Ako to prodje , a moglo bi, i 3 booka bit ce malo za ledo
Apo koliko bi se onda morala tržit zvzd…….. [lol]
Hoćeš reći da ledo vridi 3 booka a zvzd niti jedan,………. [smiley]
BV sam za sebe ništa ne znači, kao ni jedan pokazatelj.to si dosad mogao naučiti.
danas sam na belju napisao da je Ledo odlična firma-po mom mišljenju uz jamnicu najbolja u agrokoru, ali da je dionica debelo precijenjena.kako je izašao ovaj članak o mercatoru išao sam gledati Ledove multiple.moram priznati da sam pogriješio.isprike imateljima.
godišnji FI za pozitivnim 4Q koji je tradiocionalno bio negativan je potpuno promijenio krvnu sliku.
ovo je sasvim Ok cijena za Ledo.može biti i 1000kn skuplji ili jeftiniji, ali to je taj rang.
fair cijena!
P/S 1,27
P/E 14,06
P/B 1,94
EPS 462,23
ROE 13,78%
Dug/kapital 38,75%
EV/EBITDA 11,63
uz KODT možda i najbolje izvješće na berzi, usprkos krizi te dvije firme redovno daju svako izvješće bolje od prethodnog! [thumbsup]
imao sam dosta dugo dionicu leda. s dionicom sve 5. ali zasto vas tu nije strah smanjene dobiti u odnosu na konzum. na belju ste svi u strahu a za ledo kao svi znaju da prodaje konzumu po maksimalnim cjenama sladolede?
jedino belje nece biti profitabilno jer ce besplatno davati konzumu..
mozda bi ledo imao 200 mil dobit da s konzumom radi kao s ostalima?
Hoćeš reći da ledo vridi 3 booka a zvzd niti jedan,………. [smiley]
Nemoj se ljutiti, ali polako pocinjem misliti da ti si jako posvađan s burzom i tk.
Daj prouci neke osnovne stvari, pa onda mozemo nastaviti diskusiju…
Znas li uopce sto je to BV?
Znas li sto je povrat na taj Bv?
I da, odgovorno tvrdim da zvzd ne vrijedi 1 book!
Ako znas kako se vrednujne tvrtka, onda znas i sto trebas gledati kod niskoprofitabilnih a sto kod visokoprofitabilnih tvrtki…
Malo si poletio, a radis grešku za greškom…
Nije to nista strasno, ali onda prihvati da nesto ne znas i dozvoli da ti to neko objasni, a ne s visine uopucivati glupe komentare,jer se zaista trenutno nemas razloga drzati visoko..
NHF
u slučaju nekog ludila ledo cca. 9.500 zvzd cca. 7.500