LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad se financiraš sa godišnjom kamatom od 0,1% i odgodom plaćanja od pola godine (ili nikad, češće nikad) onda i nije neki problem stvoriti takvo carstvo

realna istina je ipak malo drugačija…….todorićeva poslovna politika može prolaziti u ovakvom politički podobnom okruženju, ali tako neće funkcionirati uvijek i stalno….

ovo su loše postavljeni temelji kolega guverner, vaše knjige to zorno objašnjavaju

ovo je tek puka digresija na vaše veličanje lika i djela g. todorića, nema veze s ledom, ledo bilježi fascinantne rezultate i svakako je daleko vrednija firma nego što to burza danas kapitalizitra, ali ta firma je upravo uspjela zahvaljujući agrokor poslovnom mediju….

što je za ledo odlično za nekog malog hrvatskog poduzetnika je put u propast, nažalost…..stoga razmislite malo prije nego što počnete glorificirati polumafijašku poslovnu politiku

Kolega Sunseekers, Todorićevo carstvo sa Konzumom kao driverom i najvećim retail lancem u RH je postavljeno na Walmartovom poslovnom modelu. Doslovna je kopija istog. Uvjeren sam da će se Agrokor u doglednoj budućnosti fokusirati sve više na retail (ipak je to najjači sektor na svijetu) i širenje retail-a regijom (akvizicije susjednih retail lanaca, ali i nekih rugih… pokušaja je već bilo..Rusija, Turska, etc…) a da će se postupno rješavati profitabilnih i visoko utrživih prehrambenih akvizicija u svrhu podrške u financiranju retail akvizicija. To je neka moja vizija u kojem bi smjeru mogao i trebao ići Agrokor. vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu.

I'LL BE BACK

što je za ledo odlično za nekog malog hrvatskog poduzetnika je put u propast, nažalost…..stoga razmislite malo prije nego što počnete glorificirati polumafijašku poslovnu politiku

ja ne vidim nista lose u todinu nacinu poslovanja..mislim da je u interesu svih da on stvori sto bolje poslovno carstvo, sa sto vise radnih mjesta i sto vise love u proracunu RH. gospodarstvo treba financirati i poticati sa sto manjim kamatama i ne vidim nista lose u tome.
ma koji mali poduzetnici..vidis da su strani prehrambeni lacni doveli male trgovine na ponor. i tako je to svagdje i prema toj globalizaciji se i ide..

evo samo primjer belja ili pik vrbovec..das todi upropastenu firmu a on stvori carstvo. zaposlio ljude, puni proracun. pa normalno da mu drzava mora u tome pomoci.
pa normalno je i da hvata veze i poznastva gdje god moze i da ko koristi. a gdje to nije tako?
sta je bolje da ti firmu kupi neki kutle koji otpusti ljude i rasproda imovinu? od toga niko nema nista.
covjek je sposoban i treba ga poticat. da je bar vise takvih.
a da on vjerovatno gusi puno drugih to je istina, ali koja to mala riba jede veliku. to je prirodan odnos.
ti bi sad idealan sustav gdje su svi sretni i zadovoljni.
a uostalom, ovdje smo na forumu, topic ledo i valjda nam je u cilju da velicamo onog ko na dize cijenu dionice a ne da zalimo one koje je mozebitno zgazio na tom putu.

Kolega Sunseekers, Todorićevo carstvo sa Konzumom kao driverom i najvećim retail lancem u RH je postavljeno na Walmartovom poslovnom modelu. Doslovna je kopija istog. Uvjeren sam da će se Agrokor u doglednoj budućnosti fokusirati sve više na retail (ipak je to najjači sektor na svijetu) i širenje retail-a regijom (akvizicije susjednih retail lanaca, ali i nekih rugih… pokušaja je već bilo..Rusija, Turska, etc…) a da će se postupno rješavati profitabilnih i visoko utrživih prehrambenih akvizicija u svrhu podrške u financiranju retail akvizicija. To je neka moja vizija u kojem bi smjeru mogao i trebao ići Agrokor. vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu.

