ja sam novi na ovom forumu, bas mi je super da postoji nesto ovako, novi sam u dionicarstvu ali radim sa svim velikim prehrambenim firmama u hrvatskoj 15 ak godina i znam kakve su kako se ponasaju.
mogu vam reci da je ledo daleko ispred svih po nacinu poslovanja sto je i vidljivo iz njihovih rezultata a bit ce sve ocitije u buducnosti, zato sam jako skeptican glede prodaje jer je to sigurno firma broj jedan u koncernu ali spekulacije o prodaji nebi trebale utjecati na cijenu dionice posto je ledo u tako izvrsnom stanju da je ova cijena bagatela
ja sam novi na ovom forumu, bas mi je super da postoji nesto ovako, novi sam u dionicarstvu ali radim sa svim velikim prehrambenim firmama u hrvatskoj 15 ak godina i znam kakve su kako se ponasaju.
mogu vam reci da je ledo daleko ispred svih po nacinu poslovanja sto je i vidljivo iz njihovih rezultata a bit ce sve ocitije u buducnosti, zato sam jako skeptican glede prodaje jer je to sigurno firma broj jedan u koncernu ali spekulacije o prodaji nebi trebale utjecati na cijenu dionice posto je ledo u tako izvrsnom stanju da je ova cijena bagatela
Ti si "novi u dioničarstvu" ali znaš "da je ova cijena bagatela”?
Da li bi to mogao malo pobliže pojasniti?
pa da
pogledaj kakve su cijene imali prije krize i kako se njihova dionica opcenito ponasa na burzi,
ako ih usporedis sa bilo kojom prehrambenom kompanijom oni bi trebali biti dva put bolji od svih
jer to i jesu u poslu, tolko ja mogu rec sa poslovnog aspekta a ti ako imas neka saznanja sa burze o toj dionici samo daj
Ledo je ostvario u prva tri kvartala 124 milijuna kn dobiti..
Koliko je tvrtki to ove godine uspjelo..?
Kolika je imovina tih tvrtki
Ja stvarno ne znam koliko je Ledo ostvario dobiti i zahvaljujem na info koju si stavio, ali?
Vidim da je npr Konzumu dobit pala sa 222 miljuna kuna na 125 miljuna!
E sad ako može podatak za koliko je Ledo prosla da vidimo da se možda Ledo ne šminka kao mlada pred prodaju, a prije toga se nekomtajanstvenom rač. metodom knjižena dobit uzvuče??
Ne tvrdim nagađam, ali me zanima…………ne bih želi ispasti magarac, a ne bi vjerovatno ni drugi to voljeli ispasti.
Pa ako može……….
imate krivu sliku o ledu, ljudi misle da je ledo sladoled, to nije tocno, oni dilaju hranu restoranima i hotelima i to u kombinaciji sa odlicnim turizmom i novim skrinjama kod tiska je odgovorno za njihov super promet koji je samo 5 posto manji nego prosle godine kad su potukli sve rekorde
a cinjenica da sad imaju pod sobom cijelu regiju gdje su glavni igraci bez konkurencije je dovela do toga da kupuju sirovinu za sve tvornice odjednom i omogucila da ustede brdo love
price o prodaji su defakto jedini nacin da neki od globalnih igraca uleti na to trziste i vjerojatno zato kolaju
a vi razmislite koliko je trziste smrznute hrane bitno kad se sagleda transport namirnica i trendovi zdrave hrane za krajnjeg korisnika
kaj stvarno mislite da klopa u konzum dolazi prek noci?
kaj mislite da restaci i hoteli imaju frisku klopu svaki dan?
ili ste mislili da se pojede milijarda i nesto kuna u sladoledima?
vidim da je ovaj forum nagnut spekulacijama i filozofiranju i nadam se da sam vam sada rekao neke nove stvari o ledu da barem znate kakva je firma od koje imate dionice
Tko god je kupovao ledo kad je Governer savjetovao, na 3 k…je brutalno u plusu…nije stvar kaj ste onda kupili, sve je tad bilo dobro, nego je covjek pidsao da ovo ne prodajete ispod 7k…
Ušminkavanje mlade za prodaju kažete….uhhh ako tako bude, otice ledo visoko [bye]
Možda hoće možda neće. Ukoliko se to dogodi kojim slučajem, ja kao prosječan ulagač neću znati cijenu, a sadašnja je već premašila 2,3 knjig. vrijed. što mi se osobno čini vrlo visoko za kompaniju koja gubi prihode umjesto da ih povečava kao što se tvrdi na stranicama teme!
Pad prihoda je očit. Mene to ne veseli kao vas ostale. Pače sam zabrinut jer kriza ne obečava da će ljudi kupovati Ledov asortiman pojačano. Prije bih rekao suprotno, da če prihodi drastično padati jer su kupci u regiji čista sirotinja koja može bez smrznute hrane.
Sama Ljerka kaže da su počeli peči kruh kod kuće, treba li tome komentar?
Ja sam fundamentalist, mene to ne muči kolika je cijena i vaša očekivanja.Očekivalo se na Ingri prodor u Rusiju pa sad ne može isplatiti mojim frendovima izvršene radove. A nisu mali.
Uostalom zašto kupiti dionicu ako joj budučnost ne donosi rast.
Da bih je držao zbog dividende?
Tko zna hoče li je uopće biti iduće godine?
opet krivo
Pače sam zabrinut jer kriza ne obečava da će ljudi kupovati Ledov asortiman pojačano. Prije bih rekao suprotno, da če prihodi drastično padati jer su kupci u regiji čista sirotinja koja može bez smrznute hrane.
pitajte svoju suprugu kad vam stavi rucak na stol od kud joj grasak, i opcenito povrce preko zime a kriza je sada.
ne kuzim, mislite da ce se ljudi na ovim podrucjima odreci hrane ili preci masovno na uzgoj?
bojim se da ne razumijete proces transporta hrane do krajnjeg korisnika, gotovo sve se smrzava i tako transportira, pitanje je kako se to vama kao krajnjem potrosacu prezentira pa vi mislite da je svjeze,
ili ste mislili da se sva ta hrana u trgovini stvori tamo preko noci ?
pa cemu bi sluzili brodari da je tome tako?
o ingri ne bih htio pricati ipak je ovo topik od leda, oni dobivaju hrpu love sa jednog mjesta a ledo dobija malo love sa brdo mjesta, jasno je da se ledo nosi sa krizom 10 puta bolje od ingre
Budući predsjednik nekad davno je radio u ledu. To mu je bilo prvo zaposlenje.
Vaš link