Da netko iziđe s ovakvim izvješćem u US. narasao bi 20% u jednom danu. Al zbog loše likvidnosti to je kod nas nemoguće.
Tako da bi moj odgovor na pitanje kad će se to odraziti na burzu bio: kad se u igru ukljući netko tko je spreman utrošiti koji miliončić u ovu dionicu.
ja sam možda malo laik na burzi,ali možeš li mi objasniti zašto bi svi hrlili zbog dobrog izvještaja kupovati dionice Leda? Oni isplaćuju vrlo malu dividentu,oko 2 posto od vrijednosti dionice,a s obzirom da je Agrokor većinski vlasnik,koji vrlo vjerovatno nikada neće prodavati većinski paket dionicajer im da firma treba za popunu asortimana u Konzumu,ne vidim razlog zašto bi netko imao dionice Leda,a kad ih već netko ima ne vidim razlog zašto bi ih netko skuplje kupovao.
Dionice se kupuju ili zbog dobre dividente kao što su ATPL I HT,ili zbog veće cijene koja može nastati kod preuzimanja,kao što smo imali slučaj kod Ine i Plive.Pa mi objasni šta je tu ludilo za male dioničare da mogu nekom prodati dionicu 20 skuplje u par dana?
Mislim da ovdje cijena skaće isključivo pod utjecajem krda i mešetarenja,a nekao mi se čini da isto vrijedi i za Zvijezdu
[/quote]
ledo isplacuje 30% dobiti u dividendu, sada je to 100 kn za 3-4 god će biti300 kn..zasto bi isplacivao više kad ima super povrat na kapital
Da netko iziđe s ovakvim izvješćem u US. narasao bi 20% u jednom danu. Al zbog loše likvidnosti to je kod nas nemoguće.
Tako da bi moj odgovor na pitanje kad će se to odraziti na burzu bio: kad se u igru ukljući netko tko je spreman utrošiti koji miliončić u ovu dionicu.
ja sam možda malo laik na burzi,ali možeš li mi objasniti zašto bi svi hrlili zbog dobrog izvještaja kupovati dionice Leda? Oni isplaćuju vrlo malu dividentu,oko 2 posto od vrijednosti dionice,a s obzirom da je Agrokor većinski vlasnik,koji vrlo vjerovatno nikada neće prodavati većinski paket dionicajer im da firma treba za popunu asortimana u Konzumu,ne vidim razlog zašto bi netko imao dionice Leda,a kad ih već netko ima ne vidim razlog zašto bi ih netko skuplje kupovao.
Dionice se kupuju ili zbog dobre dividente kao što su ATPL I HT,ili zbog veće cijene koja može nastati kod preuzimanja,kao što smo imali slučaj kod Ine i Plive.Pa mi objasni šta je tu ludilo za male dioničare da mogu nekom prodati dionicu 20 skuplje u par dana?
Mislim da ovdje cijena skaće isključivo pod utjecajem krda i mešetarenja,a nekao mi se čini da isto vrijedi i za Zvijezdu
[/quote]
Nemojte mi dirat luzera ipak je on vrhunski stručnjak i po njemu se ne isplati kupovati dionice Zvjezde koje su ostvarile čak 61 % zarade i svrstale se u dionice s najboljim rezultatom i Ledo s zaradom oko 25 % . Ipak po luzeru je puno isplativije kupiti Tehniku s minusom oko – 65 % i Atlanssku plovidbu s velikim minusom i padom cjene dionice samo zato što on luzer ima ove dionice. Pa sad vi ulagaći poslušajte ga kupujte njegove gubitnike umjesto odličnih dionica Leda i Zvjezde dionica s najboljm poslovnim rezultatoma.
