LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što se dešava s Ledom niti itko išta piše, niti ne rastemo kao drugi

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

Ovim tempom HPB je vani za manje od mjesec dana. Nije mi baš jasno zašto ga ne puste višlje, išlo bi im i po 5K. Također mi nije jasno zašto se ne dogovori blok sa ZBI ili mirovincem koji su,vidljivo po trgovanju na burzi, također zaineresirani za Ledo. Naime, nema toga još puno (manje od 1 300 komada), a mirovincima je to idealna prilika za količinu po fantastičnoj cijeni. Za ZBI ta količina je nebitna jer već imaju 10 puta veću količinu (kupljenu btw po puno većim cijenama). Nakon blok transakcije cijena bi otišla momentalno za 20% gore jer više ne bi više bilo pritiska na prodaju. Izgleda da je ipak u interesu stabilizacija cijene na ovim razinama. Zašto i za koga? nemam pojma… naime činjenica je da je Ledo prigušen na 4K dok je sve ostalo u zadnjih mjesec dana naraslo preko 30%.

Isto tako mi je malo smiješno da se Ledo trguje po istom ili nižem PE multiplikatoru kao građevinari. To je neodrživo. A kako stvari stoje uskoro će se tržiti i po istom booku. Što je još manje održivo. Tim više jer osim kapitala RH podružnice (a čije brojke mi jedino znamo) postoji i kapital u Bosni i Mađarskoj koji isto valjda nekog vraga radi i generira vrijednost (info iz medija je zarada Bosne preko 30 milja u 2008). Kada bi Ledo izbacio konsolidirao izvješće svih podružnica uvjeren sam da bi cijena skočila momentalno za 50% ako ne i više, ako ništa drugo onda zbog povećane vrijednosti kapitala.

Ako netko ima više infosa o ovim stvarima, molio bih na PM. unaprijed zahvaljujem.

I'LL BE BACK

Ako netko ima više infosa o ovim stvarima, molio bih na PM. unaprijed zahvaljujem.

Nećeš vjerovat gubica, al imam ja.
Imam dost frendova kaj rade u kpmg, doljojt i sličnim firmicama.
Ovai iz kp su radili za "agrokor", veli da to pas maslom nemre progutat, da čuda proizvode.
Nesmjem u detalje, no nije baš tak kak ti veliš, pitanje: pogodi zašto imaju gubitke, a to se ne vidi iz izvještaja? Nisam još niti jedan komentar na forumu pročitao, a da ima pravi odgovor.
No da su bolji od građevinaca jesu, al nisu tak dobri kak ti pričaš.
Ipak treba imati insajd da bi se znalo pravo stanje stvari.[thumbsup]

Koje napominjem, nema nikakve veze s cijenom na burzi….

Nećeš vjerovat gubica, al imam ja.
Imam dost frendova kaj rade u kpmg, doljojt i sličnim firmicama.
Ovai iz kp su radili za "agrokor", veli da to pas maslom nemre progutat, da čuda proizvode.
Nesmjem u detalje, no nije baš tak kak ti veliš, pitanje: pogodi zašto imaju gubitke, a to se ne vidi iz izvještaja? Nisam još niti jedan komentar na forumu pročitao, a da ima pravi odgovor.
No da su bolji od građevinaca jesu, al nisu tak dobri kak ti pričaš.
Ipak treba imati insajd da bi se znalo pravo stanje stvari.[thumbsup]

Koje napominjem, nema nikakve veze s cijenom na burzi….
[/quote]

kompa mislim da si malo pobrkao neke stvari. Ledo je firma koja je u zadnjih 5 godina poduplala glavnicu zaradom iz redovnog poslovanja. Gubitak i Ledo ne idu u istoj rečenici. uživaj.. i čekaj rezultate 1H
[thumbsup]

I'LL BE BACK

kompa mislim da si malo pobrkao neke stvari. Ledo je firma koja je u zadnjih 5 godina poduplala glavnicu zaradom iz redovnog poslovanja. Gubitak i Ledo ne idu u istoj rečenici. uživaj.. i čekaj rezultate 1H
[thumbsup]

Gubica frende, pa ja sam mislio da ti čitaš kaj sam pišeš.

Ja ti velim kaj su mi ljudi kazali koji su radili izvještaj, doslovno pretumbavali svaku brojku.
Ti mi vjeruj il nemoj. Ja ti samo kažem da izvještaj nije kako bi rekao "konsolidiran" jer da jest, ne bi bio "dobar".
Nije ništa loše kažem, ali nije ni cvijeće kako ti pričaš.

Ili otvoreno, imaju gubitke koje nisu valorizirali, ak kužiš [undecid]

evo decki ja sam uzeo još 10 kom

4.389,98 1 10:13:40
4.389,00 3 10:13:40
4.388,00 3 10:13:40
4.385,00 2 10:13:40
4.379,00 1 10:13:40

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

[thumbsup]

Gubica frende, pa ja sam mislio da ti čitaš kaj sam pišeš.

Ja ti velim kaj su mi ljudi kazali koji su radili izvještaj, doslovno pretumbavali svaku brojku.
Ti mi vjeruj il nemoj. Ja ti samo kažem da izvještaj nije kako bi rekao "konsolidiran" jer da jest, ne bi bio "dobar".
Nije ništa loše kažem, ali nije ni cvijeće kako ti pričaš.

Ili otvoreno, imaju gubitke koje nisu valorizirali, ak kužiš [undecid]
[/quote]

kak imaju gubitke ak su u Bosni zaradili 30 milja? uostalom, meni je bitnije povećanje glavnice eventualnim revaloriziranim izvješćem. za bussiness ne brinem…

I'LL BE BACK

uostalom, o čem pričamo… i ti ja znamo da bi bili već debelo preko 5K da HPB ne štopa cijenu, a ovim tempom su vani za manje od mjesec dana…

I'LL BE BACK

uostalom, o čem pričamo… i ti ja znamo da bi bili već debelo preko 5K da HPB ne štopa cijenu, a ovim tempom su vani za manje od mjesec dana…

To ne sporim, ali cijena na burzi i izvješće??? Kakve to veze ima.

Frende imaju određenih gubitaka, malo promisli u kaj su mogli "ulagati" da imaju gubitke, te što su mogli prodati, a da su kupovali kad je bilo jeftino (nisu nužno dionice) i onda prikazali dobitak.

Lala kompa ako pričaš o gubitku prvog kvartala, pa to je smjehoteka. pa o tom uopće ne želim trošiti riječi. pa uvijek imaju gubitak u 1Q. pa to su osnove poslovanja Leda. Ono o čem ja pričam su GFI i to unazad 5 godina, i sljedećih 50 godina. A to je de ja Ledo visokoprofitabilna i stabilna firma. pa taj gubitak iz prvog kvartala zarade sa dva malo bolja dana u proljeće..

I'LL BE BACK

Može K/P

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

mala barikadica na 4450-4465. nekih pola miljona

New Report

Close