znači po tvom si u minusu 2 komada [lol] [lol]
[/quote]
Ne shvaćam, u minusu 2 komada?
Pa nemam ja sad definirano da moram imati 10 komada Leda, prošli tjedan sam imao 26 komada, bezveze sam ostavio ovih 10. Jel je i sam gubica najavio pad, a kad on najavi pad, onda ga stvarno i ima…. znaš ono izbori i slično.
A ovo jučer sam malo trejdao, mislim da bumo opet ušli u bubanj trejda, ko kak smo bili od 11 do 4 mjeseca…
Svi smo znali da kad tad mora doći do korekcije,mislim da ne treba širiti paniku,ovi koji su uzrokovali ovaj pad ne samo tu nego na cijeloj burzi,isto tako ga mogu i dići još više za dan,dva.Samo ih treba pratit i piknut koju kintu uz njih.Sretno svima
dečki jel ko kupovo danas osim mene?
ja sam svoje kupio po 3K i čvrsto držim. ovi trejdovi s Ledom me ne zanimaju, vi se igrajte ako vam je to zabavno. sad će se naći pametni pa mi govoriti kako sam mogao prodati po 5500 i kupiti nazad po 4500. je, mogo sam. Isti ti su mi govorili to isto i na 3500 i na 4000 i na 4500 i na 5000. rekao sam sam sebi da ću imati barem jednu dionicu u portfelju sa strong hold politikom i odabrao sam da to bude Ledo, baš da vidim benchmark sa ostalim "aktivnim" dijelom portfelja. S ostalim dijelom portfelja promijenim poziciju po potrebi (ali ne sa svim količinama) i mogu vam reći da sam samo sa držanjem Leda i neaktivnošću pobijedio ostatak portfelja, a da ne brojim živciranja i nervozu kad kupujete i prodajete. glupost.
Koliko škrinja ukupno ima ledo na tržištu? Ako znate napišite ako neznate javim vam kroz 15stak min [proud]
He ..he..ko da bi ja znao da nisam upravo pročitao u novom Lideru na strani 22 [rolleyes] Radi se o uistinu fascinantnoj brojki………..100 000 (stotisuća) [shocked] Piše puno ljepih stvari o Ledu,obavezno pročitati.
di je onaj "plašitelj" stalno vidljiv na 10.mjestu? sad je odjednom nesto, boji se da mu ga netko ne počisti kad su fjučersi u jače zeleno okrenuli… ja ne nasjedam na te fore. Čvrsto držim i ne dam svoj Ledo nikome zato jer je najbolja firma u RH i ova cijena je value. Ledo mora biti na 3 buka i to u bear marketu, jer je visokoprofitabilan, sa projekcijom rasta prihoda što je dio dugogodišnjeg plana poslovanja. I zato jer je niksko rizičan sektor, te niskorizična Ledova bilanca. I to sve samo ako gledamo RH, a postoji kapital i u Bosni i u Mađarskoj. Ne prodajem i ne dam. I baš me briga za kombinacije između mirovinaca i ostalih igrača u top 10, a i onih skrivenih ispod. Oni su tu samo da mi izbiju moj Ledo a ja im nedam. Eto im tamo IGH pa nek trejdaju do mile volje…
i na koliko vidiš LEDO?
kolega, to su vrlo smione procjene, jer jedno je koliko ja smatram da ledo vrijedi, a drugo je gdje će ga pozicionirati tržište kratkoročno do srednjeročno. Dugoročno ionako sve dođe na svoje. Ja smatram da Ledo vrijedi minimalno 7500 kuna i to u negativnom tržišnom sentimentu. Trenutnu fer vrijednost mu dajem oko 10 000 KN i to samo ako gledamo RH nekonsolidirane pokazatelje i forward. S obzirom da postoji kapital i poslovanje u Bosni i Mađarskoj, IMHO Ledo _trenutno_ vrijedi debelo preko 10 000. E sad, to je moje mišljenje. Svatko će reći svoje, a ja vas pitam da Todorić ide prodavati Ledo za kolko bi ga prodao? eto… tu negdje možete tražiti _trenutnu_ fer vrijednost…
Od 2004 do danas Ledo je zabilježio 80% porast prihoda.Proširio se na gotovo sve države bivše juge.U Mađarskoj je broj dva [thumbsup] Prošle godine 960 milja prihoda doma i 170 vani.I ono najbitnije-tu nisu uključeni prihodi iz Mađarske,Srbije…da..da Srbije (kolega governor zaboravio spomenuti Frikom),BiH… oni se knjiže odvojeno za svaku poslovnu jedinicu.
A sad ide širenje asortimana na sve što se da zamrznuti [thumbsup] Tomislav Kitonić,predsjednik uprave kaže "imamo sreću da našu industriju krize ne pogađaju kao druge sektore….
kolega, to su vrlo smione procjene, jer jedno je koliko ja smatram da ledo vrijedi, a drugo je gdje će ga pozicionirati tržište kratkoročno do srednjeročno. Dugoročno ionako sve dođe na svoje. Ja smatram da Ledo vrijedi minimalno 7500 kuna i to u negativnom tržišnom sentimentu. Trenutnu fer vrijednost mu dajem oko 10 000 KN i to samo ako gledamo RH nekonsolidirane pokazatelje i forward. S obzirom da postoji kapital i poslovanje u Bosni i Mađarskoj, IMHO Ledo _trenutno_ vrijedi debelo preko 10 000. E sad, to je moje mišljenje. Svatko će reći svoje, a ja vas pitam da Todorić ide prodavati Ledo za kolko bi ga prodao? eto… tu negdje možete tražiti _trenutnu_ fer vrijednost…
[/quote]
ušao sam sa 10 dionica na 4100 i mislio sam čuvati do 6000,jer mi se ne žuri
ali s obzirom na tržišnu poziciju i monopol na tržištu,i mali skok u odnosu na minimum a veliki pad u odnosu na max i ja mislim da je neću dirati ispod 7500-8000 kn..možda dokupim kad riješim neke druge dionice