cek kada moras imat dionicu da bi dobio?!?!?
cek kada moras imat dionicu da bi dobio?!?!?
obično na dan održavanja GS (glavne skupštine)
Evo što W. Buffett misli o isplati dividendi i zadržavanju zarade.
"RETAINED EARNINGS- this is one of the most important number on the balance sheet.
WAREN’S SECRET’S FOR GETTING SUPERRICH.
TO FIND THE YEARLY NET EARNINGS THAT ARE GOING TO BE ADED TO THE COMPANY’S RETAINED EARNINGS POOL, WE TAKE THE COMPANY’S AFTER TAX NET EARNINGS AND DEDUCT THE AMOUNT THAT THE COMPANY PAID OUT IN DIVIDENDS AND THE EXPANDITURES IN BUYING BACK STOCK THAT IT HAD DURING THE YEAR.
Coca Cola has been growing its retained earnings pool for the last five years at annual rate of 7,9%, Wrigley 10,9%, Anheuser -Busch 6,4%, Wells Fargo 14,2%, Berkshire Hathaway 23%. But General Motors shows a negative number retained earnings because of the poor economics of the auto business, which causes the company to lose bilions"
Za usporedbu naš Ledo ima prosječan rast zadržanih zarada u zadnjih 5 godina od 52%.
Mislim da su Ledo i KODT-r-a jedne od dvije perspektivnijih dionica kod nas. Po bilancama, novčanom toku, konzistentnom rastu i dugu teško im je naći premca.
Evo što W. Buffett misli o isplati dividendi i zadržavanju zarade.
"RETAINED EARNINGS- this is one of the most important number on the balance sheet.
WAREN’S SECRET’S FOR GETTING SUPERRICH.
TO FIND THE YEARLY NET EARNINGS THAT ARE GOING TO BE ADED TO THE COMPANY’S RETAINED EARNINGS POOL, WE TAKE THE COMPANY’S AFTER TAX NET EARNINGS AND DEDUCT THE AMOUNT THAT THE COMPANY PAID OUT IN DIVIDENDS AND THE EXPANDITURES IN BUYING BACK STOCK THAT IT HAD DURING THE YEAR.
Coca Cola has been growing its retained earnings pool for the last five years at annual rate of 7,9%, Wrigley 10,9%, Anheuser -Busch 6,4%, Wells Fargo 14,2%, Berkshire Hathaway 23%. But General Motors shows a negative number retained earnings because of the poor economics of the auto business, which causes the company to lose bilions"
Za usporedbu naš Ledo ima prosječan rast zadržanih zarada u zadnjih 5 godina od 52%.
Mislim da su Ledo i KODT-r-a jedne od dvije perspektivnijih dionica kod nas. Po bilancama, novčanom toku, konzistentnom rastu i dugu teško im je naći premca.
Mislim da je razlika navedenih firmi u citatu i Todorića obzirom da on ima cijeli niz firmi unutar
Agrokora i naš novac (dioničara) tj. ovu zadržanu dobit raspoređuje kako
mu paše a ne samo za Ledo koji dobit i stvara…
Htio ti nehtio s ovim se moraš složit ….
Samo djelomično. Agrokor je velika i odgovorna firma i ne bi se baš igrao skandalima. A da može biti manipulacija-može-to je dio rizika ovog posla. No zadržana dobit u bilanci je zadržanih 73 milijuna u ovoj godini, naspram 59 miljuna godinu ranije i još 36 milijuna prije toga. Svi ti silni zadržani milijuni iz godine u godinu moraju povećati vrijednost proporcionalno na vrijednost dionice. 1 kuna zadržane vrijednosti po dionici mora povećati vrijednost dionice bar za 1 kunu. Ako tako neće biti tad ti zadržani milijuni trebaju ići u dividende.
I da baš voza te milijune amo tamo kako mu paše? Kažem to su cifre u bilanci. Može manipulirati bilancama kao Enron ili sl. Tako svi mogu, ako tako gledaš tad nemoj kupiti nijednu Agrokorovu dionicu. Ali to te još uvijek ne oslobađa rizika manipuliranja bilancama.
Ekipa evo ovako:za črtvrtak prvi dan kada je prošlo 1000 kom nije se hpb iskrcavao nego az mirovinac.Kako je i drugi dan prošlo preko 1000 kom u velikim transakcijama pretpostavljam da je izašao jer su imali 1318 komada.Samo je pitanje zašto?
Među novom ekipom imamo novo lice Damjanić Lorenco.
Frajer je iz Splita i bavi se ugostiteljstvom.
Kopao po internetu on je tu od 2007 i stoji tako da on nije kupovao,sutra ćemo više znati.
01.06
1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.221 4,64 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.651 2,11 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 2.533 1,15 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.350 0,61 Skrb. račun +3
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA D.D. OBVEZNI MIROVINSKI 1.343
7. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53 Osnovni račun
8. HPB D.D. 830 0,38 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 751 0,34 Skrb. račun +7
10. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
Ukupno: 89,43
Ekipa evo ovako:za črtvrtak prvi dan kada je prošlo 1000 kom nije se hpb iskrcavao nego az mirovinac.Kako je i drugi dan prošlo preko 1000 kom u velikim transakcijama pretpostavljam da je izašao jer su imali 1318 komada.Samo je pitanje zašto?
Među novom ekipom imamo novo lice Damjanić Lorenco.
Frajer je iz Splita i bavi se ugostiteljstvom.
Kopao po internetu on je tu od 2007 i stoji tako da on nije kupovao,sutra ćemo više znati.
01.06
1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.221 4,64 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.651 2,11 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 2.533 1,15 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.350 0,61 Skrb. račun +3
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA D.D. OBVEZNI MIROVINSKI 1.343
7. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53 Osnovni račun
8. HPB D.D. 830 0,38 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 751 0,34 Skrb. račun +7
10. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
Ukupno: 89,43
nije za četvrtak nego za srijedu. Četvrtak je drugi dan velikih prometa. U srijedu je izašo AZ, a u četvrtak,pretpostavljam izašo HPB do kraja. pretpostavljam da je kupac PBZ mirovinski u četvrtak onih blokova od 500 i 200 komada. Znat ćemo sutra. A zašto je izašao AZ? Pa zato jer tko računa na mirovinu od Dinka mora da se najeo ludih gljiva… sad će on to u Magmu,ne bojim se ja za njega…
i sta sada kada je izaso AZ, uff problema, i ja mislim da je ostalo uzeo PBZ ali to mi je manje drago nego ovo kaj je AZ izasao.
I vjerovatno se ocaliko nacitao necega pa ulaze u ETF-ove…. [lol] [lol]
i bolje da ga nema u Ledu. što dalje to bolje… srećom pa sam na vrijeme prebacio mirovinu iz AZ-a u PBZ, da ne bih nosio gaće na štapu…
i bolje da ga nema u Ledu. što dalje to bolje… srećom pa sam na vrijeme prebacio mirovinu iz AZ-a u PBZ, da ne bih nosio gaće na štapu…
To sam i ja napravio kolega al đaba nam. I ovi su mutikaše prave…
Kad će se maknut ledo s ovih 5400?
Razmišljam o povratku u ledo. Al bila bi šteta propustit rast brodara ako ledo ostane i dalje zabetoniran.
Koliko ima još komada taj što se prazni?