se moglo reći kao razumna cijena ulaska .
ja sam čuo da su to ozbiljne priče, ali to sam čuo prije par mjeseci. eto – toliko su nam novinari ažurni. sve je moguće, no ja i dalje tipujem na tisak – ako uopće išta bude prodavao.
Priprema za iskrcavanje ,treba svježih ovčica na bidu ,pa se ljudi centrirali uz naslov.
2500-3000 kn ,bi se moglo reći kao razumna cijena ulaska .
[/quote]
To ti zato jer je ledo ostvario rekordnu dobit u ovoj godini pa bi se dionica trebala prodavati po povijesno niskoj cijeni da bi ju ti kupio?? Obicno je uzročno-posljedična veza obrnuta, tvrtka kada pokaže ovakvu dobit kao ledo ove godine onda cijena počne rasti! Ubiti nije toliko nelogično kako ti se sada u prvi tren čini. Nadam se da sam ti pomogao u budućem investiranju. Lijep pozdrav