Atlanssku plovidbu
Arlansku plovidbu
a šta je je, nije joj lako zapamtit ime. [lol]
a šta je je, nije joj lako zapamtit ime. [lol]
[/quote]
O Bože kako je to veliki grjeh slučajno krivo slovo na tipkovnici , to je uočljivije od ogromnog gubitka
dionice Atlanske plovidbe. No kako bi rekao Isus James Knox je bez grjeha i on jedini može bacit kamen prvi. Shvati ti i tebi slični da se ničime nedaju opravdati minusi pojedinih građevinara i brodara i ne uvlačite ulagače u gubitnike. Isto kao što se ničim pa niti tvojim ismijavanjem zbog krivog slova ne mogu umanjiti odlični pozitivni rezultati Leda i Zvjezde. Ako ti još to nije jasno bježi u te firme i zamoli da zbog tebe objave loše rezutate pa si miran.
Nemojte mi dirat luzera ipak je on vrhunski stručnjak i po njemu se ne isplati kupovati dionice Zvjezde koje su ostvarile čak 61 % zarade i svrstale se u dionice s najboljim rezultatom i Ledo s zaradom oko 25 % . Ipak po luzeru je puno isplativije kupiti Tehniku s minusom oko – 65 % i Atlanssku plovidbu s velikim minusom i padom cjene dionice samo zato što on luzer ima ove dionice. Pa sad vi ulagaći poslušajte ga kupujte njegove gubitnike umjesto odličnih dionica Leda i Zvjezde dionica s najboljm poslovnim rezultatoma.
Ti očito još nisi shvatio da trenutno poslovanje poduzeća nije jedino relevantno kod određivanja vrijednosti neke dionice.
Vrijednost dionice određuje samo i jedino tržište. A u zadnje vrijeme se ATPL drži daleko bolje od Leda.
Odlična firma nije isto kao i odlična dionica. Postoji puno odličnih firmi čije dionice nisu baš najsretniji izbor. Pravi primjeri toga su između ostalih baš LEDO i ZVZD.
Olakotna okolnost je što ne bi trebalo puno love da se LEDO digne za 100%. Ali zašto bi netko trošio lovu i to radio?
Ti očito još nisi shvatio da trenutno poslovanje poduzeća nije jedino relevantno kod određivanja vrijednosti neke dionice.
Vrijednost dionice određuje samo i jedino tržište. A u zadnje vrijeme se ATPL drži daleko bolje od Leda.
Odlična firma nije isto kao i odlična dionica. Postoji puno odličnih firmi čije dionice nisu baš najsretniji izbor. Pravi primjeri toga su između ostalih baš LEDO i ZVZD.
Olakotna okolnost je što ne bi trebalo puno love da se LEDO digne za 100%. Ali zašto bi netko trošio lovu i to radio?
[/quote]
Ništa nije važno osim drukanje dionica s gubitkom i kovanje u zvjezde i pljuvanje po dionicama s najboljim poslovnim rezultatima. Sve to dok veliki ne odluče promjeniti konje a onda ide hvaljnje novih dionica.
Na ZSE nisu uopće bitni poslovni rezultati. Bitni su samo do te mjere da možeš biti siguran da neće izletiti neka ekstra loša vijest ili izvješće i da cijena padne par desetaka %, u to smo se više puta uvjerili.
Pogledaj recimo KODT, firma sa fantastičnim poslovnim rezultatima i rastom prodaje, urednom i dobrom dividendom, pa opet kao dionica nije ništa posebno.
A cijene dionica tipa HDEL i neke druge građevinare nabrijavaju.
Ostaje samo pitanje da li će veliki promijeniti konja u LEDO ili ne. Ja se ne bih kladio u to ali neće mi biti žao ako se to desi. Niti imam LEDO niti ATPL.
Na ZSE nisu uopće bitni poslovni rezultati. Bitni su samo do te mjere da možeš biti siguran da neće izletiti neka ekstra loša vijest ili izvješće i da cijena padne par desetaka %, u to smo se više puta uvjerili.