Nevažno hoćeš li ti biti u pravu, u prethodno citiranom postu od tvoje strane bilo je riječi o tome da može on imati super rezultate, ali uz minimalne kamate i velike dugove dobavljačima, uz kupnju firmi po jednu kunu i nikad plaćanja njihovih dugova državi, znamo kako i zašto (sprega,mito i korupcija).
Koliko će to potrajati neznamo, ali znamo da na burzi kupujemo budućnost ili bar tako kažu tvoje knjige. Kad zbrojiš 2 i 2, vidiš da je ova situacija s todom neodrživa na duži rok. Jer kad tad će se u ovoj zemlji cijeniti znanje, a ne veza.
Jel shvaćaš sad prije citirani post?

laliću, nemam vremena trošiti svoje znanje na tebe i tvoje gluparije. ti si svoj Ledo prodao po 5K, kao i JNAF po 2600 pa si miran i siguran od propasti. [bye]

I'LL BE BACK

Jutarnji.hr Novac | Vijesti
Ljudi iz Blackstonea kod Todorića Piše: B. Stipić
Foto: Davor Pongračić/CROPIX

Predstavnici Blackstonea u Beogradu su razgovarali s prvim ljudima Miškovićeve Delte

ZAGREB – Ivica Todorić, vlasnik i predsjednik Uprave Agrokora, razgovarao je ovih dana o ulaganjima s predstavnicima američkoga investicijskog fonda Blackstone, pišu srpski mediji. Međutim, u Agrokoru demantiraju da je bila riječ o bilo kakvim zajedničkim poslovima.

“Mi smo već dugo u dobrim odnosima s private equity fondovima s kojima redovito održavamo komunikaciju i posjećujemo se.

Posjet je bio informativnog karaktera, nije se razgovaralo ni o kakvom konkretnom poslu”, odgovor je iz Agrokora.

Inače, Agrokor i Blackstone bili su partneri u pokušaju kupnje turskoga trgovačkog lanca Migros početkom prošle godine.

Srpski mediji tvrde da su predstavnici Blackstonea u Beogradu razgovarali s prvim ljudima Miškovićeva Delta holdinga o kupnji trgovačkog lanca Maxi, a zainteresirani su i za kupnju Petrokemije te Jat tehnike.

ja ne vidim nista lose u todinu nacinu poslovanja..mislim da je u interesu svih da on stvori sto bolje poslovno carstvo, sa sto vise radnih mjesta i sto vise love u proracunu RH. gospodarstvo treba financirati i poticati sa sto manjim kamatama i ne vidim nista lose u tome.
ma koji mali poduzetnici..vidis da su strani prehrambeni lacni doveli male trgovine na ponor. i tako je to svagdje i prema toj globalizaciji se i ide..

evo samo primjer belja ili pik vrbovec..das todi upropastenu firmu a on stvori carstvo. zaposlio ljude, puni proracun. pa normalno da mu drzava mora u tome pomoci.
pa normalno je i da hvata veze i poznastva gdje god moze i da ko koristi. a gdje to nije tako?
sta je bolje da ti firmu kupi neki kutle koji otpusti ljude i rasproda imovinu? od toga niko nema nista.
covjek je sposoban i treba ga poticat. da je bar vise takvih.
a da on vjerovatno gusi puno drugih to je istina, ali koja to mala riba jede veliku. to je prirodan odnos.
ti bi sad idealan sustav gdje su svi sretni i zadovoljni.
a uostalom, ovdje smo na forumu, topic ledo i valjda nam je u cilju da velicamo onog ko na dize cijenu dionice a ne da zalimo one koje je mozebitno zgazio na tom putu.

