LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a kaj je loše izvješće neg loša vijest? ja stvarno sumnjam da su dioničari atpl, ingr i ostalih turbo firmi do jutra slavili gubitke i pucali od sreće [lol] [lol]

Postoje i druge loše vijesti osim izvješća.

A vidjeti ćeš da će na kraju godine takve dionice završiti više nego dionice firmi koje i dalje dobro posluju. To je naš ZSE.
[/quote]
Insider ti si u potpunosti u pravu ali Rocky5 ti hoće reći da postoje i drge vjesti , a to su laži koje uprno ponavlja grupa ljudi koja druka svoje dionice bez obzira na pad od katastrofalnih – 70 % kao naprimjer Tehnika i Atlanska ploovidba. U isto vrjeme šire laži o dionicama koje su odlično poslovale kao Zvjezda , Ledo Igh itd. No i lažima jednog dana dođe kraj jadni luzeri koji njih slušaju i kupuju gubitaše. Nekad su slušali takove i kupovali Kemoboju a danas se tom dionicom niti ne trguje . Ulagači pratite samo rezultate sve ostalo je laž.
[/quote]
tako sam ja slušao tebe i kupio SNBA,ti si tvrdio da će to ići do 500 kn,zar ne?

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

a kaj je loše izvješće neg loša vijest? ja stvarno sumnjam da su dioničari atpl, ingr i ostalih turbo firmi do jutra slavili gubitke i pucali od sreće [lol] [lol]

Postoje i druge loše vijesti osim izvješća.

A vidjeti ćeš da će na kraju godine takve dionice završiti više nego dionice firmi koje i dalje dobro posluju. To je naš ZSE.
[/quote]
Insider ti si u potpunosti u pravu ali Rocky5 ti hoće reći da postoje i drge vjesti , a to su laži koje uprno ponavlja grupa ljudi koja druka svoje dionice bez obzira na pad od katastrofalnih – 70 % kao naprimjer Tehnika i Atlanska ploovidba. U isto vrjeme šire laži o dionicama koje su odlično poslovale kao Zvjezda , Ledo Igh itd. No i lažima jednog dana dođe kraj jadni luzeri koji njih slušaju i kupuju gubitaše. Nekad su slušali takove i kupovali Kemoboju a danas se tom dionicom niti ne trguje . Ulagači pratite samo rezultate sve ostalo je laž.
[/quote]
tako sam ja slušao tebe i kupio SNBA,ti si tvrdio da će to ići do 500 kn,zar ne?
[/quote]
I dalje to tvrdim SNBA ili ti Slatinska banka kad se oporavi cjelo tržište najmanje 500 kuna ako si stvarno kupio budi miran i sretan , pojedinci su ju kupovali i na 550 kuna pa ne plaču.Tko se još sjeća Rječke banke RIBA taj zna da je u jednom trenutku došla na 300 kuna onda pala naglo na 100 i tu bila dosta dugo a onda postepeni rast i kad je crobex bio preko 5.000 bodova ta RIBA je bila oko 1.000 kuna a na toliko bi tada došla i Slatinska banka da nas nije pogodila ova svjetska kriza.No poslije kiše uvjek dolazi sunce.

Da netko iziđe s ovakvim izvješćem u US. narasao bi 20% u jednom danu. Al zbog loše likvidnosti to je kod nas nemoguće.
Tako da bi moj odgovor na pitanje kad će se to odraziti na burzu bio: kad se u igru ukljući netko tko je spreman utrošiti koji miliončić u ovu dionicu.

ja sam možda malo laik na burzi,ali možeš li mi objasniti zašto bi svi hrlili zbog dobrog izvještaja kupovati dionice Leda? Oni isplaćuju vrlo malu dividentu,oko 2 posto od vrijednosti dionice,a s obzirom da je Agrokor većinski vlasnik,koji vrlo vjerovatno nikada neće prodavati većinski paket dionicajer im da firma treba za popunu asortimana u Konzumu,ne vidim razlog zašto bi netko imao dionice Leda,a kad ih već netko ima ne vidim razlog zašto bi ih netko skuplje kupovao.
Dionice se kupuju ili zbog dobre dividente kao što su ATPL I HT,ili zbog veće cijene koja može nastati kod preuzimanja,kao što smo imali slučaj kod Ine i Plive.Pa mi objasni šta je tu ludilo za male dioničare da mogu nekom prodati dionicu 20 skuplje u par dana?
Mislim da ovdje cijena skaće isključivo pod utjecajem krda i mešetarenja,a nekao mi se čini da isto vrijedi i za Zvijezdu
[/quote]
Nemojte mi dirat luzera ipak je on vrhunski stručnjak i po njemu se ne isplati kupovati dionice Zvjezde koje su ostvarile čak 61 % zarade i svrstale se u dionice s najboljim rezultatom i Ledo s zaradom oko 25 % . Ipak po luzeru je puno isplativije kupiti Tehniku s minusom oko – 65 % i Atlanssku plovidbu s velikim minusom i padom cjene dionice samo zato što on luzer ima ove dionice. Pa sad vi ulagaći poslušajte ga kupujte njegove gubitnike umjesto odličnih dionica Leda i Zvjezde dionica s najboljm poslovnim rezultatoma.
[/quote]
1.nisam nikakav stručnjak nego laik kao što sam napisao
2.Kad si se dotaknuo atlanske plovdbe,nju sam kupio po 880 kn još prošlu jesen,i prodao neki dan
donjela mi je prihod po dionici 240 kn i 50 kn dividente i sada 90tak kn,što je 380 kn plusa na 880 kn uloženog
3.poučen tvojim navlačenjem i filozofiranjem na forumu SNBA tokom 4.mjeseca
kupio sam tu dionicu po 130 kn koja je do danas oko 100 kn i jako se malo trguje s njom
znači ili nemaš pojma ili si samo jedan drukere ovdje
a nisi mi napisao zašto bi netko plačao dionicu LEDA 5000-6000 kn kad je dividenta tako mala i ne postoji neka šansa da Agrokor proda Ledo,pa ne vidim zašto bi je netko skupo plaćao
Druga je stvar recimo VIRO jer tamo nikad neznaš da li će netko izvana naletiti i kupiti cIjeli biznis,
kod LEDA,TISKA,ZVIJEZDE,JAMNICE sam siguran da neće otići od Agrokora.
Makar sam sa prodajom Mlinara posumnjao i u to,ali nekako sam siguran da će to čuvati za sebe
[/quote]
ti očigledno ne znaš osnove ekonomije i zato mi se ne da raspravljat s tobom o tim stvarima. Postoje ti analize npr. fundamentalna po kojoj se kupuju dionice ja stvarno ne znam po čem ti kupuješ dionice ali frende moj promjeni pristup i to hitno jer ti razmišljanje totalno krivo. Sadašnja procjena je leda između 8k i 10k i to sa svim recesijama i sranjima. Ledo pošto posluje kak posluje može samo gore i što manje malih dioničara to bolje. Vi budete se svi uključili, ko i uvjek, na vrhu [lol] [lol]