Pogledaj recimo KODT, firma sa fantastičnim poslovnim rezultatima i rastom prodaje, urednom i dobrom dividendom, pa opet kao dionica nije ništa posebno.
A cijene dionica tipa HDEL i neke druge građevinare nabrijavaju.
Ostaje samo pitanje da li će veliki promijeniti konja u LEDO ili ne. Ja se ne bih kladio u to ali neće mi biti žao ako se to desi. Niti imam LEDO niti ATPL.
a kaj je loše izvješće neg loša vijest? ja stvarno sumnjam da su dioničari atpl, ingr i ostalih turbo firmi do jutra slavili gubitke i pucali od sreće [lol] [lol]
[/quote]
ledo isplacuje 30% dobiti u dividendu, sada je to 100 kn za 3-4 god će biti300 kn..zasto bi isplacivao više kad ima super povrat na kapital
[/quote]
to je prevelika neizvjesnost i predugi period da bi možda za 3-4 godine dobio prinos od 7-8 posto na uloženo,a kamata na oročeno je 5-6 posto trenutno.mene samo zanima da mi netko stručno objasni jer sam ja ovdje zaista laik zašto bi na temelju dobrih rezultata ta dionica trebala skočiti 20 posto i dan,dv,mjesec,pa čak i godinu dana s obzirom na iznose dividenti i vlasničku strukturu poduzeća
[/quote]
[/quote]
1.nisam nikakav stručnjak nego laik kao što sam napisao
2.Kad si se dotaknuo atlanske plovdbe,nju sam kupio po 880 kn još prošlu jesen,i prodao neki dan
donjela mi je prihod po dionici 240 kn i 50 kn dividente i sada 90tak kn,što je 380 kn plusa na 880 kn uloženog
3.poučen tvojim navlačenjem i filozofiranjem na forumu SNBA tokom 4.mjeseca
kupio sam tu dionicu po 130 kn koja je do danas oko 100 kn i jako se malo trguje s njom
znači ili nemaš pojma ili si samo jedan drukere ovdje
a nisi mi napisao zašto bi netko plačao dionicu LEDA 5000-6000 kn kad je dividenta tako mala i ne postoji neka šansa da Agrokor proda Ledo,pa ne vidim zašto bi je netko skupo plaćao
Druga je stvar recimo VIRO jer tamo nikad neznaš da li će netko izvana naletiti i kupiti cIjeli biznis,
kod LEDA,TISKA,ZVIJEZDE,JAMNICE sam siguran da neće otići od Agrokora.
Makar sam sa prodajom Mlinara posumnjao i u to,ali nekako sam siguran da će to čuvati za sebe
a kaj je loše izvješće neg loša vijest? ja stvarno sumnjam da su dioničari atpl, ingr i ostalih turbo firmi do jutra slavili gubitke i pucali od sreće [lol] [lol]
Postoje i druge loše vijesti osim izvješća.
A vidjeti ćeš da će na kraju godine takve dionice završiti više nego dionice firmi koje i dalje dobro posluju. To je naš ZSE.
Postoje i druge loše vijesti osim izvješća.
A vidjeti ćeš da će na kraju godine takve dionice završiti više nego dionice firmi koje i dalje dobro posluju. To je naš ZSE.
[/quote]
Insider ti si u potpunosti u pravu ali Rocky5 ti hoće reći da postoje i drge vjesti , a to su laži koje uprno ponavlja grupa ljudi koja druka svoje dionice bez obzira na pad od katastrofalnih – 70 % kao naprimjer Tehnika i Atlanska ploovidba. U isto vrjeme šire laži o dionicama koje su odlično poslovale kao Zvjezda , Ledo Igh itd. No i lažima jednog dana dođe kraj jadni luzeri koji njih slušaju i kupuju gubitaše. Nekad su slušali takove i kupovali Kemoboju a danas se tom dionicom niti ne trguje . Ulagači pratite samo rezultate sve ostalo je laž.