[/quote]

tako je kolega, dajmo mu cijelu hr, proglasimo ga imperatorom i robujmo mu za 300 do 400 eura, malo ljudi ima lovu i vremena ulagati na burzi i kakati po forumu bez veze

a jel imas neku drugu ideju..ili cemo dati njemu il ce ti doci stranci..vidis da se sve globalizira..
i meni bi bilo puno bolje neko samoupravljanje gdje radnici imaju dionice..
ovako smo svi osudjeni da budemo kmetovi a par ljudi u hr ce drzati 90% bogatstva..tako je to svagdje..

a htjeli ste kapitalizam..evo vam sad

lagano se topi ovaj ask…. blokada je preblizu to je jedino sranje

Zadnja transakcija po 6.699,95
A šta liparite, zaokružite na 6700 i sve 5

ttp://www.youtube.com/watch?v=XTzjTaGxews

15.10.2009 > T: 12.10.09 Pros. cijena: 5.635,30
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85%
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.255 4,66% +14
3. INVESTCO D.O.O. 4.651 2,11%
4. PBZ Croatia osiguranje OMF 2.483 1,13% +40
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.441 0,65% +16
6. PBZ D.D. 1.329 0,60%
7. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53%
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 884 0,40% -20
9. PBZ D.D. 703 0,32%
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 479 0,22%
UKUPNO 196.993 89,47%

za zecove kafe i kerove krofne [thumbsup] [thumbsup]

I'LL BE BACK

Evo kad me se već proziva na topicu JNAF-a, da napišem nešto ovdje . Kako samo tamo pisao o zamkama vlasničke strukture to ovdje neću ponavljati. Prije svega čestitam svima onima koji su u odradili dobar dio ovog rasta u dionici jer su fino zaradili. Ja ću dole staviti samo fundamentalne razloge zašto nisam kupio LEDO, iako je LEDO odlična firma prije svaga da se razumjemo….
Na topicu JNAF-a sam napiasao da mislim da je ova firma na svojim vrhuncima i da kao i svugdje nakon vrhunca slijedi stagnacija i poslije pad. Da li sam u pravu ili nisam vrijeme će pokazati…

Prije svega, Ledo, što je mene uvijek ljepilo za dionicu ima odličan povrat na kapital. I to je činjenica. I to cijena dionice mora popratiti. Sada je Ledo zato na cca. 2,5 booka, te je i cijena to popratila.
No iz godine u godinu Ledo je rastao. Kapital je bujao (zbog povrata), za zaduženja je bilo mjesta i ona su se povećavala….Slijedom svega toga i prihodi su zbog mase aktive konstantno rasli i povećavali se te time tvorili sve veću i veću dobit….
Tako je (gledajući samo polugodišnja izvješća) omjer poslovnih prihoda i aktive 2005 g. iznosio 44,78%. Dakle na jednu kunu iz aktive oni su prihodovali 0,4478 kn…2006 g. taj omjer je 52,83%, 2007 55,58%, te 2008.g. 60,88%….Dakle, vidljiv je konstantan rast…

Ove godine taj omjer je 43,53%…Pad za 28,5%….
Većina ljudi, nažalost, samo gleda prihode, uspoređuje ih prošlogodišnjim i kaže pa pad prihoda je mali….Da, ali s kojom aktivom ?????

Kako sad slijedi najjači Ledov kvartal vidjet ćemo da li je ovo samo bio loš trzaj ili lagana najava početka stagnacije firme…Ja ništa ne tvrdim….moguće je da je ovo samo pogrešan korak….

Ove godine taj omjer je 43,53%…Pad za 28,5%….

dajte kolega flyer pazite što pišete, pogledajte što ste učinili:

Kupnja – LEDO-R-A
3 6.307,01
2 6.000,30
6 5.800,00
8 5.636,10
1 5.490,00

Prodaja – LEDO-R-A
6 6.600,00
1 6.698,49
9 6.699,00
11 6.700,00
7 6.800,00

sad očekujem da kolega flyer demantira svoje pisanje i stavi naloge na kupnju da popuni gap koji je napravio [angry]

New Report

Close