LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve ima svoju cijenu…Da li je ovo već licitiranje ???

Evo i jutarnjem podrobnije o ponovnom aktualiziranju Nestle-a da bi kupio Ledo….Toda tvrdi da ga neće prodati… No, love će mu sada sasvim sigurno trebati, pogotovo ako prođe ponuda na Mercator….

http://www.jutarnji.hr/ivica-todoric–zeljko-rohatinski-sigurno-nece-u-politiku–uvijek-moze-doci-u-agrokor/940074/

A di je nesta bid…. [shocked]

;;;;;;;;;; IVANO7 ;;;;;;;;;;;;

A di je nesta bid…. [shocked]

Jednostavno nestao je ide niže pa nitko ne želi preplatiti .

Izašlo izvješće, u 1. Q više nego duplo manji minus.

[thumbsup]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[thumbsup]

lp

Neto dobit

Prošle godine -7.736.416
Ove godine -6.891.224

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[thumbsup]

lp

Neto dobit

Prošle godine -7.736.416
Ove godine -6.891.224

[/quote]

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/LEDO-fin2011-1Q-NotREV-N-HR.pdf

2010. – 2,7
2011. – 1,2

Gledao sam brutto, što je bitno koliko poreza platiš kad je gubitak?
Brutto je poslovanje.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Najbitnije u ovom izvješću je to da je Ledo uspio ponoviti približno iste prihode s cca. 30% manje kapitala. I to s toliko manje financijske imovine….
Gubitak prvog kvartala se i dalje smanjuje….

Najbitnije u ovom izvješću je to da je Ledo uspio ponoviti približno iste prihode s cca. 30% manje kapitala. I to s toliko manje financijske imovine….
Gubitak prvog kvartala se i dalje smanjuje….

A sukladno tome se smanjuje i cijena dionice sve je niža i niža .

Saga s Mercatorom se nastavlja… Po mome mišljenju otezanje ide na ruku Todoriću, jer u 6 mjesecu pivovarni dolazi na naplatu kredit. Zato je Toda i produžio svoju ponudu. Na kraju će Mercator završiti u rukama Tode, upravo ono što se Slovenci i boje jer prema njihovim riječima prodaja bi pogoršala status njihove prehrambene industrije (a pobaljšala status naše [proud])….

Banke će refinancirati Pivovarnu i odgoditi dospjeće kredita dok se ne napravi večinski paket za prodaju Merkatora i sprovede natječaj. To neće biti prije jeseni. Do tad se, mislim, ništa više bitnog neće događati. Pivovarna nema drugog izbora, jer o svemu odlučuju političari budući da je država vlasnik večine banaka, koje su pak vlasnice večine Merkatora i Pivovarne. Unikredit, Hypo i dr. manji dioničari koji nisu državni vlasnici, koji imaju manje bitnije udjele će ipak smatram na kraju prihvatiti pritisak političara. No natječaj za večinski udio Merkatora bi mogao ići na način da se onemoguči Todoriću da se javi (visina ukupnog prometa…), a novog vlasnika će vjerojatno vezati ugovorom, nešto slično kao što smo mi vezali Mol za Inu da u slučaju prodaje pravo prvokupa ima Slovenska država. Merkator je prevažan Sloveniji, kao što je nama prevažna Ina, Mađarskoj Mol itd… da bi reskirali da im Hrvati vedre i oblače po Sloveniji. To danas usprkos tržišnoj ekonomiji rade sve države da bi zaštitile radna mjesta, vlastitu ekonomiju…
Eto moje viđenje situacije
I dalje je dobro rješenje kapitalno povezivanje s Merkatorom, samo previše je tu dilema oko modela upravljanja.
Dokapitalizacija Pivovarne je upitno radi teškoća oko sakupljanja kapitala u Sloveniji, jer banke tamo loše stoje.
Mene tu zanima Pivovarna i naravno Ledo čije dionice imam.

Tisuću scenarija oko ove sage, no vidjet ćmo što donosi bliska budućnost (6 mjesec)…Tada će biti sve mnogo jasnije….
No, ono što je dalje bitno je da sektor proizvodnje hrane neumorno raste na svjetskim tržištima, pa će se kad tad to odraziti i na naše….
Kad je Belje onako odletilo svi su se čudili….
Dakako ovo se ne odnosi samo na Ledo već i na Viro, Belje, Zvijezdu itd…
Uostalom pogledajte graf….

New Report

Close