Insider ja se u potpunosti slažem s tobom u ovoj tvojoj tvrdnji.Sadašnja procjena je Leda između 8.000 kuna i 10.000 kuna i to sa svim recesijama i sranjima.Prema tomu totalno podcjenjena dionica i odlična za dokup.

@insider.
jel ti to konsolidirana procjena ili samo HR???

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Insider ja se u potpunosti slažem s tobom u ovoj tvojoj tvrdnji.Sadašnja procjena je Leda između 8.000 kuna i 10.000 kuna i to sa svim recesijama i sranjima.Prema tomu totalno podcjenjena dionica i odlična za dokup.

Pa ljepo udri odmah na otvaranju po asku ja ću biti na prodaji.

@insider
.

ne znam

ja nisam rekao da je odlična za dokup i sve to već da ak je firma procjenjuje na tolko ko sam ja da kažem da manje vrijedi [rolleyes]

@insider
.

ne znam

ja nisam rekao da je odlična za dokup i sve to već da ak je firma procjenjuje na tolko ko sam ja da kažem da manje vrijedi [rolleyes]
[/quote]
nitko nije rekao da firma ne vrijedi ja sam samo pitao zašto bi danas netko kupovao dionicu kao manjnski dionicar ako ne vidim razlog da zaradim na tome,pusti postavke ekonomije,meni je to vrlo jasno,a isto tako znam da oni sutra mogu postati gubitaši ako veliki gazda tu dobit odluči prebaciti u konzum.jedno je teorija dionica a drugo je realno stanje stvari kod nas.i o ekonomiji znam puno više nego mnogi od vas,i to ne iz knjiga nego iz poslovanja svojih poduzeća,pa zato i pitam da mi objasni netko zašto bi netko danas investirao u nešto što jako dugo može stagnirati kao cijena dionice,ali neki se ovdje odmah ljute,i nedaju konkretne odgovore.
Recimo SNBA sam kupio jer vjerujem da će tu banku netko jednog dana preuzeti i da bi cijena mogla skočiti na relanu knjigovotsvenu cijenu.

od procjena se ne živi,sadašnja cijena je 4284 kn,i to je zato jer sam je ja u petak izložio i netko po toj cijeni kupio.to je jedina realna cijena,a ti stavi nalog na 10000 kn pa vidi jel imaš kupca po toj cijeni.

To je dobra poanta. Ovdje je ista stvar kao i Belje. Veliki gazda može prebacivati dobit među poduzećima kako mu paše. A vjerojatno mu bolje paše da prebacuje dobit u Konzum ili Agrokor.

@insider
.

ne znam

[/quote]
nitko nije rekao da firma ne vrijedi ja sam samo pitao zašto bi danas netko kupovao dionicu kao manjnski dionicar ako ne vidim razlog da zaradim na tome,pusti postavke ekonomije,meni je to vrlo jasno,a isto tako znam da oni sutra mogu postati gubitaši ako veliki gazda tu dobit odluči prebaciti u konzum.jedno je teorija dionica a drugo je realno stanje stvari kod nas.i o ekonomiji znam puno više nego mnogi od vas,i to ne iz knjiga nego iz poslovanja svojih poduzeća,pa zato i pitam da mi objasni netko zašto bi netko danas investirao u nešto što jako dugo može stagnirati kao cijena dionice,ali neki se ovdje odmah ljute,i nedaju konkretne odgovore.
Recimo SNBA sam kupio jer vjerujem da će tu banku netko jednog dana preuzeti i da bi cijena mogla skočiti na relanu knjigovotsvenu cijenu.
[/quote]
više se smiju nego ljute ovom kaj ti pišeš al znaš kaj meni nije jasno – kaj si ti tak zapeo za LEDO ak ne valja dionica ? Drž se ti svojih bankica, plovidbica, zifova i ostalih smijurija i daj prestani spamat temu ledo… [thumbsup]

vidim da su se svi raspisali o dobiti. a kolika je dividenda??

sve su to "zlatni dečki" iscenirali

New Report

Close